Jump to content
FAS Goran
moron

''Ne dao Ti Bog rata i Fiata''?

Recommended Posts

Nije to puno, 8V motori prelaze bitno više, naišao sam na OK polovnjaka, koji OK održavam, 90% je vožnja van  grada, evo zadnja 4 dana, PK-NI-BGD-VA, pa do Dičibara, i sve to nazad, više  od  800km, sa potrošnjom od oko 7L TNG. Teško da može neko da bude ne zadovoljan, e sad, da je klotara, jeste.... dodatna oprema volan i točkovi     :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hu, bice da se neko zaleteo sa nulama :D


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma jok, to je van black friday-a, tad su kilometraze na popustu :D

 

Sta znam, imao/imali smo solodno kola raznih marki, moji ostali verni reno grupaciji, ja ostao fiatu. Ni sa jednim autom iz renoa ili fiata nisu bili problematicni kvarovi koji cepaju gace, samo potrosna roba, dok nas je Volvo prilicno izuo za generalnu (kad se euro pojavio, tada nekih 1200e). Okej, jos je bilo drugo vreme, privreda se oporavlja, slaba zastupljenost servisa, delova i majstora, posebno navedene marke Volvo koja i danas znaci statusni simbol u svakom smislu... Bilo posedovanju ili opravci. 

 

Sto se tice ove price o motorizaciji... Sta znam, meni dosta 100-120ks, bilo atmo ili turbo da vozim (oba vozio, okej turbo preferiram ali bih podneo krcatu opremu u atmo modelu), kontam da dobra priprema i dobar vozac resavaju dosta toga. 

Nekako gledam da ostanem u Fiat grupaciji (Alfa, Fiat, mozda Lancia koju odmeravam u buducnosti za dragu) jerbo sam nekako navikao, odgovara mi... Ako nesto valja kod ovog Fiata to je dizlo motor, vazda nikad nisu imali los. 

Secam se da mi je majstor rekao da ako ikada bude morao kod mene da radi 8V mjet motor, bolje da se sam upucam nego on da ode po prangiju :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, shuxx said:

Z10, 60 KS sa TNGom, od kupljenog sa 53000km do sadašnih 1150000km, termostat, diskovi, paknovi, sve cca 70eur, i redovni mali servisi. ide bre ko blesavo, 6,5 L TNG/100km- Bruka.....:respect:

Kontam da si slucajno napisao jednu nulu vise? :) Ili si stvarno presao milion i sto pedeset hiljada km?

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, shuxx said:

@horvat

 

ups sorry 115000km, omaklo  mi se 

Eto... Umesto da cutis, navrtis kilometrazu, vozis Giuliu GTA i das drugarima krug ponekad... Sad zbog tebe svi mozemo da se slikamo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron, stvarno ti nezgodan nadimak na forumu... Prilazim autu na parkingu juce na Zlatiboru i prolazim pored zelenog 500L, BG table, ulazi covek u auto. Taman da izustim "Izvini, da nisi ti Moron sa foruma" i ugrizem se za jezik na vreme. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, pogrešio bi da si to juče pitao tog lika sa "zelenim" đubromobilom na Zlatiboru, jer je "zeleni" juče ostao kući, a @moron je juče otišao onom japanskom "nadnaravnom tehnologijom" ( :) ) na dnevni izlet i sankanje do Kopaonika ...

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas kod „Gorana“ odradjen redovan godišnji servis ( ulje motora i svi filteri ), i dodatno ulje menjača i antifriz. 

Oko 377 radnih časova izmedju dva redovna servisa, uz prosek brzine 39 km/h, otprilike pola po gradu i pola van njega.

Možda je trebalo i ranije da odem na redovan servis, ali, ... "Đubar" je to, bolje i ne zaslužuje :) 

"U novcima", današnji servis je koštao 21.200 dinara, a do sada, za 7 redovnih godišnjih servisa ( uključujući i jedan "veliki" ) je plaćeno ukupno 1.127 evra.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postao Školarac

Neka mu je sa srećom, pa da ga vozite još više. Ovi mlađi vlasnici, kad ti nisi...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, moron said:

Rodjendan mu je. Sedmi :) 

Neka je sa srecom i da ga vozis jos sto godina :stuart: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shuxx

 

Da, slažem se, bar da se on sa njim navoza kada ja već baš i nisam.

