Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Italija 2021

Recommended Posts

17 hours ago, bane1321 said:

Nego sad sve bilo ok, kod sudara Maxa i Garavog?

Na zvaničnom Formula 1 @ YouTube kažu da Max nije ništa loše uradio prilikom prolaska kroz šikanu... :D

 

Mislim da, kao što je u prvom krugu prilikom prolaska kroz drugu krivinu Hamilton popustio i ''ispravio'' krivinu preko onih ležećih jer je Max bio malo ispred njega i mogao zato da bira kuda ide...tako je i ovde Max trebao da popusti jer je Hamilton bio malo ispred njega pre ulaska u tu krivinu (i kroz krivinu). Max nije popustio, morao je zato da debelo gazi one visoke ležeće levim točkovima i to ga je bacilo na Hamiltonov bolid. Bezveze su završili bez poena.

 

Mislim da je Max, a na osnovu pređašnjeg iskustva kada nije mogao da stigne Rikarda u McLarenu (kukao preko radija koliko je teško približiti mu se), želeo po svaku cenu da izbegne isto sa Hamiltonom. Znao je da kao što nije mogao da se približi Rikardu sa Mercedes motorom, to tek neće moći na ovoj stazi da uradi kad je Hamilton sa svojim Mercedesom u pitanju. Ta prethodna muka sa Rikardom ga je ovde pogurala da ide na onakav prolaz...

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, neshaoct said:

Mislim da je Max, a na osnovu pređašnjeg iskustva kada nije mogao da stigne Rikarda u McLarenu

Mislim da Max nije razmisljao ni o kakvom predjasnjem iskustvu, nego je gurao "kao june" da prodje :lol: , bilo ko da se pored nasao. Standardno za njega jos od mladjih dana, jos pre X godina sam pisao da je sjajan, ogroman potencijal, kombinacija borbenosti i ludila - ali da mora da prelezi "decije bolesti" i srljanje. Sto dobrim delom i jeste, a sa druge strane - obojica u ovim trenucima, kada se lomi sezona, pokazuju zube i nece da popuste.

Daleko je naravno od tog nivoa, ali me Max u nijansama podseca na Sennu, koji je takodje u duelima vozio na ziletu - ali bi on maltene uvek u konfliktnim situacijama postavljao bolid tako da je protivnicima stavljao "na grbacu" da oni odluce da li ce do kontakta doci ili ne. Takodje, sama situacija od juce me je u trenutku neodoljivo podsetila na Suzuku 1989. i jedan od najpoznatijih duela za titulu u istoriji F1. Oko koga se i dan danas lome koplja ko je imao prednost u cuvenoj Casio Triangle krivini :) (a koja je upravo nalik Variante del Rettifilo u Monzi, gde su ova dvojica polupali bolide). A i ove sezone ce ocigledno svaki bod i najbrzi krug u trci biti zlata vredan.

Kao sto sam bio misljenja da je u Silverstonu u pitanju bio trkacki incident uz odgovornost Hamiltona - tako mislim da je i ovo trkacki incident, ali uz odgovornost Maxa. Bez potrebe za kaznjavanjima.

RB je propustio ogromnu priliku u Monzi, gde su Mercedesi bili izraziti favoriti pred dolazak. Par losih poteza Hamiltona i ekipe (poraz od Bottasa u kvalifikacijama, losa sprint trka, los start glavne trke, spora zamena guma u trci,...) i zamena motora kod Bottasa su RB-u otvorili situaciju za trijumf kao na tacni. Sopstvenim greskama nisu to iskoristili, a pitanje je da li ce im se ovakve prilike ukazati do kraja godine. Upravo je Hamilton u prethodnim sezonama, na ovim stazama i u ovom delu sampionata lomio Ferrari i Vettela i odlucivao titule (kada su ovi koliko-toliko i mogli da pariraju). Od Silverstona naovamo je vrlo lako moglo da bude obrnuto i da Max bude u toj ulozi.

Tako da ostaje i dalje krajnje neizvesna borba. Vikend pauze, pa idemo u Soci, staza koja takodje lezi Mercedesima, toliko da su samo oni i odnosili pobede od kako je ta staza u kalendaru.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Ivan said:

Kao sto sam bio misljenja da je u Silverstonu u pitanju bio trkacki incident uz odgovornost Hamiltona - tako mislim da je i ovo trkacki incident, ali uz odgovornost Maxa.

Potpisujem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo što ne postoji šansa da se ponovi ovakav incident da jedan bolid preleti drugog i baš zato je ovo incident.

