djole81ar 492 Posted May 26, 2022 Imao je jedan kolega Tipa sa tankom gumom i ravnim dnom bez pene, 8 cm je razlika u dubini gepeka... I tad sam konstatovao da je glupost točak pune dimenzije, koji je kao neka vrednost tj. oko 100eur doplate za novo vozilo (meni bilo uključeno) u odnosu na ćopavac. Ali nisam mogao da nađem ćopavac 16'' ili je preterano redak i skup pa sam odustao... Mada ispalo je da i nije loše svašta da se ugura oko pene, kao varijnta gepeka sa policom, i posle gore ostane čisto. Jedino je ta pena predebela, sa nekim tanjim a čvršćim materijalom moglo bi tu dosta više mesta da se napravi. Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted May 26, 2022 Neka je pena, taman za sitnice, sve lepo upalo, pričvršćeno, nema da zveči i klapara po gepeku, na to sam specijalno alergičan i ove mrežice sa strane i osta 450 litara korisnog prostora u gepeku.Sent from my DN2103 using Tapatalk 1 djole81ar reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15480 Posted May 26, 2022 (edited) 1 hour ago, djole81ar said: Ali nisam mogao da nađem ćopavac 16'' ili je preterano redak i skup pa sam odustao Ako se naknadno kupuje 16'' copa, to uglavnom bude "navlakusa" za one koji ne znaju. Cak nije problem ni dati pare, vec je zesce cimanje naci, jer ih nema. Isto kao i obicnih celicnih 16''. S obzirom da ga verovatno 99.9% neces nikada ni koristiti, komotno mozes i 15'' copu. Samo je bitno da PCD bude 5x98 i CB 58.1 mm. Teoretski, pored toga ogranicavajuci faktor moze da bude velicina diskova i kocionih celjusti - ali s obzirom da Tipo atmosferac ima najmanje moguce diskove (pretpostavljam da su prednji 257 mm), staje to sve komotno. A koliko se secam, Tipo je cak i fabricki isao sa 15'' felnama. Tu naravno, kao i kod kupovine zimskih setova, opet uskacu Alfe - imas cope za 147 ili 156 kao nove, bukvalno se gadjaju sa njima. Cena je reda velicine 10-15 EUR, alat i plastika za popunu isto toliko. Licno sam izbacio set za reparaciju, prodao kompresor i kupio takodje 15'' copu+alat, sto je sigurno, sigurno je. A fabricki je auto sa 17'' felnama, 140 KS (apropo diskova). Kod Pedje u Indiji je (doduse 4x98) copa 15'' bio 1000 kinti, plastika za popunu i alat sa dizalicom isto toliko. Sa forumskim popustom, sve zajedno celih 15 EUR . Edited May 26, 2022 by Ivan 1 shuxx reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Sasa034 39 Posted June 17, 2022 (edited) @knezevic76 Pratim od početka tvoju priču, očekujem da i meni stigne Cross do kraja meseca, pa me sve živo interesuje. Auto ti je prelep, ja sam bio prinuđen da odaberem crnu boju. Edited June 17, 2022 by neshaoct popravio tag 3 knezevic76, neshtry and shuxx reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted June 17, 2022 Aj pa nek je sa srećom, da što pre stigne. 2 neshtry and Sasa034 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 8332 Posted June 17, 2022 Vezano za svetloodbojni prsluk, zakon kaze da treba da bude u kabini, napred. Da kad zatreba, obuces i tek tad izadjes.Pre par meseci su me zaustavili, gledali sve i svasta, dizalicu, prvu pomoc, i pitali Gde je prsluk, rekoh napred kod zene...Prodjoh bez problemaSent from my SM-A536B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted June 18, 2022 Последњи пут кад сам сређивао ауто избацио сам 6 прслука , оста сад само један. Мада је препоручљиво да буде више комада због самих путника у возилу. 1 shuxx reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Dale 6373 Posted June 18, 2022 23 hours ago, shuxx said: rekoh napred kod zene... Nisu trazili vencani list? 2 2 Grafit, Sasa034, nemanja84bg and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted June 28, 2022 Kasko za sledećih godinu dana 37000 dinara, 15% niža cena nego za prethodnu godinu, odnosno prvi kasko. Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted July 13, 2022 Na mlađima svet ostaje. Taman kad položi za pranje automobila, kroz jedno 4 godine, možda i obrne neki krug 8 dach@, silenci, djole81ar and 5 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted August 31, 2022 Dnevna-oborena-maglenkePošto je GIF malo je lošija rezolucija 1 darkman14 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted August 31, 2022 Malo retro fazona, ovi malo stariji prepoznaće numeru Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted August 31, 2022 Sent from my SM-G770F using Tapatalk 3 knezevic76, horvat and Lufti reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
