Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Amerika 2021

Recommended Posts

1 hour ago, Ivan said:

Samo jedno odustajanje moze sve da promeni.

Bas tako, nema nikakvog zakljucivanja sve do kraja, u ovakvim situacijama, najmanje sitnice mogu da prevagnu. Ova sezona stvarno kao da je nagrada za prethodnih XY dosadnih :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

predaja nije i nikad nece biti opcija,sto bi rekao neki naš učenjak , za  bilo koja od ova dva tima,ima da se bore do kraja,RdB da ima konstatnost,da Perez malo vise pomogne Maxu,jest da nisam ljubitelj Maxa,al samo neka pobedi cigana sa trona,neka ga posalje u penziju

A Mercedes je super brz i iako imaju nekih problema,to se nije puno odrazilo na njihov tempo na trkama i skupljanje velikih poena

A Ferari mora da se pomuci do kraja sezone protiv mocnih McLarena da budu treci u sampionatu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imali su Pereza na trećoj poziciji i naterali su Hamiltona da menja ranije gume. Sad je Red Bull odradio ono što je Mercedes stalno radio. Šteta zbog kvara na sistemu za vodu kod Pereza sigurno bi imao bolji tempo. Videlo se kad je davao izjavu na kraju baš je iscrpljen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shovlin: Postoje problemi koje nismo razjasnili do kraja

 

hamilton_usgp_2021_race_2.jpg.59e106ea9e06f23d22c7c0bddea97491.jpg

 

Iz Mercedesa priznaju da u Americi prosto nisu bili dovoljno dobri da bi pobedili Red Bull.


Mercedes je na početku vikenda u Ostinu izgledao silovito, ali je Red Bull na narednim sesijama pravio konkretne pomake i na kraju je Verstappen u subotu došao do pol-pozicije, a potom i do pobede u nedelju. Dobar tempo Austrijskog tima je potvrdio i Perez, dok je Hamilton sebi obezbedio start iz prvog startnog reda sa zaostatkom od dve desetinke u kvalifikacijama.

 

usgp_2021_start.jpg.1c3565cc36b9a708ed30b52063729ee3.jpg

 

Britanac je juče agresivno krenuo i poveo trku posle prve krivine, ali glavni inženjer tima Andrew Shovlin je iskreno opisao jučerašnja dešavanja.

„Ovo je bio frustrirajući dan pošto smo bili veoma blizu, ali na kraju nismo bili dovoljno brzi. Prosto nam je falilo još nešto ekstra da napravimo konkretnu razliku. Svakako nismo bili dovoljno dobri u kvalifikacijama, a naš tempo na srednje-tvrdim gumama na kojim smo startovali nije bio impresivan. Pored svega toga, Valtteri je imao kaznu zbog promene motora i zato nismo imali na raspolaganju neke strateške opcije“, izjavio je Shovlin.

 

hamilton_verstappen_usgp_2021_2.jpg.6981f97033d2e7be45b07020e6c95a8d.jpg

 

Mercedes je u ranijih sezona bio veoma jak na stazi Amerikas. Nemački tim je imao stoprocentan učinak u kvalifikacijama na ovoj stazi, dok je Hamilton četiri puta slavio u Teksasu za nemački tim.

Shovlin objašnjava da i dalje postoji nekoliko problema koji su potencijalno sprečili Hamiltona da upiše još jednu pobedu.

 

hamilton_verstappen_usgp_2021_3.jpg.d92636c172e5ecc6e5c6807ac929aac8.jpg

 

„Znamo da nas je par problema koštalo boljeg tempa, ali postoje još neke stvari koje nismo razjasnili do kraja. To je nešto u čemu moramo da se popravimo do kraja sezone. Veoma smo razočarani pošto smo izgubili dosta bodova u oba šampionata, ali ima još dosta da se vozi. Bili smo i u goroj situaciji ove godine pa smo se vraćali.“

„Imamo sada malo vremena da se pregrupišemo pre tri uzastopne trke. Moraćemo da izvučemo maksimum iz bolida na narednih pet staza. Cilj je da zadržimo obe titule i u narednim danima ćemo naporno raditi kako bi smo omogućili sebi da dođemo do tog cilja“, zaključio je Shovlin.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso: Pravila su jasna, samo treba da ih poštujemo

