Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Najavljen električni Cadillac Lyriq

 

cadillac ev 22.jpg

 

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a zatim su objavljene i prve slike koncepta koji najavljuje budući električni Cadillac crossover.

 

Taj serijski električni crossover je sada dobio i zvanično ime (Cadillac Lyriq), a potvrđeno je da će premijeru imati u aprilu ove godine. General Motors je inače pripremio i novu modularnu platformu za električne automobile, dizajniranu za konfiguracije sa prednjim, zadnjim i pogonom na sva četiri točka. Osim nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (biće dostupne u verzijama od 50 do 200 kWh, a nudiće autonomiju do 400 milja/645 km). Za sada nije poznato koji kapacitet baterija je predviđen za Cadillac Lyriq. Iako će premijeru imati već sledećeg meseca, prodaja Lyriqa bi po nekim vestima navodno mogla da startuje tek u drugoj polovini 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Cadillac Lyriq

 

Cadillac Lyriq 006.jpg

 

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a deo tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover. U pitanju je Cadillac Lyriq, za sada predstavljen kao show car. Definitivni serijski model će stići tokom 2022. godine, pri čemu će biti 80-85% sličan ovom show car-u.

 

Cadillac Lyriq 005.jpg

 

Automobil privlači pažnju i ''Black Crystal'' prednjim grilom, a u unutrašnjosti velikim 33-inčnim LED ekranom.

 

Cadillac Lyriq 004.jpg

 

Serijski model će po sadašnjim najavama imati sličnu dužinu kao postojeći Cadillac XT5, što znači da će biti duži od 480 cm.

 

Cadillac Lyriq 003.jpg

 

U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku.

 

Cadillac Lyriq 002.jpg

 

Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.

 

Cadillac Lyriq 001.jpg

 

Osim nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 483 km). Ostaje da se sačeka na serijski model koji će po sadašnjim najavama imati veoma konkurentnu cenu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Lyriq u prvom kvartalu 2022. godine

 

cadillac lyriq.jpg

 

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a deo tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover. U pitanju je Cadillac Lyriq, koji je u avgustu 2020. prvo predstavljen kao show car, uz najavu da će definitivni serijski model stići tokom 2022. godine. Sada je obajvljena i ova  najavna slika predprodukcijskog modela, kao i informacija da će serijska proizvodnja startovati u prvom kvartalu 2022. godine.

 

Serijski model će po sadašnjim najavama imati sličnu dužinu kao postojeći Cadillac XT5, što znači da će biti duži od 480 cm. U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku. Automobil je koncept formi između ostalog privukao pažnju i ''Black Crystal'' prednjim grilom, a u unutrašnjosti velikim 33-inčnim LED ekranom. Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka. Osim nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i Super Cruise sistem polu-autonomne vožnje, kao i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 483 km). Ostaje da se sačeka na serijski model koji će po sadašnjim najavama koštati manje od 50.000 evra (bazna verzija sa zadnjim pogonom).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac Lyriq u serijskom izdanju

 

cadillac lyriq 04.jpg

 

General Motors je početkom prošle godine najavio da će Cadillac postati njihov vodeći električni brend (u nameri da privuku kupce koji su zainteresovani za Teslu i nemačke EV premium modele), a deo tih planova čini i ovaj luksuzni električni crossover. U pitanju je Cadillac Lyriq, koji je u avgustu 2020. prvo predstavljen kao show car, uz najavu da će definitivni serijski model stići tokom 2022. godine. Sada su objavljene i prve zvanične slike definitivnog serijskog modela, kao i informacija da će proizvodnja startovati u prvom kvartalu 2022. godine.

 

cadillac lyriq 03.jpg

 

U svakom slučaju, za Lyriq se kaže da predstavlja početak novog poglavlja za ovu marku.

 

213525-cadillac lyriq 02.jpg

 

Automobil u serijskom izdanju ima manje točkove i klasične retrovizore umesto kamera koje su se nalazile na konceptu. Ipak, i dalje ima veliki 33-inča LED ekran, dok se kao opcija nudi i audio sistem sa 19 zvučnika. Lyriq se bazira na novoj GM-ovoj modularnoj platformi za električne automobile, uz najavu da će se nuditi sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka (ovaj potonji stiže nešto kasnije). U vesti se navodi i da Lyriq raspolaže sa 340KS i 440 Nm obrtnog momenta.

 

213526-cadillac lyriq 01.jpg

 

Osim nove platforme, Cadillac Lyriq će dobiti i Super Cruise sistem polu-autonomne vožnje, kao i novi tip baterija koje je General Motors nazvao Ultium (ovde će biti dostupne od 100 kWh, a nudiće autonomiju dužu od 300 milja/483 km). Na brzim punjačima će biti potrebno samo 10 minuta punjenja za 122 km dometa. Kupci će na početku imati izbor od dve boje za eksterijer (Satin Steel Metallic i Stellar Black Metallic), a narudžbine će početi da se primaju krajem ove godine. Što se cene tiče, bazna verzija sa zadnjim pogonom u Americi košta 59.990 dolara (49.900 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook: 2023. Cadillac Lyriq

 

Lyriq je potpuno električni SUV sa baterijom od 100 kWh, pogonom na zadnje točkove, sa oko 340KS/440Nm obrtnog momenta, a prema Cadillac-u domet mu je veći od 480 kilometara.

Stvar koja najviše privlači pažnje unutra je zakrivljeni displej dijagonale 33 inča, u kabini je dosta drveta i metala. Punjenje kod kuće uz wallbox snage 19.2 kW dodaje mu 80 km dometa za svaki sat proveden na takvom punjaču:

 

 

 

roadshow.jpg RoadShow:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2023. Cadillac Lyriq

 

Nekada davno kupci u Americi su se vređali jer je Cadillac delio komponente unutrašnjosti sa Chevroletom (uprkos tome što isto radi Audi sa VW, Lexus deli sa Toyotom...).

Sa novim modelima Cadillaca, od kojih je Lyriq samo prvi po redu, njegov enterijer postaje potpuno unikatan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2023. Cadillac Lyriq

 

Ovo je promena smera za GM u nadi da će doneti modernizaciju i mladost u njegov stari brend:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2023. Cadillac Lyriq

 

Ovaj auto je prvi korak u Cadillac tranziciji ka potpuno električnoj budućnosti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: 2023. Cadillac Lyriq

 

Neki auto mora biti prvi u okviru određenog brenda koji prelazi potpuno na struju, i u slučaju Cadillaca to je ovaj auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazinerozeyoutube.jpg CarMagazine: Cadillac Lyriq

 

U videu su pokriveni svi ključni aspekti Lyriq-a. Pogledajte da li ovaj auto označava povratak u formu jednog od najpoznatijih američkih proizvođača automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...