moron 3312 Posted May 30, 2021 (edited) Eto, da i ja posle par godina članstva na ovom Forumu predstavim jednom moje vozilo i pri tome napravim "zločin", jer neću ovom prilikom predstaviti meni i porodici jako dragog Fiata 500L, već nešto drugo, a po formi i mnogim osobinama dosta slično vozilo - Hondu CR-V 1,5 T AWD 6MT, koju sam uzeo pre oko godinu dana i sa kojom sam u medjuvremenu prešao oko 16 hiljada kilometara. Vozilo je 2020. godište ( "sklepan" je 21.02.20. ), a tokom putovanja iz dalekog Japana ga je bila "uhvatila korona" i vanredno stanje, pa je do mene stigao tek polovinom maja. U pitanju je paket Lifestyle, treći od ukupno četiri paketa opreme (najpre sam bio poručio drugi paket, ali, sam se uskoro predomslio i promenio porudžbinu za treći). Može da se kaže da ima dosta solidnu opremu (navodno i kožni enterijer ), a ono što mu svakako nedostaje da bi "stao na crtu" mom Fiatu 500L, jeste - panorama. A "nedostaje" mu i motor Benzinac je 1,5 turbo sa 173 ks ( i 220 Nm u rasponu od 1.900 do 5.000 rpm ). Ali, dok sam panoramu i mogao da odaberem (da sam uzeo top paket), oko motora i nije bilo neke velike mogućnosti izbora. Pa ni oko pogona ( 2WD ili 4WD ). Jer, u Srbiji, samo je baznjak bio dostupan i kao 2WD, a kod ostalih je mogao da se uz 4WD sa motorom 1,5T bira ili 6MT ( sa 173 ks ) ili CVT ( uz 193 ks, koji ima 243 Nm ). Jesam provozao i CVT ( oko 30 km ) i to ide jako lepo ( ima 7 virtuelnih stepeni prenosa i pojma nemaš da je CVT ), čak je i doplata za CVT u tom trenutku bila smešna (500 evra), a CVT u gradskim uslovima ide kao san. Ono je bajka. Ali, osnovna planirana namena ovog vozila su bila putovanja van grada, a oduševilo me je kako je onaj ručni menjač precizan i kratkih hodova, tako da sam se ipak odlučio sa 6MT. Probao sam i 2,0 hibrid sa (mislim ) 184 ks i nemam zamerke ni za njega ( mada je kod njega e-CVT "bezstepen" ). Ide to. Kreće potpuno bešumno ... Dok eventualno ne potopiš gas do poda, a tada uz veoma dobro ubrzanje (ubrzanje mu je oko 8 sekundi, tj. bolje nego kod 1,5T, koji je oko 9,4-9,8, zavisno od menjača i da li je 2WD ili 4WD) se dere kao i svaki skuter. Kada postigne krstareću brzinu, može da ide opet samo na struju ( ja sam uspevao 1-2 km "da jedrim" samo na struju pri brzinama 100-110 km/h ). Inače, princip rada Hondinog hibrida je specifičan, jer SUS motor zapravo funkconiše samo kao generator struje sve do brzina od oko 80-90 km/h (tj, do tih brzina kretanja točkove pogone samo elektromtori), a kada dodje do te brzine specijalno kvačilo "uključi" ("direktno") i SUS motor kao pogonski, tako da pri tim i većim brzinama SUS i pogoni točkove, a i istovremeno služi kao generator za elektromotor. Da sam imao ideju da tu Hondu koristim dosta i u gradskim uslovima, verovatno bih i bio u dilemi da li doplatiti "par stotina" za 1,5 sa CVT ili "par hiljada" za 2,0 hibrid sa e-CVT. Ovako, ostadoh na "isposničkoj varijanti" - na 6MT Motor se veoma rado i slatko vrti. Bez ikakve "zadrške" on dodje do oko 6.500 rpm. Ali, i bez ikakvih problema (neopterećen) može da vuče već od oko 1.500 rpm. Ako želite, po ravnom ide u šestoj na 60 km/h bez ikakvog ružnog zvuka ili vibracije. Pa mu nije nikakva muka da magistralnim putem sa njim krstarite u šestoj na 80-90. Dakako, ako želite perfomanse i ubedljivija ubrzanja, treba mu "početnih" oko 2.500-3.000 rpm. I ja ga pre preticanja na magistralnim putevima često vratim stepen-dva niže, a nekada i potpuno nepotrebno tri stepena niže, i "zavrtim" u trećoj "koliko treba", pa i do