moron 4211 Posted January 8 Za razliku od Jazz-a, CRV je prošle godine prešao svega oko 7.000 km, a što je manje nego li godišnje predjem biciklom I uglavnom samo "spava u garaži". Trenutno je na oko samo 37-38.000 km. Videćemo šta će ova godina doneti. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted April 18 Pre par dana odradjen "godišnji servis". Došlo je oko 25,5 hiljada. Mada, da sam slušao indikator, moglo je još čak 5.800 km Još da naredne 2-3 nedelje odradim registraciju i to je to - ulazimo u petu godinu. 6 Martin, Decak Iz Vode, Misha87 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted May 12 Danas je istekla četvrta registracija i sutra lagano ulazimo u petu godinu ... 2 Decak Iz Vode and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12778 Posted May 12 Odlična opcija iz SUV segmenta. Da kupujem SUV, bila bi to Honda benzinac 2.0 sa oko 150ks, ima ih dosta polovnih, kupljenih u srbiji. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1157 Posted May 12 @moron strpi se jos dve tri godine pa da se trampimo 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted May 13 12 hours ago, shuxx said: Odlična opcija iz SUV segmenta. Da kupujem SUV, bila bi to Honda benzinac 2.0 sa oko 150ks, ima ih dosta polovnih, kupljenih u srbiji. Kakav je sa potrosnjom taj model? Sorry za off. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12778 Posted May 13 Po spritmonitoru od 7 do 12l, prosek oko 8.8L...Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 2 MiloshBg and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted May 13 Gledaš pogrešnu verziju na Spritmonitor.de Treba da gledaš sa 6MT ( ne i CVT ), a tamo za 26 "primeraka" sa 6MT stoji kao prosečna potrošnja 7,32, primerak sa najmanjim prosekom ima 6,09 ( na predjenih 57.388 km ), a sa najvećim ima prosek 8,8 ( na 33.042 km ). 1 hour ago, MiloshBg said: Kakav je sa potrosnjom taj model? Sorry za off. Mislim da je potrošač kao i svako drugo vozilo ove klase (sa AWD i MT ), uz odstupanja plus/minus pola litra. Moj je utisak da pri 130 km/h troši „oko 8-8,5“, po gradu „oko 10“, na magistrali uglavnom „oko 6-7“. Ja ova kola uopšte ne vozim po gradu (sam da iz grada izadjem ili kroz neki grad da prodjem), tako da se u osnovi vozi samo van grada, pa mi prosek potrošnje samo zavisi od odnosa auto puta i magistrale, kao i da li se vozim sam ili pretovaren (pa i sa biciklima na krovu). Pa neko putovanje mogu da završim sa prosekom od samo oko 6, ali i sa prosekom od 7,5 litara. Ali u glavi unapred uvek „računam“ sa oko 6,5-7, osim ako je neka pretežno auto put ili planinska varijanta, kada „računam“ sa 7,5-8. Životni prosek potrošnje (po aplikaciji, na oko 40.000 km) ove Honde je 6,51, a npr. ove godine 6,67. Jer mi je učešće auto puta najčešće relativno malo. Mislim da sam barem 15-ak puta do sada bio do CG i nazad i zavisno od niza uslova (sam u kolima ili pun kao šipak koštica i sa biciklima na krovu, agresivno ili opušteno, sa gužvom na granici ili bez nje), uvek je bilo 6-7,2. Da ga vozim i po gradu, verujem da bi ukupan prosek potrošnje bio oko 8. Inače, kada bi gledao šta kaže WLTP za ovu generaciju CRV-a u petosed varijanti ( a ja zaista imam vere u WLTP, bez imalo šale ), zavisno od vrste pogonskog sklopa i menjača ( 1,5 T sa 6MT / 1,5 T sa CVT / 2,0 hibrid sa e-CVT ), WLTP deklaracije glase: - kombinovani režim 7,8 / 8,7 / 7,3, - mala brzina 9,4 / 11,4 / 8,3 ( ovo je gradska ), - srednja brzina 7,4 / 8,1 / 5,3, - visoka brzina 6,8 / 7,3 / 6,3 ( ovo uz prosek od oko 62 km/h ) - veoma visoka brzina 8,4 / 9,1 / 8,9 ( ovo auto put, pri oko 130 ). Dve stvari su po meni očigledne iz WLTP deklaracija: 1/ CVT verzija „ubija po gradu“ u odnosu na 6MT ( 9,4 / 11,4 ), a 2/ hibrid u ovoj petoj generaciji CVT-a i nije baš neko čudo od ekonomičnosti, ma daleko od toga ( ova nova, šesta generacija ima mnogo bolje sve pojedinačne deklaracije, pa je i na auto putu ekonomičnija za oko oko pola litra od moje varijante, za razliku od pete generacije, koja kao hibrid troši oko pola litra više ). 