Ono Hamiltonovo udaranje zadnjeg točka da bi okrenuo vozača ispred njega mu se dešavalo već više puta, i dešavaće se opet...a, kad se nešto iznova i iznova dešava to onda više nije incident već namera onog koji u vidu ''višestrukog incidenta'' udara zadnji točak i okrene onog ispred.

Pa, obični policajci (uz malu obuku) savladaju manevar da okrenu auto ispred (koji onda koriste prilikom potera), a kamoli vozači F1.

 

6 hours ago, Ivan said:

Mislim da Max nije razmisljao ni o kakvom predjasnjem iskustvu, nego je gurao "kao june" da prodje :lol: , bilo ko da se pored nasao...

Ali, to se ne dešava. Imaš određeni stereotip prema Maksu koji odavno nije to što pominješ. Nije on ''đule bez navođenja'' koje ide i lupa sve okolo. :D

Poslednji put kad je Maks imao incident za koji je kriv (a da nije Hamilton u pitanju), je sa Kimijem 2019. godine na Spa. Tada je išao bukvalno ''kao june'' da prođe Kimija odmah u prvoj krivini. Ali, to je sve poslednjih godina....i zato kažem da se ne dešava da ide ''kao june'' ko god da je pored.

 

'Ajmo unazad par godina:

 

- Monca 2021: Max namerno nije pustio Hamiltona kad je trebalo i oboje su ispali.

- Silverston 2021: Hamilton namerno udara Maksa i izbacuje ga.

- Azerbejdžan 2021: pukla mu guma.

- Bahrein 2020: Lekler udara Pereza i tako njih dvoje pokupe Maksa i izbacuju ga ni krivog ni dužnog.

- Imola 2020: pukla mu guma.

- Toskana 2020: Gasli se gurao sa Alfama iza Maksa, a onda oni zajedno sa sve Kimijem udaraju Maksa ispred njih i on završava trku.

- Monca 2020: motor.

- Austrija 2020: elektronika.

- Japan 2019: Lekler ga udara kad je Maks bio ispred i izbacuje ga sa staze.

- Spa 2019: Maks udara Kimija odmah posle starta i završava trku.

- Mađarska 2018: motor.

- Silverston 2018: kočnice.

- Azerbejdžan 2018: Rikardo ga na pravcu udara odpozadi i oboje ostaju bez plasmana.

- Bahrein 2018: Maks pretiče Hamiltona, koji ga onda odmah prednjim krilom tek blago udara u zadnji točak. ali dovoljno da Maksu tako iseče gumu.

- Singapur 2017: odmah na startu dva Ferrarija (Kimi i Fetel) ''napadaju'' jedan drugog i hvataju Maksa u sendvič gde nije mogao ništa da uradi...pa ga onda Kimi još jednom udara par stotina metara dalje i zajedno izleću sa staze.

- Belgija 2017: ostaje bez snage motora i odustaje.

- Austrija 2017: Kvyat udara u Alonsa, koji kupi Maksa odpozadi i gotova je trka za njega.

- Španija 2017: Botas udara u Kimija, koji onda udara u Maksa (koji je bio pored njega) i lomi mu vešanje, tako da je Maks morao da odustane.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam gledao trku,al sam odgledao najbolje trenutke trke,svaka cast Rikardu na pobedi,u ovoj sezoni stalno je bio u senci Norisa,al u Monci je pokazao da je sjajan vozac i da se privikao na bolid Mclarena.A Ferari je toliko spor da nema sanse da se bori protiv RdB i Merca,a i Mclaren je brzi.Lekler je sjajan vozac,al dzaba mu sve kad je Ferari slab.

a duel izmedju Maxa i cigana,mogu samo da kazem,glupan i tupan,

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, PremieRacing said:

Eeeee, o čemu vi pričate uopšte

O resavanju titule F1 sampiona za 2021. :D

McLaren-ovci konacno do prve pobede posle 9 godina. Posle ogromne pauze, Ricciardo je 20. jubilarni (razliciti) pobenik trke za McLaren, od 1968. naovamo.

30 minutes ago, silenci said:

A Ferari je toliko spor da nema sanse da se bori protiv RdB i Merca,a i Mclaren je brzi

Ferrari se jos i dobro drzi sa McLarenima u kombinaciji sa Meckinim motorima. Mislio sam da ce biti mnogo veca razlika, pred Monzu su cak bili i ispred na 3. mestu u poretku konstruktora. I posle ove duple pobede (+44 boda), Mclaren je ispred za "samo" 15-ak poena. Preostalih 6 timova su vec 3. liga.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, silenci said:

e da je ostao Alonso u Mclarenu sta bi bilo

Isto sto i sada :) , mislim da Lando izvlaci maksimum iz tog bolida. Ekipa je bukvalno "pukla" od pocetka hibridne ere, srecom kao i Williams se polako bude. Posto su za mene su jedine prave F1 ekipe Ferrari, McLaren i Williams.