onih 6.500 rpm (do oko 130 km/h). Tada ide "baš bolesno" (lepo potegne, za moj ukus) i jedino ga onda zna malo biti problem blagovremeno usporiti ( ima masu od 1.644 kg). A još veći (mentalni) problem bude vratiti se opet u ritam lagane (i legalne) vožnje. Zato se maksimalno trudim da magistralno samo krstarim, jer je tada sa njim uživancija. Troši kao i svaki benzinski SUV ove čeone površine sa AWD-om, sve zavisno od uslova vožnje. Dakle, može i jako malo, a i više. Na 130 km/h na auto putu troši oko 8. Ali, magistralno, može i samo 6 ako nisu usponi. Nedavno sam sa njim otišao do mora ( CG ) i ukupan prosek do tamo i nazad je bio ispod 6,5, a kakav mu je i "životni prosek", jer se ne vozi mnogo po auto putu (a ne vozi se ni po gradu). Prvi redovan godišnji servis sam platio oko 145e. Servisni interval mu odredjuje računar. Ne znam tačno kako on "boduje" koje uslove vožnje. Ja sam prvi servis odradio na 235 "radnih časova", na 13.890 km (do tog trena životni prosek brzine mu je bio 59 km/h ), a moglo je po računaru još 1.030 km. Ako je verovati "Deltinom" zvaničnom cenovniku održavanja za 120 kkm, koji su mi dali uz ponudu, redovno održavanje je jako povoljno za tu klasu i uopšte ( još na svaki treći redovan servis daju popust od 50%). Kažem "povoljno", jer imam takve cenovnike za veliki broj modela, raznh klasa i cene znaju biti da ti bukvalno "mozak stane". Nisam kola birao po tim troškovima, ali, mislim da čovek unapred treba da zna šta je kupio, pa i koliko ga, primera radi, koštaju komplet OEM diskovi i pločice, sa zamenom. A ne da se posle isčudjava. Da li je ova Honda "za preporuku"? Pojma nemam Čovek treba da jasno zna kakvo vozilo želi, kakvih osobina. Ovo vozilo ima neke dobre osobine. Ima i neverovatno dobru ponudu prostora. Hajde što to ima napred (to imaju mnoga vozila), već pozadi je baš impozantan i to se u SUV C segmentu "retko sreće" u ovom "obimu". Nekome taj "obim" uopšte nije potreban i neće da ga ni ceni. Potpuno mu nevažan. I tada je najbolje da ova kola u širokom zaobidje Jer, tada, ako ipak želi SUV, i za daleko manje pare može da nadje manji SUV C ili SUV B segmenta koji će da mu zadovolji sve potrebe. Ovo vozilo, dakeko, imamo i neke loše osobine. Recimo, kao i kod svakog Japanca, zadnja vrata pri zatvaranju zveče kao prazna konzerva EVA sardine. Neverovatni su Ali, jbg, to je ta "japanska filozofija". Da li je bolja ova Honda od Fiata 500L sa 1,6 MJ ? Da li vredi kao dva takva Fiata? Pa, zavisi kako čovek gleda. Ima tu dosta sličnosti, slična je visina vozila ( 165/168 cm), ali, u Fiatu su prednja sedišta na većoj visini u odnosu na pod vozila. U Hondi se sedi niže. Nekome je prjatnije jedno, nekome drugo. A u medjuubrzanjima (ako je bez šaltanja) 500L sa 1,6 Mj sa samo 105 ks "razbije kao beba zvečka" ovu Hondu sa 173 ks. Zbog dizelskog obrtnog momenta. Ali, medjuubrzanja sa šaltanjem, pa, Honda ode "kao F1" Uslovno rečeno ... Nadam se samo da me "okoreli" Hondisti neće linčovati zbog ove moje izjave i poredjenja ... Tek, ovo je moja "prva Honda". Da li će biti i "poslednja", vreme će pokazati. Djavo će ga znati ... Inače, sa ovim SUS motorom mislim da će i kod nas uskoro nestati iz ponude i da će iduće godine biti dostupna samo kao hibrid. Edited May 30, 2021 by neshaoct formatiranje 20 Dzimbo, igor0511, srdjos and 17 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 989 Posted May 30, 2021 Da te dugo sluzi! Boja je veoma zanimljiva, kao da su dva razlicita auta na slikama. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted May 30, 2021 Hvala za lepe želje. A ako ova Honda bude pouzdana kao što je to bio pežo koji sam pre nje imao preko decenije ili kao fiat prethodnih šest godina, ja ću tada biti veoma zaodvoljan i "japanskim kvalitetom" 2 italiano and Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 6501 Posted May 31, 2021 Cestitam na autu! Da vas super sluzi! Izbor motora, menjaca i karoserije kakav bih i ja napravio tj i jesam samo sa manjim budzetom. Pisi sto vise, mene bas interesuje, mozda mi bas takav bude sledeci izbor. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 413 Posted May 31, 2021 @moron Nisam znao da si postao japanac.... Puno srecnih km zelim! Izdvojio bih komentar: jedna Honda = dva Fiata 500L! 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8363 Posted May 31, 2021 Pridružujem se čestitkama! U zdravlju da vas služi! Sent from my 3310 using Tapatalk 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jug 229 Posted May 31, 2021 Lep auto. Da dugo i dobro služi Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted May 31, 2021 Još jednom - hvala svima za lepe želje ! I nemojte da se persiramo, nismo na groblju Ako koga šta bude načelno interesovalo o ovom "japanskom đubru", neka pita i ako budem znao, reći ću. @italiano Sigurno je da ne vredi kao dva Fiata 500L. Daleko je ovo japansko "čudo" od eventualnog savršenstva u tom segmentu i cenovnom rangu, a i 500L je generalno odlično vozilo. Imali bi Japanci šta veoma pametno da prekopiraju sa tog Fiata, pošto su neke stvari na njemu (na oko) bolje ili (za moj ukus) pametnije uradjene. 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1539 Posted June 2, 2021 Dobar autić, fin pazar. čestitke Samo preterao si sa ove dve slike, jedna je čak previše šalim se, daj još malo slika, prikaži malo tu unutrašnjost, nazad, napred, gepek ... da i mi sa jeftinijim ulaznicama vidimo kako to izgleda 3 Dzimbo, moron and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted June 2, 2021 (edited) Hvala, hvala ... Imam stotine fotografija enterijera raznih vozila, ali veoma malo i moga CRVa, osim dok je čamio na carini i enterijer većim delom bio u najlonima (i nešto malo posle) i eto ih ispod par poluupotrebljivih. Ali, na Google je moguće naći bezbroj slika enterijera (pa i Lifestyle paketa), pa evo i te neke. Nije to ništa da raspameti, da blješti i šljašti ili da je ultramoderno. Instrument tabla je i dosta jednostavna, neki će reći i arhaična (ali, meni veoma pregledna), slično i “infotainmant” (strašno mrzim tu reč). Po nekima je on spor (verovatno i jeste od savremenijih, ali, brži je od mene). Mape navigacije nisu baš detaljne kao na Google maps (daleko od toga). Mi (kao porodica) smo ovo vozilo naviše odabrali zbog oduševljenja ponudom prostora za putnike pozadi (za one napred je uvek lako). Kao malo dete, tamo “70 i neke” godine, jesam malo čeznuo za hondom civic (prve generacije), ali nisam kasnije verovao da ću ikada kupiti Hondu. U salon Honde (sa porodicom) i nisam ušao zbog CRVa, već zbog civica (njega sam hteo da im pokažem, jer me jako nerviralo da mi diler Forda za focus (po želji) tražio maltene cenu civica 1,5T Sport sa panoramom). Ali, oni su bili malo razočarani ponudom prostora u civicu (kćerka je sa 182 cm pozadi maltene udarila u oplatu krova, sin je bio nezadovoljan kako je na poziciji vozača sedi nisko, a supruga užasnuta crnim nebom-oplatom krova ) i ja sam “video da od ta posla nema ništa”. Onda sam im “u šali” pokazao CRVa. Oni su se, naravno, raspametili i rekli “da pozadi ima više mesta nego na trosedu u našoj dnevnoj sobi”. I posle višednevnog “češanja po glavi” je pala odluka da se ipak kupi ovaj “kamion”. Pa, što kažu: “Neka ide život …”. Da nam je bio baš nužan - i nije, mogli smo se mi i za manje para veoma lepo smestiti i u focusa karavana (pri čemu je činjenica i da kao porodica nećemo još dugo putovati zajedno, osim izuzetno). A da smo malo savili šije, smestili bi se i u onu Hondu civic, a i u još mnoga vozila (bar privremeno). 