Jump to content
FAS Goran
TheWickerMan

2012.Alfa Romeo Giulietta 1.4 170ks Nero Etna

Recommended Posts

Trenutno smo na 148k km, prilikom montaže guma majstor mi je napomenuo da bih valjalo da promenim zadnje amorte, nisu skroz otišli ali još malo. I prednja desna manžetna bi trebalo da se zameni. ( odmah se setim kolege @horvata za zadnje amorte :D )
Pre mesec dana urađen normalni tehnički, odrađen i za opruge i upisane u saobraćajnu. Trebala bi u narednom vremenu dosta manje kilometara da prelazi.
Stavljen letnji set felni i GoodYear Eagle F1 Assy 6, sviđa mi se baš kako su legle felne, moraće na sređivanje ali za sad im ništa ne smeta ovako.

IMG_20230519_130428.jpg

IMG_20230519_130447.jpg

IMG_20230519_130509.jpg

IMG_20230519_130549.jpg

IMG_20230519_130619.jpg

Edited by TheWickerMan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna je, super odrzavanje. :wub:

 

Sad se vec iskristalisalo da im ti zadnji amorti relativno lako odlaze, ali mos mislit, potrosan deo, zamenis i teraj dalje... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kol'ko su za Đulku, al' za Brava je dvesta evra set zadnjih opruga i amorta ... ustvari i koji evro manje. :thumbup:

 

Inače ja ne videh ružniju gumu od te guđir skoro ... znači po*erem im se na dizajn ... :horse:

 

Ali ova Etno crnka vam je baš, baš, @TheWickerMan  :respect:

 

 

Edited by Reacher Gilt

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Reacher Giltstvarno je prost dizajn gume, bukvalno je lepša na boku nego šara. Malo sam gledao testove, svi je hvale, a i prihvatljivecene su cene bile ( 90e/komadu ). Što se tiče amorta i opruga, opruge su H&R i prednje amorte sam menjao kad sam spuštao prošle godine, stavljeni KYB. Nisu bili loši uopšte ali rekoh kad spuštam, bolje nove amorte. Uzeću i zadnje KYB da bud svi isti, oko 60ak e po komadu su. Tako da ću za 120ak plus ruke imati sve novo i trajaće to dok je auto kod mene :lol:

 

@horvatslažem se, generalno su fabrički amorti na Giu lošeg kvaliteta, ali zameniš jednom i miran si.  I to što kažeš, potrošan deo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ajd sad, moram pitati sto KYB? 
cuo sam da su mahom kopije i lose pa sam se ja odlucio za sachs

E da, i cuveni problem sa kacenjem na prednjim KYB amortima gde je mesto gde se srafi pomereno u odnosu na fabriku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, KYB mi je preporučio moj majstor i veliki prijatelj, neko u koga imam ogromno poverenje i ko je doktor za Alfa Romeo. Bilo je ili KYB ili Sachs, rekao sam mu da sam izabere šta je bolje, nebitna cena. Imam poverenja u njega, za sad me nije izneverio pa sam ga zato poslušao. 

Nisam znao da ima kopija, ovi prednji su uzeti u jednoj veleprodaji u Srbiji koja je direktan uvoznik, kontam da nisu kopije ali ko zna. Prešao sam za sad sa njima 13k km, videćemo dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko jos kupuje topline...? Zna se sta se kupuje od amortizera, kyb, sachs, bilstein varijante iznad b4 serije. Pricamo o serijskim amortizerima. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mijailović P.ti na Bravu imaš? Kontam da su slični i da neću imati problema.

 

@MiloshBg hteo sam Bilstein B6 ali su tvrđi od običnih. A i nisam imao gde da ih nabavim kad sam bio autom dole. B4 kažu mi da idu bez problema na opruge do 30 mm kraće, u šta se uklapam, ali eto uzesmo KYB. Monroe su mi mnogi napljuvali pa nisam hteo ni da ih razmatram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja lično preferiram kyb, imao na prošlom autu sve ok. Ali sam čuo ono što sam i napisao pa sam se preorientisao na sachs prvenstveno zato što su b6 za deltu 200 eur komad prednji

Share this post


Link to post
Share on other sites

S obzirom na to da u Srbiji retko ko menja amortizere dokle god se sve ne raspadne i auto ne legne svaki amort marke Bilstein, Monroe, KYB, Sasch ce odraditi posao, stavio sam na punta Bilstein na Brava Monroe napred i nazad sasch i okej je vec 20k km. TopLine sam imao priliku da iskusim na jednoj Fiesti i dalje imam posledice od te voznje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/23/2023 at 7:30 PM, TheWickerMan said:

Pa piše Turbo Benzina pod haubom. A ima i Multiair pride :)

To onda sigurno moze da nagura malo preko 100,moja mislim das moze,al kad sam video danas u Ostruznici kako ide i kako se cuje fićin kombi,pa ono ima dve turbine  i multi je sve u njemu:respect:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...