 

alonso 2016 11.jpg

 

Fernando Alonso je završio trku za Veliku nagradu Sjedinjenih Država u Ostinu veoma ljut zbog toga što ga je Kimi Raikonen obišao u borbi za bodove i to tako što je izašao sa staze. Alpin je tražio da Finac bude kažnjen što se nije desilo. Raikonen je Alonsa obišao u prvoj krivini, a sudije su rekle da nema razloga da vozač Alfe bude kažnjen zbog toga što nije imao mesta kuda da prođe i bio je prinuđen da ide široko. Slični prekršaji u drugim krivinama jesu bili kažnjavani, ali ne i onaj koji je napravio Kimi.

 

''Ne mislim da treba da menjamo pravila. Pravilo je veoma jasno. Samo treba da primenjujemo pravila. Kada u fudbalu uneseš loptu rukom u kazneni prostor to je penal. Nema tumačenja tog pravila. Samo treba da odlučiš i kažeš da je to penal. Jer ako ne odlučiš tako svi će rukama igrati u kaznenom. Ne trebaju nam promene, samo da poštujemo pravila'', rekao je Alonso. Španac smatra da se incidenti ne gledaju uvek isto i da Formula 1 rasuđuje po tome ko u njima učestvuje. ''U Sočiju sam propustio prvu krivinu, u Turskoj je to bila glavna tema. Ovde su tri vozača u prvoj krivini išla široko bez da ih neko tera da idu tako. Videćemo da li će u Meksiku ovo biti glavna tema ili je sve kako treba, jer Fernando nikoga nije isterao sa staze'', dodao je Alonso.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu je čovek. Potpuna ista priča sa Rajkonenom i Djovinacijem.Sa Rajkonenom puštaju a Djovinaciju kažu da vrati Alonsu poziciju

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leclerc: Treće mesto u Ostinu nije bilo nedostižno

 

leclerc_hsgp_2021_2.jpg.c4052848f50f03132bff762372d04291.jpg

 

Italijanski tim je pokazao dobre performanse na trci za VN SAD.


Ferrari trenutno vodi veliku bitku sa McLarenom za treće mesto u šampionatu konstruktora, gde ima zaostatak od samo 4 boda. Ipak, Charles Leclerc je uspeo da trku u Teksasu završi na 4. mestu, iza Sergia Pereza, a ovom prilikom je ostao ispred direktnog konkurenta Daniela Ricciarda.

 

leclerc_hsgp_2021_1.jpg.fa6daafc4fe0544e147b309be9e455af.jpg

 

“Očekivali smo da se mučimo tokom ovog vikenda, ali ispalo je da je ovo najbolja trka u ovoj sezoni. Četvrto mesto i naša brzina su bili veliko iznenađenje. Dao sam sve od sebe u svakom krugu. Ni treće mesto nije bilo nedostižno. Perez se nije tako brzo odvajao od mene, a ja sam bio jako motivisan. Pokušavao sam. Želim da se zahvalim svima, timu na stazi i onima u Maranelu za sav trudi koji su uložili”, kazao je Leclerc za Sky Sports F1.

Čini se da je Ferrari krenuo sa razvojem bolida u pravom smeru iako je tim još ranije sav svoj fokus prebacio na projekat za 2022.

 

leclerc_hsgp_2021_3.jpg.bad40cdf1ae7f622ad6997894b9d7dea.jpg

 

“Unapređenja koja smo dobili su bila pravi korak napred”, rekao je vozač Ferrraija.

“To nije samo dobro za ovu godinu, već nam i za sledeću daje neophodno samopouzdanje. Za sada sve ide kako treba i srećan sam zbog toga. Takođe, napravili smo korak i na drugim poljima. Održavanje guma mi je ranije pravilo velike probleme. Na tome sam radio dve godine i to je sada moja jača tačka”, izjavio je Leclerc, koji nakon Ostina ima 5.5 poena više od svog timskog kolege Carlosa Sainza.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...