Jump to content
FAS Goran
zimzim

Fiat Bravo 1.6 16v - katalizator i izduvni gasovi

Recommended Posts

Drugari, kakva su vasa ocekivanja, ukoliko nas ima sa ovim modelom, sto se tice gore pomenutog nakon 1. jula?

 

Generalno me zanima, a ne mogu da nadjem, da li je fabricki katalizator ispod blizu zadnjeg dela ili je negde napred? Ono na oko sto sam mogao da vidim je jedan kod zadnjeg dela i ne vidim da je igde seceno ili vareno, a jedan kolega sa foruma iz price kaze da ima 2 komada na modelu iz '01 godine.

 

Motor ovako ne trosi ulje, nisam sipao kap od prosle jeseni a nivo je i dalje isti (mm nizi od prvobitnog), a nema ni dima na auspuhu, pa me zanima da li moze jos nesto da se uradi oko provere ili je tehnicki jedino resenje?

 

Atest plina radim u decembru a registraciju u februaru pa se pitam da li na atestu rade iste provere ili cu morati da cekam tek februar ako ne zelim da platim vanredni tehnicki da bih bio siguran da me ne cekaju novi troskovi.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj je Bravo 98 god verzija sa plastičnom usisnom granom.Katalizator se nalazi na prednjem delu auta posle pletenice  od motora ka zadnjem delu.

Prvo ide katalizator pa onda srednji i zadnji lonac..Pristupačan  je  da se snjim manipuliše tj nije zavučen ka motoru ako te to zanima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja eto posto sam sada promenio i zadnji lonac, bio zapusen mozda od pre kupovine ali sada osetio, video sam da su fabricki srednji i zadnji lonac, a umesto katalizatora napred je stavljen prednji lonac.. Tako da me ceka ta zamena kroz 2-3 godine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...