Jump to content
FAS Goran
MilosV7

Moja Nova Croma 1.9 multijet 110kW

Recommended Posts

On 9/14/2021 at 4:10 PM, Martin said:

Prihvatam izviljelje :P

 

Nažalost, situacija sa tim Cromama je takvo da je 95% njih u katastrofalnom stanju. Ono sa placeva bih zaobilazio u širokom krugu.

Najveci problem kod nas Srba je taj sto mi prvenstveno gledamo kola koja su skuplja za bar 500e od para sa kojima raspolazemo, pa zatim sto nismo spremni da platimo posteno dobar primerak, vec uvek gledamo najjeftinije ili medju najjeftinijim primercima i onda krene zurka, jer eto samo mi znamo da kupimo dobra kola jeftino....a to nema nigde, dobar auto je uvek morao da se plati.

Moj brat je uzeo Cromu 1.9 150ks, 2009-to, krajem leta prosle godine, platio je 2500e, odmah sam mu rekao da se nece usreciti i ili da vozi jos neko vreme Stila kog je imao ili da doda jos nesto para i da gleda skuplju, nije me poslusao....3700e (kupovina + sve sto nije valjalo ili se pokvarilo) ga je kostala u prvih godinu dana. Ubedjen sam da tako ne bi prosao da je uzeo neku koja nije bila najjeftinija, jer da je bila dobra sigurno bi bila skuplja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Ivan BG said:

Moj brat je uzeo Cromu 1.9 150ks, 2009-to, krajem leta prosle godine, platio je 2500e, odmah sam mu rekao da se nece usreciti i ili da vozi jos neko vreme Stila kog je imao ili da doda jos nesto para i da gleda skuplju, nije me poslusao....3700e (kupovina + sve sto nije valjalo ili se pokvarilo) ga je kostala u prvih godinu dana.

Pa dobro, sad bar zna šta je menjao. I voziće se kao car. I ok je ako je to imao na umu.  Ako je očekivao da sa placa uzme auto koji od ulaganja ima samo registraciju i gume, jbg onda. 

Edited by Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, DraganUS said:

Sta je menjao kod je izaslo 1200 preko? 

Klapne su uletele u motor mesec dana po kupovini, to od vandrednog i jos neka creva oko turba, inace turbo mu nije neki a nisu ni dizne, tako da ga to tek ceka, evo sprema se i akumulator da ga izda.

Od redovnog, 2 mala servisa u prvih mesec dana, prvi odmah po kupovini, a drugi posle sredjivanja glave motora, ventila, klipova, zatim kocnice, opruge (pukla je jedna), cetri gume....i ima jos al nisam zapamtio.

Veliki servis jos nije uradio, kaze kad se oporavi od svega sto je dao, uradice.

 

3 hours ago, Martin said:

Pa dobro, sad bar zna šta je menjao. I voziće se kao car. I ok je ako je to imao na umu.  Ako je očekivao da sa placa uzme auto koji od ulaganja ima samo registraciju i gume, jbg onda. 

Nije sa placa, nego iz voznje, uzeo ga je mesec dana pred istek registracije, verovao je da je dobro prosao sa kupovinom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A brate, ko da sam u krompir gledao pa pogodio...baš ga je snašlo i to podobro :( I posle ćemo da čujemo kako pljuju po Fiatu i po njegovim dizelima, a bolje da je saslušao tvoj savet i uzeo bolji primerak. Čudi me da ga bar nije vozio na proveru ikakvu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema pravila ljudovi. Izgleda da je ravnoteža u univerzumu odlučujuća. Drugar je kupio najjeftinijeg  Fokusa na oglasima za 1000 eura vozi ga već pet godina, uložio je u 4 nove gume, svećice i servise. Prešao ko zna koliko km i ko zna koliko će još. 
 

ja uzeh ovu Cromu, kojoj je ili tek uletela klapnica pa nisam mogao da procenim ili je uletela za vreme dok sam dovezao auto iz Krusevca za Kragujevac. 100km. Da napomenem nije bila najjeftinija, kostala je 2800 plus 300 e registracija, pa da pricamo da sam i mogao da ocekujem ovako nesto. 
 

Do sad je iz džepa izašlo 4600 eura i imajući u vidu da je termostat za zamenu kao i problem koji i dalje imam sa variranjem obrtaja, cenim da do kraja godine zaokružujem cifru na 5 soma. Bože ti pomozi 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...