Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Range Rover / Range Rover Sport

Recommended Posts

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Range Rover

 

P530 First Edition sa 523KS/750Nm iz 4.4 V8 twin-turbo motora. Najveći rivali su mu BMW Alpina XB7, Mercedes-Maybach GLS 600...

 

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg Autotrader: 2022. Range Rover

 

Da li je tako luksuzan kao što ljudi misle? Da li i dalje može da se nosi sa grubim terenima i šta bi, mnogo bogate ljude, moglo odvratiti od njegove kupovine?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

British Motors premijerno pokazao novi Range Rover Sport

 

range srb 03.jpg

 

Kompanija British Motors premijerno je pokazala novi Range Rover Sport koji postavlja novu lestvicu u modernoj tehnologiji i dizajnu, kao vrhunac mogućnosti savremenog doba. Novi model Range Rovera Sporta je moćan, dinamičan i beskompromisan automobil. Impresivno, kako mu i dolikuje, predstavljen je u Beogradu srpskom tržištu i premijerno pokazan predstavnicima medija i klijentima.

 

range srb 02.jpg

 

Novi Range Rover Sport svoju globalnu premijeru imao je na Islandu početkom maja ove godine kada je napravio istorijski uspeh prolazeći preko uspona uz poplavljeni prelivnik brane Karahnjukar. Kaskaderka - vozač u filmovima o Džemsu Bondu - Džesika Hokins za volanom novog Range Rover Sporta prepustila se riziku strmog pada u podnožje prelivnika brane kako bi stigla do vrha u jedinstvenom prikazu dinamičkih sposobnosti ovog automobila. Novi Range Rover Sport je ovim potezom pokazao impozantnu čvrstinu, snagu, moć, kao i najnaprednije tehnologije koje su ikada ugrađene u Land Rover.

 

range srb 01.jpg

 

Novi model odiše luksuzom savremnog doba. U skladu s tim, promocija novog Range Rover Sporta je upravo tako bila i koncipirana - kroz moderan pristup i najsavremenije tehničke mogućnosti pokazalo se da je ovo automobil, pre svega, sa stavom.

Njegovo otkrivanje, praćeno sinergijom zvuka, svetla, muzike i glasa ''iz budućnosti'' pokazalo je zvanicama da je reč o vanvremenskom automobilu. Novi Range Rover Sport koji smo videli pripada trećoj generaciji ovog modela. Praktično možemo da kažemo da je reč o modelu čvrste muskulature i pomalo hladne britanske elegancije, ali i o modelu koji ima prefinjene manire i pokrete jednog pravog atlete. Impozantan dizajn prilično unapređen u odnosu na prethodne dve generacije, kao i enterijer koji je napravljen od najnežnijih i najprefinjenijih prirodnih materijala. Sve to, uz mnoga tehnološka unapređenja učinili su Range Rover Sport predmetom želja svih onih koji traže pouzdan i stabilan automobil za sve terene, ali istovremeno i komforan, luksuzan i vizuelno moćan  - navela je Vera Vuković, direktorka marketinga British Motorsa, ovlašćenog uvoznika i distributera Jaguar Land Rovera automobila za Srbiju i Crnu Goru. 

 

Početkom ove godine, kompanija British Motors održala je i svečanu premijeru ''kralja game'', novog Range Rovera, predstavnika pete generacije. Kako je postavljena lestvica visoko pri otkrivanju ovog neverovatnog automobila, novi Range Rover Sport zaslužio je ništa manju premijeru. Iz Narodnog pozorišta, gde je ukazano na dugačku tradiciju Land Rover brenda i nasleđa koje sa sobom nosi, sada je fokus bio na modernom pristupu, kako bi se istakla savremenost, tehnologije, performanse i dinamičnost.Uz igru svetlosti i prezentaciju performansi u prostoru, prateći atmosferu vedrim muzičkim tonovima pokazali smo zvanicama i široj javnosti šta sve ovaj model predstavlja. Svi prisutni uverili su se da su nivo modernog luksuza, stav, neverovatna sofisticiranost izrade otišli nekoliko lestvica naviše i pojam premium u automobilskoj industriji praktično tranformisali u luxury. Veče je bilo moćno, dinamično i beskopromisno, baš kao i novi Range Rover Sport - rekla je Vera Vuković.

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: Range Rover Sport

 

Opseg pogona je neverovatno širok - od dizela do V8 benzinca - ali ovde Matt testira plug-in hibrid, označen sa P510e.