totti 13140 Posted September 2, 2022 Radio Novosti , pogotovo kad puste Earth, Wind and Fire Sent from my SM-G770F using Tapatalk 2 Loon123 and MiloshBg reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 308 Posted September 17, 2022 On 5/20/2021 at 9:47 PM, knezevic76 said: Ima, s tim što neke stvari koje su kod Crossa u osnovnoj, to se kod Xa doplaćuje, plus je garancija na Tipa 4 godine i isto toliko besplatna pomoć na putu a za 500X dve godine. Inače je garancija na boju 3g, 8g na antikorozivnu zaštitu. Gledali smo i 500X ali nam je previše malih gabarita i više je fancy. Manji gepek, pozadi ja udaram glavom u krov sa 180cm, kabina je nekako uža, ali, da je lep i simpatičan auto, to jeste. Meni 500X uopšte nije ni lep ni simpatičan, ali dobro, to je stvar ukusa. Ovaj tvoj mi je mnogo lepši. Ono za prodaju što si napisao u drugoj temi, to bilo samo kao primer? Ne misliš valjda ozbiljno? 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted September 17, 2022 Pa što se prodaje tiče, moguća je, ali samo kao poslednja solucija jer ipak rešavanje nekih stvari od životnog značaja na duže staze ima prednost.Realno, ne oprašta mi se od njega nikako, služi lepo, ja sam prezadovoljan.Bez obzira što ljudi imaju neke oprečne stavove po pitanju motorizacije (averziju prema tri cilindra i sumnje u dugotrajnost istih) , zastarelost modela itd, reći ću samo da je ovaj moj Cross za neke mnogo mlađe modele drugih brendova, da kažem svežijeg dizajna, čak i cenovno skuplje, objasnio neke stvari i po pitanju ponašanja u vožnji a i po pitanju kvaliteta izrade, enterijera pogotovo.15000 km na satu, ulje ne dolivam, auto je tih, udoban, prostran, nije veliki potrošač, malo više odignut od tla od klasičnog Tipa, što mi dosta znači, meni više nego dovoljno.PS pre neki dan izlazim iz auta i priđe mi lik, brate, prelep ti je ovaj Tipo, pogotovo u ovoj boji 5 Reacher Gilt, darkman14, ISV_01 and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 308 Posted September 17, 2022 Hvala, meni je baš najlepši u limuzinskoj verziji. Visine sam se malo zasitio u Pikasu. Jeste lepše kad ulazim i izlazim, ali kad sam već u njemu ovako mi više odgovara. 1 nemanja84bg reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Sasa034 39 Posted September 18, 2022 Stigao početkom avgusta, ubrzo smo otišli na odmor i evo tek sad stigoh da se javim 11 python, Martin, silenci and 8 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 8332 Posted September 18, 2022 Predobro mu stoji crna boja 2 nesa 169 and Sasa034 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted September 19, 2022 Ima tu još nekih članova koji bi mogli da se pohvale prinovom@jovancha na primer, da malo pojačamo CROSS lobi na forumu pored 500l i onih đulijeta. 2 Sasa034 and moron reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
jovancha 35 Posted September 19, 2022 (edited) Sve prednosti i sve mane si nabrojao, tako da nemam šta da napišem, osim da ovogodišnji Cross nema prednje i zadnje parking senzore koji su bili u osnovnoj opremi. Ovaj primerak nema ni fabričku navigaciju Edited September 19, 2022 by Ivan Sredjene slike, skinut TT potpis 5 Sasa034, djole81ar, nemanja84bg and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6006 Posted September 19, 2022 Neka, neka, samo ga ti okači, Cross je model koji privlači pažnju na ulici. Lepa mu je boja 2 Sasa034 and jovancha reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 308 Posted September 19, 2022 18 hours ago, Sasa034 said: Stigao početkom avgusta, ubrzo smo otišli na odmor i evo tek sad stigoh da se javim Baš ti se lepo uklapa boja, ne znam zašto si se na to žalio. Srećno da te služi. 1 Sasa034 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
python 99 Posted September 19, 2022 21 hours ago, Sasa034 said: Stigao početkom avgusta, ubrzo smo otišli na odmor i evo tek sad stigoh da se javim Baš lep, dugo da te služi 1 Sasa034 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 308 Posted September 19, 2022 On 8/31/2022 at 8:27 AM, knezevic76 said: Dnevna-oborena-maglenke Pošto je GIF malo je lošija rezolucija Lepo je to, ali mi je nešto čudno: Nigde kod tebe nisam video prskalice za farove, a nema ih ni na onom spisku opreme koji si stavio. Da li to sad više ne mora za kola sa led ili xenon farovima? Share this post Link to post Share on other sites