Jump to content
FAS Goran
TheWickerMan

2012.Alfa Romeo Giulietta 1.4 170ks Nero Etna

Recommended Posts

Lep primerak, baš očuvan. Lično volim kada autu stoji crna boja ali isto tako me odbija njeno specifično održavanje jer se apsolutno sve vidi... Jesi planirao neku keramiku ili slično da staviš ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesam, pošto auto maltene nije vožen zimi ( dobio sam i 16" zimski set sa gumama iz 2012. god, koje imaju još 5 mm šare ), nema napred udaraca od kamenčića tako da ću na jesen odraditi poliranje i keramiku, da spreman dočekam zimu.

Jeste crna zajebana za održavanje, ali i prethodna 147 je bila ista nijansa, Nero Etna, tako da sam se sa tim pomirio :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali jubilej, nadamo se da je prvi put :D

ce2517cd72e65e56c938685cc0e2371d.jpg

I "neplanirano" naleteh na omiljenu i najlepšu Alfinu felnu, bilo mi je žao da ih propustim. Odradiću ih lepo, ofarbati, 4 nove gume pa na proleće na auto.

00c2ae86526f04cb935162464c1b6296.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

46k km kako sam je kupio u junu prošle godine . I to je stajala bar 4 meseca za ovih 19 meseci ( vozio Deltu, išao kući autobusom, zdravstveni problemi plus skoro svaki mesec po nedelju dana imam službeni auto pa Giu stoji u garaži na poslu ). Ali svaki dan 100 km do posla i nazad, do Srbije i nazad bez vožnje dole po lokalu je 3000 km itd. Plus što se često "provozam" par stotina km za vikend, da odmorim mozak :)

 

@OMP uživo je lepše i meni se sviđa, malo je drugačija od ostalih. Sprmam 8C felne za letnji set, možda ću i njih u zlatnu, videću :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko je (ne)udobna sa h&r? Nešto mi je u glavi da menjam opruge i amorte a za deltu fabrička opruga je 200 eur po komadu, dok je 220 eur ceo set h&r.

Biće mi auto niži, što baš i ne volim jer je inače niska, ali mi se ne čeka da mi pukne opruga (pošto se dešava). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti nema više 9e karta, to je bilo jun jul avgust, a i svakako mi ne odgovara za posao, minimum 2ipo sata do posla i bar 5 prevoza moram da promenim.

 

@Reacher Gilt jbg, još odem do nekog, kafa ili slično, ispod 130km nisam. Srećom pa imam dosta autobahna :)

 

@darkman14 kad bih ti rekao da maltene je ista udobnost, ne bi mi verovao? :D ja sam prezadovoljan kako je ispalo, auto leži kao pegla a udobnost skoro ista. Doduše, par dana sam vozio na 17" tako spuštenu i bila je solidno tvrda i niska, kačila je dosta. Kako sam prešao na 18" i zimske gume, bukvalno druga priča. 

A pućiće ti opruga bar jedna sigurno, meni je bila pukla jedna prednja pa onda i obe zadnje kod burazera. Sve 4 smo stavili sa restylinga, koje su i malo deblje. Problem je što nisu iste opruge za dizela i benzinca a kod nas na otpadima sve sami dizeli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja je polurestyleing, 2010 god, dizel. 

A polovna mi ne igra jer dobijem isto s*anje.

A što ne bih verovao da je isto udobna?! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicno izgleda baš,odlicne felne,jedino mi je boja čudna,šsta si uradio za naslon za ruku,dal si ugradio neki univerzalni,pošto ja planiram da ugradim tako nesto.Bas dosta prelazis,a verujem da je to normalna  kilometraza na zapadu

Share this post


Link to post
Share on other sites

@darkman14ma šalim se, ja lično nisam verovao koliko malo se pogoršala udobnost. Inače su me savetovali da za Giuliettu obavezno H&R opruge, ostale su okej. Ti beše voziš 18"? Mislim da će Delta odlično da izgleda tako spuštena.

 

@tottisvakako, ovde je najlepše živeti u manjem mestu. Milina.

 

@silenciNisam još uvek ništa sa naslonom za ruku uradio, našao sam kao neki OEM ali mi deluje visoko pa ne znam da li da naručujem.

A moja kilometraža nije baš ni normalna ( za privatno vozilo ) ni na Zapadu.

 

Na ovaj naslon mislim. https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-Giulietta/Interior/Alfa-Giulietta-Alcantara-Trimmed-Centre-Arm-Rest::10671.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

a dobro izgleda naslon,to je kao namenski za Djulijetu,a kod nas ovakav naslon kosta oko 2000 dinara

https://novi.kupujemprodajem.com/automobili-delovi-i-alati/auto-enterijer/naslon-za-ruku-multisize-crni-sa-crvenim-koncem/oglas/126925829?filterId=2014322638

mislim da bi ovaj bio ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...