U toj verziji kombinuje se 3.0 šestocilindrični benzinski motor sa električnim motorom, uz bateriju od 31,8 kWh. Automobil ima 503 KS, što je dovoljno za 5.4 sekunde do stotke i maksimalnu brzinu od 240 km/h. Ima domet do 112 kilometara samo na električni pogon ako počnete vožnju kad je baterija potpuno napunjena:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehousyoutubenovilogo.jpg ThrottleHouse: 2023. Range Rover Sport SE

 

Novi Range Rover Sport deluje kao luksuzan dnevni auto za one koji mogu da ga priušte:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2023. Range Rover Sport P440e

 

Treća generacija Range Rover Sporta je možda najbolji SUV koji se danas može kupiti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives: Range Rover Sport P400

 

Marek ipak realnije sagledava automobile, pa da vidimo da li je i po njemu ovo možda najbolji SUV koji se može kupiti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Range Rover

 

Peta generacija Range Rovera je za one koji hoće malo drugačiji i ekskluzivniji premium u odnosu na nemačke proizvođače automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Range Rover Sport

 

Ovo je sportsko izdanje svetski poznatog Range Rovera. Po prvim utiscima nepogrešivo je Range Rover, sa gomilom sličnosti sa standardnim izdanjem. Međutim, postoji nekoliko razlika koje pokazuju da je u pitanju Sport .

Pozadi se nalazi veliki krovni spojler (najveći na bilo kom Range Roveru), a prednji i zadnji deo su malo zakrivljeniji od standardnog Range Rovera. U unutrašnjosti sličnosti se nastavljaju, sa istim dizajnom kontrolne table i ekrana za infotainment. Centralna konzola je malo drugačija, ali je sve u svemu nepogrešivo Range Rover. Infotainment sistem je dobar (iako radi malo sporije) sa velikim displejem. Neki delovi kabine imaju malo jeftinije materijale od standardnog Range Rovera, ali sigurno ne biste bili razočarani da ovo vozite svakodnevno. Postoji veliki broj benzinskih, dizel i hibridnih motora u ponudi. Najjači od svih je 4.4 twin-turbo V8 koji daje 530 konja. Ni plug-in hibrid nije loša opcija sa 3.0 twin-turbo i električnim motorom koji zajedno daju 510KS, sa mogućnošću vožnje do 112 kilometara samo na električnu energiju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: 2022. Range Rover

 

Iako je originalni Range Rover iz 1970-tih bio utilitaran koliko god je mogao, Land Roveru nije trebalo dugo da shvati da bi ''ubrizgavanje'' zdrave doze tradicionalnog britanskog luksuza u njihov robusni terenski automobil njega učinilo privlačnijim za mnogo više ljudi.

50 godina kasnije stigao je potpuno novi Range Rover pete generacije, pa hajde da mu pružimo ''kraljevski tretman'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Project Kahn Signature Edition

 

kahn 02.jpg

 

Project Kahn predstavlja svoj modifikovani Range Rover Signature Edition, modelske godine 2023.

Signature Edition karakteriše laka konverzija, uključujući izbor 23- ili 24-inčnih aluminijumskih felni (u kompletu sa Continental Sport Contact 6 gumama) iz najnovije Kahn kolekcije i potpuno novog, specijalno dizajniranog 3-delnog Signature prednjeg branika. Za dodatnu personalizaciju, Kahn pruža mogućnost izbora više boja koje se mogu dodatno usklađivati sa bojama na bočnim otvorima za ventilaciju vozila i drugim komponentama.

 

kahn 8 01.jpg

 

Standardna verzija Signature paketa je takođe dostupna zasebno po maloprodajnoj ceni od 2.700 funti (sa PDV-om), dok se za dodatni luksuz može naručiti u ograničenoj verziji od ugljeničnih vlakana za 3.390 evra. Afzal Kahn je prokomentarisao: ''Naš Signature Edition, kroz promenu malog broja karakteristika, postiže sofisticiranu transformaciju izgleda vozila i idealan je za kupce koji žele jednostavan i elegantan izgled. Uvek je zadovoljstvo raditi sa Range Roverima, a mi imamo još uzbudljivih planova za nove modele tokom 2023.'' Takođe, Project Kahn prihvata zahteve da dodatno personalizuje i skroji vozilo prema tačnoj specifikaciji kupca.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Range Rover Sport

 

Visoki luksuz sa terenskim potencijalima koji čekaju priliku da se dokažu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart Range Rover Sport SV650

 

manhart sv02.jpg

 

Manhart prikazuje modifikovanu verziju najnovije generacije luksuznog Range Rovera Sport. Za početak, osmocilindrični motor je ovde pojačan na 650KS i 890 Nm obrtnog momenta (Manhart za sada nije objavio podatke o ubrzanju i najvećoj brzini).

