Jump to content
FAS Goran
moron

''Ne dao Ti Bog rata i Fiata''?

Recommended Posts

ne zameri, jednostavno smo različitih finansijskih, a i kao što pojasni, bezbednosnih pogleda ... 

ja bih sada rado posedovao 500L, baš mi se sviđa, polovnjak od 5-7god...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi mi jasan zasto "moras" da promenis kola sto pre za neka novija sa nerealnom cenom koja ti se i ne svidjaju al daj sto pre jel ce sledeca da budu jos skuplja i jos manje ce ti se svidjati? :D Brate, meni da odgovara da vozim sad W123 ja bih vozio, bas me briga kada ce i sta novo da izadje, ja uopste i ne znam kakva je ovo nova bubasvaba sa slike koju si postavio? 500l se meni licno me svidja kao pojava ali volim da ga vozim, dobar je auto. Moji imaju kao tvoj, ista boja , isto 1.6mjt, isto su prezadovoljni, nikad nikakav problem.

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pitanju je Honda Jazz, pisao je vise puta o tom autu, dobio je cak i da ga testira na vikend od salona (cini mi se). Koliko se secam, odusevljen je bio istim, tako da nije cudno sto juri da ga uzme.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Tačno sam predosećao da sve zvuči suviše lepo da bi se tako i realizovalo  Umesto da mi se javi sutra kako je rekao, zvao me večeras, zvučao je kao da je sav zadihan (u pozadini se tokom razgovora svo vreme čuo ženski i bebeći glas ) i počeo je odmah da se izvinjava i priča da mu je njegova porodica najvažnija, a da je njegova supruga protiv toga da prodaju kola koja su tek kupili pre par meseci da bi kupio druga nova kola, koja su dosta niža i u koja će teže da se stavljaju dete u dečije sedište ... I da se izvinjava opet i opet i zahvaljuje što sam mu ponudio šta sam mu ponudio i bla, bla ...

Rekoh mu da je sve u redu, a ako se predomisli, da se javi ... A on da ne može protiv volje žene ...

Jbg, u tri majčine, prosto nije bilo sudjeno  A baš lep "Jazavac" . Čak sam mu po podne na oglasima već bio našao originalne alu felne za zimski set, jer sam bio siguran da ćemo sve oko ugovora i prenosa završiti odmah u ponedeljak   Ali, "šipak"  

 

https://www.polovniautomobili.com/felne-ratkapne/20621993/aluminijumske-felne-16-4-x-100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zao mi je, znam da si ga testirao, puno ti se svidja, postao je "predmet želja".

Ali, dobrodosao u kupovinu polovnjaka, koja je puna dinamike, a ponekad i razočarenja.

Samo napred, drzimo ti palceve

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao crtani film ... :) 


Juče po podne mi stiže SMS: „Imam dobre vesti za tebe. Zena prihvata, izgleda da ce kod mene zena da ima presudnu ulogu. Javljam ti se kasnije".


Sinoć me zove i priča on ( relativno tiho ) kako su se eto on i supruga ipak saglasili da je najbolje da prodaju već sada pa da te pare stave sa strane, dok ne vide do Sajma, šta će kupiti, kad se iz pozadine jasno i glasno čuje supruga: "A, šta ću ja do tada voziti?" ... Zvučala je nekako baš ljutito ... 

On na kraju reče da ipak postoiji 1% šanse da se predomisle, da bismo overu radili tek u subotu, a da bi želeo neko veče pre toga „Da me ugosti. Ponedeljak, utorak ili sreda veče, video bi kada je slobodan ...“.  
Ja im rekoh da subotom notari (provereno) ne rade, a da nisam mislio da se okumimo, već samo da kola od njega kupim ako on misli da proda i da mogu mu sutra donesem kaparu ili ako hoće i da odmah idemo kod notara, koga on izabere i u vreme koje izabere. 
Tek, na kraju je bio dogovor da „dodjem sutra oko 20 časova“, da „vidim kola i malo ih provozamo“, a da mi on da očitamo LK i saobraćajnu.
To je bilo sinoć ...  :)

 

No, kako ne kažu bez razloga da je "jutro pametnije od večeri", javlja se on jutros porukom u kojoj kaže: „Ok, ipak ima jedan problem. Cuo se sa Deltom da potvrdim kad mi sad kazu da zbog inflacije ne mogu da mi garantuju cenu koju su mi rekli i da ce verovatno morati da poskupi Civic. Provericu danas ali ako je stvarno tako onda je to ipak skupo i slozices se, neisplativo i tada ne bih da prodam. Meni se jedino dopada onaj u full opremi i dati 42/43 keur za Civica je ipak previse. Bolje onda novi CRV za 50ak hiljada. Javljam ti ishod pregovora sa njima…


Rekoh mu: „Vidi, kako god odlučiš. Što se mene tiče, ja ću dogovor ispoštovati ako ti ne odustaješ. Ako odustaješ, nema ljutnje, zaista.“


Uh, koliko je mentalno lakše kupovati nova kola, bar se prodavac ne predomišlja. :)


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekoh ti ja ...Dobrodosao u kupovinu polovnjaka

A ako mislis da je kupovina "ludilo", da vidis kakva je tek prodaja...ludilo na kvadrat...