A vole ga baš "u kući". U nedelju sam išao sa suprugom i nekim prijateljima na jedan izlet od oko 450 km i pitam ja suprugu prethodno u subotu sa čime hoće da putujemo. Veli: "Kako čime? Pa sa Fiatom, naravno ..." :) I ostade Honda opet u garaži, a sve zbog "prokletog Fiata"  :)

 

@totti

 

Nije to bila sveća zadušnica, već rodjendanska sveća :) 

 

 

@nemanja84bg

 

Ma, kakav crni Mercedes. Ovo je čak iznad i same Dačije :)

 

@Ivan

 

Taj drugi deo tvoje rečenice mi je više zvučao kao kletva :) Ali, čak i da je tako, to bi bilo u svemu saglasno nazivu teme, tako da zamerke nema :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za neku godinu kada prodas Fiata cu ti pozelrti da vise vozis CRVa, jer mu je Fiat uzeo dobar deo kilometraze

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je jedini ispravan stav, vozio ono što ti najviše odgovara u datom trenutku, bez obzira na značku na haubi!

Gomila ljudi žrtvuje udobnost, novac spremljen za druge stvari i vreme, samo zarad nekakvog imidža!

Prateći tvoj "rad" ovde i na B92 komentarima, mogu samo da ti skinem kapu i poželim kao i Ivan da se sit navozaš!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negde u julu sam otišao iz grada na dve nedelje i ostavio Fiata kod limara-lakirera uz molbu da ga po prvi put malo estetski sredi, jer je posle 7 godina upotrebe na par mesta bio ogreban po branicima, a malo i po prednjem levom krilu ( to poslednje je bilo mojih ruku delo, a ostalo drugima na dušu ). Takodje, još prve godine nestručnim dizanjem vozila vulkanizeri su mu malo „uzeli meru“ (ima sitno ulubljenje na obe sajtne pozadi, ne vidi se iz profila, ali, ako „legneš ispod kola“, videćeš – ako su kola čista ). 
Rekao sam majstoru da ne treba da žuri, ali, da to „sredi kao sebi“ i da sam proceni šta je tu za farbanje, šta samo za poliranje, a šta možda za ispravljanje. Uostalom, prethodna jedna moja kola je on i „sredjivao“ (u dva navrata), a na kraju i kupio ( a posle „zavalio“, ali, u krugu porodice, tako da ih i dalje redovno vidjam ).
Tek, veoma lepo je on to sredio (mada je i bio razvukao posao daleko duže nego sam očekivao). Pravi profesionalni šminker. Što kažu „stanje kao fabrika“, s tim da te sajtne nije dirao, jer su neprimetne iz uobičajene perspektive.
I od vozila koje me je činilo potpuno opuštenim ( do te mere da mi je bilo skoro svejedno da li će neko na parkingu da me „odvali“), opet sam došao u stanje da „strepim“, tako da nema dileme da je ranije bilo bolje. Ali, daće Bog, neko će valjda uskoro opet da me zakači na parkingu, pa će sve da bude mirno, kako i treba.


A posle te duže pauze juče sednem u kola, krenem i jasno čujem vodu u suvozačkim vratima da se mućka. Nasmejah se. Po prvi put to čujem u tim kolima ili bilo kojim mojim kolima ikada. Poslednji put sam to čuo pre maltene četiri decenije u nekoj „raspaloj mazdi“ mog pok. oca.

Tek, šta ću, stanem otvorim vrata suvozača, provučem prstom izmedju gume na dnu vrata i spoljnog dela vrata i odjednom iz sve tri rupe pljusnu voda kao iz česme ... Očito nisam dugo prao taj unutrašnji deo vrata, na dnu, izmedju te gume i samog spoljnog dela vrata i nakupilo se blato i sve se to zalepilo i blokiralo one rupe na vratima ...
 

50L pr. desni branik.jpg

500L - vrata.jpg

500L i ID.3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...