 

manhart sv01.jpg

 

Manhart Range Rover Sport SV650 je dobio i sportski izduvni sistem, crni eksterijer sa detaljima u boji zlata (naravno, moguće su i druge kombinacije), komplet 24-inčnih točkova u boji zlata, bočne trake kao i natpis ''MANHART'' na haubi. Takođe, unutrašnjost može da se dotera po željama klijenata, uključujući kožu i alkantaru. Cena se u kratkoj vesti ne navodi, ali se kaže da je serija ograničena na samo 10 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Range Rover Sport PHEV

 

Auto koji se pravi za aristokratiju i sve koji se tako osećaju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2023. Range Rover Sport

 

4.4 twin-turbo V8 sa 523KS - dovoljno da bude impresivniji od Mercedesa i BMW-a?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Range Rover

 

233122-mansory rr 05.jpg

 

Novi Range Rover je postao još jedna ''žrtva'' nemačke tjuning kuće Mansory.

 

233125-mansory rr 04.jpg

 

Mansory je za Range Rover predvideo aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, spojler na vratima prtljažnika), novu haubu sa otvorima za vazduh i prednju masku sa osvetljenim Mansory logom.

 

233124-mansory rr 03.jpg 233123-mansory rr 02.jpg

 

Tu su takođe i modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem, komplet alu točkova od 24 inča, kao i doterani enterijer po želji klijenta (koža, alkantara, elementi od ugljeničnih vlakana...).

 

mansory rr 01.jpg

 

Na kraju, u ponudi je i paket za pojačanje motora, pa 4.4 V8 twin-turbo sada raspolaže sa 625KS/850Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Range Rover Sport

 

Da li je Range Rover Sport treće generacije najbolje što britanska kuća može da ponudi?

Pa, ide svuda gde i Defender, a nije se zakinulo ni na jednom pedlju luksuza i udobnosti koju ima veliki Range Rover... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Racing Green Fintail Edition

 

kahn rg 03.jpg

 

2023. obeležava dve decenije od početka originalnog Kahn Range Rover projekta, prvog poglavlja u 20-godišnjoj odiseji uticajnog usavršavanja vozila po kojoj je dizajnerska kuća postala svetski poznata. Originalni Kahn Range Rover projekat je izazvao interesovanje širom automobilske industrije, inspirišući bezbrojne ponude i, ubrzo nakon pojavljivanja, potražnja za takvim konverzijama je porasla, dok je Jaguar Land Rover razvio sopstveni odsek za specijalna vozila poznat kao SVO.

 

kahn rg 02.jpg

 

Sa Fintailom, Racing Green je nameravao da otelotvori najbolje od britanskog inženjeringa, oslanjajući se na različite uticaje iz britanske motosport baštine. Racing Green Fintail ima impozantnu figuru. Njegovi trokraki točkovi, slični izgledu onih koji se nalaze na Range Roveru princeze Dajane iz 1995. godine, nalaze se ispod elegantne karoserije naglašene kompletnim spoljašnjim stajling paketom.

 

kahn rg 01.jpg

 

Paket se sastoji od izmenjenog prednjeg branika sa spojlerom (predstavljajući suptilan omaž prvom Kahn Range Rover projektu), kao i bočnih pragova i zadnjeg difuzora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Overfinch Range Rover

 

236104-overfinch 04.jpg

 

Overfinch nudi modifikovanu verziju pete generacije Range Rovera koji, održavajući reputaciju Overfincha za kvalitet, dizajn i raskoš, otelotvoruje dinamiku i sofisticiranost. Kako se navodi, spoljašnji dizajn je i vizuelno privlačan i trenutno prepoznatljiv, a kombinujući elemente poput ugljeničnih vlakana, vozilo se izdvaja od osnovnog Range Rovera.

 

236105-overfinch 03.jpg

 

Prednji deo dobija izmenjeni okvir za usis vazduha, difuzor i masku, sve napravljeno od ugljeničnih vlakana. Uvođenje osvetljenog amblema ''Blade'' dodatno podiže luksuznu estetiku vozila.

 

236106-overfinch 02.jpg

 

Pozadi, vozilo ima vrhove izduvnih cevi od nerđajućeg čelika, a upareni sa novom svetlosnom trakom i osvetljenim amblemom ''Blade'', otelotvoruju snažniji i jedinstveniji izgled.   Unutra, Overfinch nudi brojne mogućnosti individualizacije. Novodizajnirani enterijer ''Aurore'', između ostalog sa sedištima od perforirane kože sa šemom dijamanata, omogućava personalizaciju do najsitnijih detalja, uključujući naslone za glavu i oznake sedišta.