Bice sve kako treba, jos vise ces uzivati u njemu, posle toliko prevrtanja tokom kupovine...

Drzim ti palceve

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, moron said:

"Bolje onda novi CRV za 50ak hiljada. Javljam ti ishod pregovora sa njima"

Cuj, ishod pregovora sa njima... A da jos nije ni izneo ponudu pred glavu kuce i da to nije proslo validaciju.

Ili ne daj Boze tek da se predomisli i ulozi konacan veto na zamenu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ga nezavisno od svega razumem oko tih dilema. Znam da mu je ranije bio plan da uzme novu generaciju CRV-a, koji će kod nas da se pojavi krajem 2023 (kao zamena za sadašnji CRV koji ima ), a onda mu se odjednom javila ideja da Jazz zameni za novi Civic. Koji baš lepo ide. I to "ponese čoveka". Razumem tu želju. A i imao je on već dve "desetke" ( običan i Type R ) i nekako mi je i logično da krene tim putem.

Novi Civic može (pre)uzeti vrlo brzo i cena mu je poznata (i fiksna) ako će neki koji je na lageru ili ako je već makar "u planu mesečne proizvodnje" ( i kao takav potvrdjen ), ali, za bilo koji kasniji, niko ti ne garantuje cenu (koji god da je brend). Sad, koji od tih izabrati, to je "stvar ukusa" (ali moguće i cene).

Za novu generaciju CRV-a mu, naravno, niko ne može pouzdano pretpostaviti ni cenu za Srbiju (mada je on i kao hibrid već dostupan u USA i Kanadi, a takav će i u Evropu).

Zaista, kako god on odluči. Voleo bih ja Jazz, ali, "neću umreti" ako mi on ne proda ovaj njegov.

Uostalom, ako odustane, tada svakako ne bih morao ni da prodajem 500L, što će, kada do toga dodje, da me izloži riziku da "poremetim odnose" sa prijateljem koji "na rednom mestu br. 1" očekuje da ga njemu prodam.

Tako sam jednom već "izgubio prijatelja" koji je bio prvi na listi prioriteta za moj prethodni 308 SW, kada ga je kupio onaj drugi na listi, a kome sam bio i dao da odredi cenu po kojoj ću ga ponuditi onom prvom, koji tu ponudu prvi ne samo da nije prihvatio, već se na mene baš naljutio, iako je onaj drugi na kraju kupio baš po ceni koju je bio odredio za prvoga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako ti je kad prodajes onaj "original" polovnjak, NOV NOV NOV.

A ne onu masu, kopija NOV NOV NOV

Jedan je moronov NOV..

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su alu felne sa "običnog" Jazz-a, u top paketu, a meni taj lik nudi "povišeni" Jazz ( Crosstar ), sa celih 16 mm većim klirensom :) A on ima drugi dizajn felni  :) Kao na slici ispod.

 

Cross.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da se "o ukusima ne raspravlja", ali, od svih dostupnih boja, taj tesni Jazz je bio u meni najružnijoj mogućoj boji. Podsećao me na boju polikolora kojom je moja pokojna baba krečila zidove njene ruševne kuće u vreme dok je još bio živ "drug Tito" ... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tvoj 500L ima po meni odlicnu boju, barem, onu koju ja volim.

A ovom Jazzu, jes bledunjava, ali mi je fina.


Jednostavno, kad kupujes polovnjaka, ja gledam sve, a boja mi je zadnja.

Jazz, ima ok boju

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, shuxx said:

...jos vise ces uzivati u njemu, posle toliko prevrtanja tokom kupovine...

 

Posle toliko jadnih gluposti tokom kupovine može samo da očekuje divljač na putu gde postoji znak, klipnjaču u gostima kod alternatora, neosigurano vozilo na ćelavim letnjim gumama u putu ka ski centru ili slično... Tu sreće nema. 

 

Ali šta ja čitam majko mila...odrasli ljudi i njihovi problemi   :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...