1 Decak Iz Vode reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7204 Posted May 18 On 5/13/2024 at 10:36 AM, moron said: Mislim da je potrošač kao i svako drugo vozilo ove klase (sa AWD i MT ), uz odstupanja plus/minus pola litra. Moj je utisak da pri 130 km/h troši „oko 8-8,5“, po gradu „oko 10“, na magistrali uglavnom „oko 6-7“ Ovo dosta lici na moj tiguan, ali za razliku od tebe, ja najmanje vozim magistralu Po gradu svakodnevno 10-11, kada negde idemo gledam sto pre auto put i odmah tempomat na 130 sto je oko 8 pa mi je zivotni prosek oko 9. Magistrala, a to najcesce bude samo relacija CA-UE i sl prosek 6-6.5. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted July 19 Pre dva dana prodjoh preko Tjentišta. Moja omiljena ruta. 9 nobutado, Reacher Gilt, Decak Iz Vode and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted August 24 Pre neku noć opet stigoh sa CRV-om u HN. Trebalo je da idem sam, ali, dan ranije zamoli me jedan drugar da povezem njega i suprugu. Znamo se skoro 15 godina, a pre nešto više od 4 godine sam mu prodao 308 SW. Često sam ga vozio "tu i tamo", do sat-dva u jednom smeru, povremeno zajedno odemo i sa suprugama na Fruškać, Palić, Golubac ili drugde i ja u tim "zajedničkim putnim prilikama" uglavnom samom krstarim. Bez neke agresije. Jer nikada nisu postojali neki razlozi za brzu vožnju. Nikada ga nisam vozio "preko Tjentišta". A generalno volim rutu BG-HN, sve posle skretanja za Višegrad. Jer tu rutu znam kao svoj džep. Pa i gde i kada mogu tuda da "poteram". Što zaista ne radim često. Uglavnom samo kada sam sam ili sa suprugom. Ako ima uslova. I raspoloženja. Elem, krenuli mi za HN oko pola jedan ujutro. I da mi se ne bi eventualno prispavalo, vozio sam malo brže, tamo gde je moglo. Jer, nema bolje prevencije protiv pospanosti od bar malo agresivnije vožnje ( gde se može ). Posle Užica drugar je po prvi put šaljivo prigovorio da nikada nisam vozio tako i da sam se "promangupirao". A ja sam terao svoje Pri čemu ja nisam vozio baš mnogo brzo, ali, svakako sam vozio brže nego uobičajeno sa njime. Čim nede pred zoru prodjoh Foču i krenuh dalje ka Tjentištu, ja opet "po gasu". Morao sam. Jer je pre toga vožnja kroz kanton Goražde bila uspavljujuća. Žive duše na putu bilo nije. Ali, ne znaš da li su ka Tjentištu i Gacku gore one stalne krivine, uzak put ili mestimična oštećenja i denivelacije kolovoza na svakom koraku ... Pri čemu ja taj put zaista znam u svaki stopu. Gundjao je i gundjao ... Ja se nisam smetao Negde oko tunela Čemerno drugar će: "Bog te jebo, voziš ova kola kao da su tudja. Uspori malo. Povratiću aman čoveče. Ne mogu da verujem da sam od tebe kupio pežo. Ti nisi normalan... ". Ja mu rekoh: "Pa, šta ti je, na isti način sam vozio i onaj pežo i ništa mu nije bilo " I taman prodjosmo tunel Čemerno, spuštam se od tunela ka Vrbi, idem jedno 100 km/h i u tome me u dugačkoj levoj krivini preteče jedan Fiat Stilo, koji dimi kao "Ćira". Pri čemu je zaista možda malo preforisirao sa brzinom za onakvu krivinu. No, Fiat je to. Ide to I ja kažem drugaru: "Eto, vidiš da uopšte ne vozim brzo " Sve u svemu, stigli smo živi i zdravi ... Može CRV da ide i jako lepo. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3611 Posted August 24 Kakav drumski "razbojnik"! 3 Dzimbo, moron and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19043 Posted August 24 Amin. 1.9 JTD/MultiJet bio i ostao masinica i po . 4 moron, Mijailović P., Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1894 Posted August 24 @Ivan nedostaje ta jeftinoca + pouzdanost a? da vidis tek lanca sto je bila ... samo estetika sve ostalo cakum pakum 1.6 16v klasika motoric koji je isti bio u stilu , malo moderniji kao kolko mi se cini bobine itd. 2 shuxx and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7204 Posted August 24 Bolje da vozis sporije nego da cistis enterijer Taman ocistis tapacir, sediste, pojas, mislis gadosti prosle, samo jos da ga istusiram spolja, a onda podignes prozor 1 3 shuxx, nemanja84bg, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4211 Posted August 24 2 hours ago, Ivan said: Amin. 1.9 JTD/MultiJet bio i ostao masinica i po . Razmišljah dok me prolazio: "Sunce ti, dve decenije možda ima, ali, Stilo ode sa stilom ... " Quote Share this post Link to post Share on other sites