 

236107-overfinch 01.jpg

 

Kaleidoskopski raspon boja i opcija enterijera, omogućava vlasnicima da prilagode vozilo svojim ličnim ukusima. Lansiran u klasičnoj britanskoj Racing Green metalik boji sa unutrašnjošću od svetlobraon kože, to je samo jedna od mnogih dostupnih kombinacija. Tu su i prepoznatljivi 24-inčni ''Centurion'' točkovi koji imaju samonivelirajući amblem ''Blade''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus Range Rover

 

brabus rr 04.jpg

 

Najpoznatiji po izvanrednim projektima na osnovi Mercedesovih automobila u Brabusu su se ovaj put pozabavili najluksuznijim izdanjem aktuelnog Range Rovera za koji treba izdvojiti 388.000 evra.

Iza naziva Brabus 600 krije se dorađeno izdanje Range Rovera aktuelne (pete) generacije sa povećanim međuosovinskim rastojanjem koji Land Rover nudi iza oznake P530, a pokreće ga BMW-ov 4.4 V8 biturbo motor koji (pre intervencije u Botropu) razvija 530 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta.

 

brabus rr 03.jpg

 

Brabusov broj 600 se odnosi na broj konja koji pokreću dorađenu verziju britanskog plemstva, a uz dodatnih 70 konjskih snaga stiglo je i dodatnih 50 Nm obrtnog momenta. S povećanim potencijalom luksuzni četvorosed čija masa iznosi 2.550 kilograma iz mesta do stotke stiže za 4.5 sekundi i razvija elektronski ograničenih 250 km/h.

 

brabus rr 02.jpg

 

Promene na karoseriji uključuju redizajnirane branike i spojler na petim vratima, a Range ''čuči'' na Brabusovim crnim 24-inčnim ojačanim aluminijumskim felnama (Monoblock ZV) na kojima su gume Continental SportContact 6 dimenzija 295/35. S modulom za upravljanje adaptivnim vazdušnim vešanjem vozilo može da bude bliže podlozi za dodatnih 20 milimetara.

 

brabus rr 01.jpg

 

Tačka na ''i'' mogla bi da bude zanimljiva boja koju su u Botropu odabrali za ogromne kočne čeljusti, a koja je jednaka boji kojom je obložena luksuzom ispunjena putnička kabina i prtljažni prostor. Za Brabusov pogled na Range Rover treba izdvojiti 388.000 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover EV je fazi prototipa, a već ima višemesečnu listu čekanja

 

239204-rr e03.jpg

 

Jaguar Land Rover polako puni listu čekanja za svoj prvi potpuno električni Range Rover EV. Električni SUV, koji će debitovati ove godine (iako se prethodno planiralo lansiranje za 2025.) u fazi je fizičkog prototipa. JLR kaže da još uvek podnosi patente, dok EV prolazi kroz ono što nazivaju ''jednim od najstrožih inženjerskih programa ikada.''

 

JLR planira da Range Rover EV ima performanse slične svojim postojećim modelima sa V8 benzinskim agregatima. Kompanija kaže da će biti sposoban za brzo punjenje od 800 volti na javnim mrežama - to jest, obećava punjenje do 80% otprilike u vremenu koje je potrebno da svratite na benzinsku stanicu, odete u toalet i ležerno stignete da se prošetate kroz prolaz sa slatkišima. Infrastruktura još uvek ne može to da podrži, barem ne u većini sveta, ali bi jednom i to trebalo da se dogodi.

 

239205-rr e02.jpg

 

Trenutno se prvi fizički prototipovi Range Rovera EV testiraju na temperaturama od minus 40 do plus 50 stepeni na različitim lokacijama, poput Švedske i Dubaija. Kompanija očekuje da će automobil moći da gazi u vodi dubokoj 850 mm, što je tek malo manje od 900 mm dubine aktuelnog Range Rovera, uključujući i hibridne modele. Biće napravljen na modularnoj longitudinalnoj arhitekturi koju je JLR razvio za svoja električna vozila i električne hibride.

 

239203-rr e01.jpg

 

JLR je još ranije objavio da će u sledećih pet godina uložiti oko 17 milijardi evra u tehnologiju za električna i autonomna vozila, obećavajući da će do 2030. biti svetski broj 1 u segmentima u kojima ima svoje modele. Početi sa velikim SUV-om kao što je Range Rover ima smisla za kompaniju jer ipak se radi o najvažnijem modelu marke i uspeh bi bio važan i za sve ostale modele.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre dva, tri dana videh Rangea kabrioleta, nisam ni znao da ima. Mada ne volim kabriolete ne izglada lose. A i fina cura ga vozi :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...