Jump to content
FAS Goran
Lina.exe

Fiat Brava 1.4 12v - senzor temperature vode

Recommended Posts

Poštovanje svima,

 

Vozim Fiat Bravu 1.4 12v i prije par mjeseci se palila lampica dizne, ali se upali kada kazaljka goriva padne ispod polovice i ugasi se pri sljedećem paljenju auta. Zatim se ne pali sljedećih par puta ili dok sljedeći puta ne natočim pa kazaljka opet padne na određenu razinu ispod polovice. U 4. mjesecu sam mijenjala svjećice (stavila sam NGK) i nije se palila lampica više nikako do prije dva dana. Jučer sam spajala na MultiECUScan, izbacilo je samo grešku senzora temperature vode. Auto je tako spojen radio max. dvije minute, a prema parametrima programa temperatura vode je na početku bila 30 °C, a na kraju 51 °C. Zanima me da li je ta razlika u temperaturama normalna (ne djeluje mi normalno) i koliko može lampica dizne biti povezana s tim senzorom, ili je do mog programa dijagnostike? I također me zanima gdje se točno nalazi taj senzor na 1.4 motoru (ako ga uopće ima) jer na Google ne uspijevam naći? Unaprijed hvala.

 

P.S. Ako je neko od pitanja glupo ili besmisleno, to je zato što ne znam puno o tome, ali me izuzetno zanima i ovako pokušavam naučiti jer ne nalazim drugi način. 

 

Pozdrav :)

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sto je lampica sa simbolom dizne ne znaci da ukazuje na kvar iskljucivo dizni.

To je lampica koja ukazuje generalno na bilo kakav problem koji prijavljuje motorni racunar sa bilo kojim senzorom, bobinom itd.

Sto se tice tog rasta temperature to mi deluje da je normalan rast temperature.

Trebala si ostaviti da radi duze pa da vidis da li ce stati na radnoj temperaturi od 80-90 stepeni.

Senzor temperature bi trebao   biti sa desne strane motora u gornjem delu kad stojis ispred auta .

Moguce da ti samo gubi kontakt na tom senzoru ponekad pa da racunar to prijavi, mozda je konektor samo oksidirao jer ti senzori obicno kad crknu to je kraj.

Edited by tox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sutra ću spojiti ponovno pa vidjeti to s temperaturom. Zaboravila sam napomenuti da auto kad se zagrije tj. okretaji padnu ispod 1000, počne raditi neravnomjerno tj. na trenutke se blago zatrese kao da će se ugasiti. Ne znam jel to ima veze s tim senzorom ili može biti nešto drugo u pitanju što MES nije očitao?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...