500L nam jeste ok, ali, pozadi kćerka odavno bije glavom u nebo (jer je panoramac) i uvek me strah šta bi se desilo sa njenom kičmom i vratom u slučaju da nas udari neko od pozadi, jer bi pri trzaju tela glava zakačila za krov (teško da bi prošla bez teških povreda - ako bi prežvela). Ono što sam kasnijom upotrebom ovog vozila shvatio/naučio/spoznao, jeste da ovi sistemi aktivne bezbednosti “rade za sve pare”. A ono što me raduje, to danas može da se nadje na sve više i daleko jeftinijih vozila. Kupiš i Tipo Cross imaš sve to (bar je na napiru sve to po sadržaju te vrste opreme tu negde, slično). A ovo vozilo kao vozilo - za krstarenja je prava uživancija. Ako Bog da, nećemo se rastati barem deceniju. Bar je takav bio moj izvorni plan. A videćemo šta će život da kaže. Edited June 2, 2021 by Ivan Sredjene slike 7 Dzimbo, totti, ISV_01 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8363 Posted June 2, 2021 I nemojte da se persiramo Ono vas se odnosilo na porodicu Sent from my 3310 using Tapatalk 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 6501 Posted June 3, 2021 On 6/2/2021 at 1:36 PM, djomla said: Ono vas se odnosilo na porodicu Sent from my 3310 using Tapatalk Tako je! A sto se tice bezbednosti, apsolutno se slazem i podrzavam! Sve sto se ustedi malim kolima i slabim motorima u zivotu, moze da se skupo plati eventualno nekada... 2 djomla and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted June 3, 2021 Drug koji ima "Zafiru" prethodne generacije mi je jednom uslikao deo upustva za upotrebu, deo oko podešavanja položaja sedišta ( po visini, dužini i nagibu naslona), gde ima i upozorenje da sedište treba podesiti tako da se sedi bezbedno, a to znači i na način da kada sednete, da izmedju vaše glave i krova vozila mora da može da slobodno stane vaša šaka. To je minimalna bezbedna udaljenost glave od oplate krova (vertikalno, ka gore ili gore ukoso ). Drugim rečima, ako u nekim kolima ne možete da podesite sedište tako da svuda oko glave (prema krovu ili B ili C stubu ) može slobodno da "prodje" i vaša šaka, to prosto nije bezbedno vozilo i za vas. Suviše ste visoki za ta kola. 1 Jug reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4958 Posted June 4, 2021 Ne "šaka" pošto onda neko može i vodoravno da je ugura između glave i krova i da kaže da je ok, već stisnuta pesnica. A to je pravilo koje je meni još instruktor na obuci za vožnju rekao, bez da gledam uputstvo nekih tamo zi džrmans... Mada sam i u srednjoj to čitao i gledao crteže pravilnog sedenja u knjigama "škola sportske vožnje" i sl. 2 moron and Jug reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jug 229 Posted June 4, 2021 Drug koji ima "Zafiru" prethodne generacije mi je jednom uslikao deo upustva za upotrebu, deo oko podešavanja položaja sedišta ( po visini, dužini i nagibu naslona), gde ima i upozorenje da sedište treba podesiti tako da se sedi bezbedno, a to znači i na način da kada sednete, da izmedju vaše glave i krova vozila mora da može da slobodno stane vaša šaka. To je minimalna bezbedna udaljenost glave od oplate krova (vertikalno, ka gore ili gore ukoso ). Drugim rečima, ako u nekim kolima ne možete da podesite sedište tako da svuda oko glave (prema krovu ili B ili C stubu ) može slobodno da "prodje" i vaša šaka, to prosto nije bezbedno vozilo i za vas. Suviše ste visoki za ta kola. Da, kolena blago povijena, tri tačke oslonca i razmak od oko 7 do 10tak cm između glave i krova (pesnica). E sad u Zafiri sigurno ima mesta na pretek i u tom tipu vozila. Ali da ne idemo u off.... Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1539 Posted June 4, 2021 (edited) On 6/2/2021 at 11:41 AM, moron said: Hvala, hvala ... Ali, na Google je moguće naći bezbroj slika enterijera (pa i Lifestyle paketa), pa evo i te neke. ne bas bezbroj i uglavnom su u vecim paketima opreme i razlikuju se. Jako fin autic, s ovim mozes 'ladno do peMzije a i duze Jel tajna koliko je plaćen? Edited June 4, 2021 by srdjos Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted June 4, 2021 @PremieRacing & @Jug Ja sam oduvek (i to "samouk" ) bio mišljenja da bezbednost zahteva da u kolima "oko glave" (prema krovu ili bilo kom stubu), mora da bude slobodan neki odgovarajući prostor (barem oko 5 cm ) i užasavam se kola kod kojih to ne mogu da ostvarim, pri čemu me je Bog dao naopako gradjenog, kao psa jazavičara, dugotrupnog. I mada imam (samo) 192 cm, postoji dosta vozila u koja ja ne mogu lepo da sednem ni napred, mada u ta kola bez problema sednu i viši ljudi od mene, ali, ljudi normalnih proporcija tela. Kada sam prvi put seo u 500L (napred) i video da iznad moje glave ima slobodnih 10 cm, odmah sam sebi rekao : "Ja ovo kupujem" Tada su mi deca bila mladja (6 godina mladja) i niža i manja i nisam očekivao da za par godina sin nikako neće moći sesti pozadi, a da će i kćerka udariti pozadi u krov kod 500L. Da sam znao, uzeo bih tada nepanoramski 500L, kod koga je i pozadi veći "Headroom". Ovako kako sam ja naopako gradjen, ja ne mogu pozadi da sednem u 80-90% karavana C i D segmenta, a ništa bolje nije (za mene) ni u SUV C ili SUV D segmentu. Nisko mi je Jer sam "naopak". A bitno mi je (želja mi je) da mogu povremeno sesti i pozadi, jer nekada vozi sin, a kćerka sedi pored njega, a ja da se "izvalim pozadi". @srdjos Nije probem, uslikaću enterijer, ali, nemoj posle da bude kuknjava da su fotografije loše. Slažem se da bi ovo verovatno moglo da se tera „do peMzije“ (ako Honda "ne zariba" ). Ali, videćemo šta će život doneti. Što se tiče (realizovane) cene, sve i da „smem“, ne bih mogao da ti kažem koliko sam tačno platio sama kola, jer sam ponudio i platio samo jednu (zbirnu) cenu za kola+drugi set OEM felni sa zimskim gumama, a od njih sam dobio na poklon OEM krovne nosače, dva seta OEM patosnica (kao i gumenu za gepek), sigurnosne šrafove i obaveznu opremu. I sve to u zbiru je koštalo manje nego tadašnja akcijska cena. Zašto sam dobio tako nisku cenu i sve te benefite, pojma nemam, bio je to splet raznih okolnosti, pa delom i nepredvidjenih okolnosti. Čak je i oko tog OEM zimskog seta ispala cela „španska serija“ i kada smo se „pogadjali“ oko svega (u januaru 2020, za kola koja bi bila „iz proizvodnje“, a isporučena u aprilu. ), uopšte nisam imao u vidu takve felne, već običnije i jetinije (ali, tražio sam sa Michelin zimskim gumama), koje felne su u tom trenu nudjene kao zimski setovi za sezonu 2019/20, a onda je došla korona, sve se poremetilo (pa je i vozilo kasnilo malo i dobio sam ga u maju, jer je zbog vanrednog stanja najpre čamilo na carini, a