Jump to content
FAS Goran
totti

Sankt Peterburg & Moskva

Recommended Posts

@totti Za boga miloga....oduvek sam želeo otići u Moskvu i St.Petersburg i znam da (sada već, ćemo) otići, tako da piši opširno, imaš par budnih očiju koje upijaju ove slike, opise i utiske....Znači predobro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

svaka cast Toti,drugar je bio tamo i gledao sam slike iz Peterhofa,velicanstveno je i ogromno.A naravno bio je u Moskvi i ziveo tamo par godina.

A Ruskinje:animier:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povratna avio karta kad imaš sreće da naletiš na "akciju" i ako je kupiš dovoljno ranije je 300€.
Sa druge strane, 4 noćenja u hotelu u SPB i 3 noćenja u hotelu u Moskvi su me izašla samo 200€ ukupno. A pritom su lokacije kao Slavija i Terazije npr.

U Moskvi 7-10 minuta hoda od crvenog trga, a u SPB na Ploshchad Vosstaniya, na glavnoj ulici.

Zanimljiva stvar koju sam primetio je da i dalje postoji ljudski faktor tamo gde ga je zapad odavno izbacio. Kao što rekoh, u svakom vozilu imaš konduktera, u svakoj metro stanici šaltere za prodaju karata (uz naravno automate) gde sede po 3, 4 žene, kontrolori kod ulaznih rampi, kontrolori posle pokretnih stepenica, u Ermitažu u skoro svakoj sobi sedi neko od zaposlenih itd itd... mislim da to nije zbog nekakvog straha, već da što više ljudi bude zaposleno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam u Moskvi prošle godine. Izuzetno pozitivni utisci. Grad čist, da čistiji ne može biti. Gužve u saobraćaju da veće ne mogu biti.

Gde god da kreneš kolima, a išli smo sa jednog kraja grad u drugi pa u centar - trebalo nam je oko 4 sata, u jednom pravcu. A još je prošle godine bilo mera zbog korone. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, shuxx said:
ste imali

Sam imao... osim ako mi ne persiraš
Svugde sam putujem.

Da, vreme je idealno za slikanje. Nekad kad je sunčano sam morao da dolazim na isto mesto u različite delove dana, jer sunce zbog položaja ubi fotografije.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avio karte pratiš na sajtu AirSrbije, možeš da se pretplatiš da ti dolaze obaveštenja kad su akcije. Osim AS, za Rusiju lete još Aeroflot i Nordwind. Moguće je da će tu još kompanija uleteti (S7, Ural, Red Wings...).

Sve karte za ova mesta sam kupovao online na njihovim sajtovima. Račun sa bar codom možeš i da odštampaš i da imaš u formi papirnog računa.

Cene su 500 rubalja za Ermitaž, 1000 za Peterhof i 150 za Puškin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sad neću obilaziti ruralnije predele i ne znam na šta manji gradovi sa okolinom liče, ali Spb, njegova okolina i ova manja mesta (Peterhof, Puškin, Strelna...) su neverovatno lepo uređeni i čisti. Sad, da li je to zbog toga što su na turističkim rutama i mapama - ne znam. Infrastruktura je zadivljujuća i meni potpuno neočekivana. Horizontalna i vertikalna signalizacija top. Semafori su sjajno rešeni - krupna polja u led tehnologiji, sa odbrojavanjem i za vozila i za pešake koliko još traju i zeleno i crveno svetlo (žuto polje se kad završi svoju funkciju pretvara u tajmer sa odbrojavanjem). Uz to, automat govori da počneš sa prelaskom ulice kad se upali zeleno za pešake, da ubrzaš kad se približava kraj zelenom (čak i čovečuljak na semaforu počne da ubrzava hod ) i da obustaviš prelazak kad dođe crveno.

U novijim vozilima gradskog prevoza čak imaju i punjače za telefon.

Screenshot_20210917-232404_Chrome.jpg20210916_164510.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...