Jump to content
FAS Goran
Danko77

Fiat Punto mk.2b 1.3 MJet - zamena ležajeva u menjaču

Recommended Posts

Pozdrav drugari vozim Punta 1.3 MTJ 2003 godiste cuje mi se u menjacu zvuk u dve brzine prva i treca i peta malo bruji na punom gasu, promenio bih lezajeve u menjacu pa me zanima ko to profesionalno radi jel malo je ljudi koji se ovim bave. Obicno mi majstori predlazu zamenu diferencijala ili celog menjaca, a time dobijam macku u dzaku, zamolio bih za savet kako najbezbolnije da prodjem.

 

Sipao sam tubu aditiva silikonski zimi se skoro nista necuje iz menjaca dok leti zbog toplote bas bruji u gradskoj voznji. Da li postoji mogucnost da se kupi u zastavi novi diferencijal i da li pase isti za dizel i benzinac?

Inace, kada je auto u leru u voznji manje se cuje ili se skoro ne cuje? Menjac je inace drugaciji nego u Zastavi 10 ne mora da se podigne ona rucica da bi se ubacio u rikverc. Ulje sam menjao redovno u menjacu svake godine kada radim mali servis inace tako je dosao u moj posed. 

 

Zamolio bih za pomoc.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Danko77 said:

Ulje sam menjao redovno u menjacu svake godine kada radim mali servis inace tako je dosao u moj posed. 

Što si menjao ulje svake godine? 

Generalno, svaki bolji majstor može to da uradi, nije to neka svemirska tehnologija, samo je pitanje cene delova, jer koliko se ja sećam, setovi za reparaciju menjača su prilično skupi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Danko77 said:

Da li postoji mogucnost da se kupi u zastavi novi diferencijal i da li pase isti za dizel i benzinac?

Nazoveš neki od ovlašćenih servisa, spremiš broj šasije i pitaš za cenu. Takođe, spremiš šećer i vodu :D kad već hoćeš da pitaš za komplet nov menjač ''iz originala''.

Ne znam zašto bi uopšte kupovao komplet sve...već se menjač otvori, vidi šta treba da se menja i zameni se samo to. Tu ćeš opet imati izbor između jeftinijih i skupljih komponenti.

I ako je sve otišlo i ne može da se sredi/remontuje, onda se kupuje polovan (u boljem stanju od tog tvog) i on zatim remontuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A menjači, generalno su problematični za odabir ulja. Ako se sipa ulje koje nije odgovarajuće po specifikacijama dođe do problema sa bakarnim delovima, sa legurama i sl. i prodadne brže nego da nisu ništa dirali.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je što niški majstori ne žele da rade to već samo hoće da stave drugi polovni koji ko zna kakav je... uzmu pare i ćao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...