posle nije mogao ni brzo da se registruje u MUP-u,jer su se zahtevi za prvu registraciju slali poštom ) i na jesen 2020 (kada je bio dogovor da mi se isporuči zimski set) više nisu uopšte postojele u ponudi te felne, već samo neke koje mi se nisu dopadale. Ali, oni su ispali veoma korektni, rekli su „Biraj koje hoćeš, bez doplate“ i ja izabrao one koje sa izabrao. A kada sam im posle video cenu na jednom ino sajtu, smrzao sam se. Tako da, kažem, bili su veoma korektni, a ne verujem da će više ikada da me posluži takav splet okolnosti i svih tih silnih „benefita“. I njihova takva dobrota ... 2 srdjos and Jug reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted June 4, 2021 @srdjos Evo, napravio sam malo pre nekoliko slika enterijera i gepeka. 7 srdjos, Reacher Gilt, djomla and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1539 Posted June 6, 2021 a pa ovo je fin paketić opreme, nije se za postideti a i sa prostorom još jednom, da se slatko navozaš sa njom 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted August 29, 2021 Neku noć po kiši dodjoh iz BG do CG, i nije mi se dopao domet kratkih farova u tim uslovima. Neverovatno mi je da sam prešao već oko 20 kkm, a da do sada nisam imao baš dužih noćnih vožnji "po mrklom mraku" i kiši ( osim auto putem ), u kojim uslovima bih ovo primetio. I mislim da ću se po povratku kući malo poigrati podešavanjem dometa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted December 12, 2021 Redovna vikend pešačka tura po Fruškoj gori Mislim da ću uskoro zatvorenih očiju moći mapu mojih staza Fruškaća nacrtati ... Juče kiša i magla, a danas sneg ... Ali, tamo je (meni) svaki dan lep Inače, jutros je na odometru pisalo 22.222 km ... 5 dach@, italiano, Ivan and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted February 22, 2022 Par snežnih fotografija sa nedavnog "sankanja" sa Bjelasice ... 7 italiano, Reacher Gilt, Dale and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted March 30, 2022 Danas odradjen drugi redovan servis na oko 25.300 km. Došao sam uslovno rečeno "pre roka" ( po indikatoru je postojeće ulje moglo još 2.400 km, a prešlo je oko 11.500 km ). Želeo sam i da danas "ukrstim" i felne sa setova točkova ( da stavim "zimske felne" na letnje gume i obrnuto ), ali, svi termini za vulkanizerske usluge su (naravno) bili zauzeti, tako da to ostaje za neku drugu priliku ... Cena ovog ( drugog) redovnog servisa ista kao i prvog servisa prošle godine - 17.050 dinara, a treći redovan servis bi trebalo da bude uz popust od 50%. Ako "budemo živi" 1 ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 3312 Posted May 13, 2022 Danas je CRV-u drugi "rodjendan" Moram večeras da promenim registracionu nalepnicu ... 2 Dzimbo and Decak Iz Vode reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Decak Iz Vode 140 Posted January 30 Meni se ovaj auto veeeoma dopada. Doduse,nista na njemu mi nije 'wow'..spoljasnost nije takva da bih bas "ostavio oci na autu"..unutrasnjost..nije dosadna,ali nije bas ni inspirativna.. Medjutim,ceo auto kao paket mi je bomba. Prostoran,praktican..odlicno je sve sastavljeno,jako prijatni materijali..sve na svom mestu. Motorizacija veoma zanimljiva..nisi skoro nista napisao o voznim karakteristikama (osim dela u kojem opisujes preticanje na magistrali)..navodno ima izuzetnu zvucnu izolaciju koja u kabini daje utisak potpune tisine.. Inace slabo pises na ovoj temi..pretpostavljam jer ga mnogo manje vozis..Pozdrav! 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites