Jump to content
FAS Goran
dach@

F1: Monako 2021

Recommended Posts

Hamilton: Kao da sam vozio autobus u krivinama

 

ham_pol_monako.jpg

 

Odavno Luis Hamilton nije imao lošiju trku od one u Monte Karlu tokom proteklog vikenda. Osvojio je sedmo mesto i izgubio prvu poziciju u generalnom plasmanu Formule 1. Britanac je kao jedan od uzroka lošeg plasmana naveo probleme sa gumama.

 

''Ne znam zbog čega, ali imamo konstantno problem sa pneumaticima u hladnijim vremenskim uslovima. Veliko je pitanje šta treba da uradimo sa gumama na ovakvim stazama. Na prethodne dve trke sve je bilo u redu, međutim sada je viđeno mnogo slabosti. Jednostavno nisam mogao dan nađem pravi ritam'', istakao je sedmostruki šampion sveta. Dodatnu poteškoću Hamiltonu je napravio dizajn bolida. ''Nikada mi ovde nismo imali neke dobre rezultate. Naš bolid je najduži. Imao sam u nekim krivinama osećaj kao da vozim autobus. Naravno to što je problem u Monte Karlu, na drugim stazama je prednost'', izjavio je Hamilton.

 

I pored toga je Ferstapen prestigao u generalnom plasmanu, Hamilton nije zabrinut. ''Iskreno, nema tuge. Nije bio sjajan vikend, međutim to svima može da se desi. Razgovarao sam sa ljudima u timu. Nadam se da ćemo neke greške otkloniti jer nas i u narednoj trci u Azerbejdžanu očekuje trka na ulici'', rekao je Hamilton.

Sve trke, kvalifikacije i treninzi u šampionatu Formule 1 direktno se prenose na kanalima Sport kluba.

 

Ferrari: Povlačenje Leklera izazvano pehom u kvalifikacijama

 

Iz Ferarija kažu da je nesrećno odustajanje Šarla Leklera od trke za Veliku nagradu Monaka izazvalo oštećenje bolida koje je doživeo dan ranije u kvalifikacijama. Ali, nije na vreme otkriveno...

Ferarijev tim u početku nije bio siguran šta je dovelo do problema sa levom pogonskom poluosovinom na bolidu zbog čega Lekler nije mogao za započne trku u Monaku, iako je trebalo da startuje sa pol pozicije. Međutim, istraga u ponedeljak u njihovoj fabrici Maranelo potvrdila je da je to posledica subotnje nesreće. Nažalost Ferarija taj problem nije otkriven pre trke. Dotični deo obično nije onaj koji bi bio pregledan nakon takvog udesa. Kvar je takođe bio neočekivan jer se nalazio na suprotnoj strani automobila od onog koji je udario u zid u finišu kvalifikacija.

 

Problem nije bio do menjača. Ferarijev tim je u početku mislio da je problem bio zbog menjača. Da je to trebalo promeniti, Lekler bi dobio automatsku kaznu za pet mesta i morao bi da krene sa šeste pozicije. Timovi mogu od FIA da zatraže dozvolu za promenu oštećenih delova nakon udesa, ali u Ferariju to nisu učinili jer nisu videli kvar. U Ferariju priznaju da su iz ovog incidenta ''naučili lekciju'' i da će tim ubuduće pokretati nove postupke kako bi pokušao da izbegne da se takva situacija ponovi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Ne sme da nam se ponovi Monako

 

hamilton mk.jpg

 

Na trci za Veliku nagradu Monaka proteklog vikenda, Luis Hamilton osvojio je tek sedmo mesto. Kako podseća Sport Klub, on prvi put u sezoni nije završio na podijumu. U Kneževinu je došao sa tri prva mesta i jednim drugim. Loš plasman u Monte Karlu koštao ga je gubitka prvog mesta u generalnom plasmanu. Ferstapen je sada lider sa 105, dok Britanac ima 101 bod

 

''Stalno govorim da će biti teška borba za titulu. Red Bull ima bolid za titulu i biće nam veoma teško da ih pobedimo. Ozbiljan su rival, videlo se to i u prve četiri trke. U Bahreinu smo dobili trku koju realno nismo trebali da dobijemo'', istakao je Hamilton. Sedmostruki prvak sveta nije mogao da pronađe pravi ritam u Monaku. ''Bilo je mnogo problema u Monte Karlu. Ništa nije bilo kako treba. Ovakve stvari ne smeju da nam se ponavljaju ako želimo da budemo u borbi za titulu'', rekao je Hamilton i dodao: ''Dobra stvar je što smo i pored svih problema u Monaku dobili bod za najbrži krug. Ko zna šta na kraju može da presudi''.

 

Naredna trka u šampionatu vozi se 6. juna u Bakuu za Veliku nagradu Azerbejdžana uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

VIDEO: Mercedes posle četiri dana napokon skinuo točak sa Bottasovog bolida

 

merc_guma_botas.jpg.99a27bc06e09379d5e5ab51162462882.jpg

 

Zbog problema sa točkom Finac je morao ranije da napusti trku.

Za Valtterija Bottasa VN Monaka bila je završena već tokom redovnog servisa, kada njegovi mehaničari nisu uspeli da skinu prednji desni točak. Problem je nastao na samom navrtnju, kada su se prilikom stavljanja pištolja za odvrtanje pokidali svi spoljni zupci. U pomoć su tada pritekle i kolege iz Ferrarija, ali na kraju točak je skinut u fabrici tima a ceo ovaj pitstop trajao je četiri dana i dva sata.

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...