Za drugi deo (oko izbora timova Alonsa) se apsolutno slazem, covek koji je rezultatski nazalost mogao mnogo vise, kao i Kimi. Ali je svakako legenda i jedan od najomiljenijih likova u F1 (kao i Kimi :) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo decko :thumbup: , potpisujem od reci do reci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^

"Luis Hamilton je posle trke rekao da je išao kod lekara kako bi se uverio da je sve u redu jer oseća bolove u vratu, mada ga to nije sprečilo da se pojavi na Met gala večeri u Njujorku u ponedeljak uveče."

 

1631709723-luis-750x500.thumb.jpg.7abc1a9ded996f4205c641f66586e4fd.jpg E_QkaCSXoAEsCwd.thumb.jpg.c2174bb9c46cb79b36e56c6273ea9ae0.jpg E_QkaCJWEAwO7yx.thumb.jpg.7a954feeea4ab55c26b9f2ae7ae7adcf.jpg E_QkaC2X0AMwowF.thumb.jpg.302a821b6897caa5e2a7310d20fcb5f7.jpg

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 objavila novi snimak incidenta iz Monce iz jedinstvenog ugla (VIDEO)

 

hamilton_verstappen_italian_gp_crash_360.png.4d54a5a30cb5d54866003e402937de89.png

 

Novi video je snimila kamera koja pokriva 360 stepeni i odlično prikazuje koliko je udes bio dramatičan.


Ovakve jedinstvene snimke smo već nekoliko puta imali prilike da vidimo u Formuli 1 prethodnih godina, ali je najnoviji iz Monce najdramatičniji.

Kamera je bila instalirana na Hamiltonovom bolidu, nešto ispred kokpita i jasno se vidi trenutak kada Verstappenova zadnja desna guma udara u Halo i prelazi preko Hamiltonove glave.

Nakon toga Britanac sa obe ruke proverava svoju kacigu, a oba bolida završavaju u šljunku na izlasku iz krivine 2.

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/16/2021 at 11:04 PM, horvat said:
Onaj u plavoj haljini mi omiljen 

A onaj pored Luisa? Sviđaju mi se cipelice !

Zemljo, otvori se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verstappen odgovorio kritičarima: Puno je licemera, Hamilton se pokušavao izvući ispod bolida

 

max madjarska 2019.jpg

 

Max Verstappen nije ostao bez odgovora na kritike koje je dobio zbog sudara sa Hamiltonom na stazi Monza.

Verstappen je kritikovan na društvenim mrežama, a ''naružio'' ga je i legendarni Jackie Stewart. ''Mnogo je licemera na svetu, to je sigurno. Izašao sam iz bolida i pogledao levo, a on je naravno još uvek pokušavao krenuti nazad, okretao je volan pokušavajući se izvući ispod mog bolida. Mislim da je bio apsolutno dobro. Takođe, u ponedeljak je otputovao u Ameriku i bio na gala večeri, mislim da to činite samo ako se osećate dobro. Zbog toga smatram da je sve bilo pod kontrolom već tamo (u Monzi)'', izjavio je Verstappen.

 

On je zbog incidenta u Monzi kažnjen sa tri startna mesta unazad na trci u Rusiji koja se vozi u nedelju, a nakon promene motora se našao na poslednjoj startnoj poziciji.

''Bio sam iznenađen zbog kazne koju sam dobio, ali na kraju je to njihova odluka. Ne moram se slagati s tim. Imam svoje mišljenje, a mi nastavljamo dalje i radimo što najbolje znamo. Situacija nije idealna, ali nije kraj sveta'', kazao je Max. Poslednjih dana se špekulisalo da će biti još sudara sa Hamiltonom u budućnosti. ''Sa moje strane neće biti ništa, prilično sam miran. Dovoljno smo profesionalni da ostavimo iza sebe ono što se dogodilo u Monzi, nastavimo dalje ovde u Sočiju i na sledećim trkama'', završio je Verstappen.

 

Nešto slično je ranije izjavio Hamilton, koji smatra da je Verstappen pod pritiskom i da je trebao znati da u spornoj situaciji nije imao šanse za preticanje. Britanac je takođe kazao da očekuje žestoku, ali i fer borbu na stazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...