Jump to content
FAS Goran
horvat

WRC: Hrvatska 2021

Recommended Posts

U susretu relija Hrvatske

 

0_cro-2807 (1).jpg  0_2010-cro-5144.jpg

 

 

Hrvatska će ove godine prvi put u istoriji sporta, biti domaćin jednog od najatraktivnijih sportskih događaja na svetu - svetskog prvenstva u reliju  (WRC). Time će postati 34. država domaćin. Reli će se održati od 22. do 25. aprila 2021. godine, a start i cilj trke će biti u Zagrebu. Brzinci će se voziti na lokalnim putevima Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije. Timovi i servisni tehničari će biti stacionirani na Zagrebačkom velesajmu. Vozači i vozila će biti predstavljeni na nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci u Zagrebu. Najbrži će se popeti na postolje na trgu svetog Marka, a izviđanje je počelo danas, utorak 20. april. 

 

Kompletan itinerer: WRC CR2021 - Overview Rally Maps (rally-croatia.com)

 

image.thumb.png.2816f46372e080368e50813cc1aa570a.png

 

Uputstvo za gledanje: 

 

 

Više informacija na : https://rally-croatia.com/

 

 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Njuvil je pogresno izabrao gume i zbog toga izgubio vodecu poziciju. 

 

Juce sam samo kratko na twitteru video da je spao u poretku, pomislio sam da je neka greska/blazi incident, ali izgleda da je samo do guma bilo...

 

 

 

Bice  uzbudljivo, Seb je imao udes na putnoj sekciji

 

 

 

 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na kraju je ipak Seb Ozie pobedio :D 

 

Mali timeline: 

 

Elfyn Evans oduzeo je vodstvo timskom kolegi iz Toyote, Ogieru, nakon što je svetski prvak učestvovao u sudaru na otvorenom putu uoči jutarnjeg brzinca.

 

Udar je oštetio Ogierov automobil i Evans je kapitalizirao kako bi započeo poslednju Wolf Power Stage s prednošću od 3,9 sekundi, ali Ogier je jurio kroz test od 14,09 km da bi postigao izvanrednu pobedu za 0,6 sek.

Evans je završio 7,5 sekundi bez Thierryja Neuvillea, koji je u svom Hyundaiju i20 preterao u poslednjem brzincu, da bi osvojio drugo mjesto za 8,1 sekundi. Ogier prelazi na čelo prvenstva nakon što je lider Kalle Rovanperä srušio u uvodnoj utakmici u petak.

 

Ogierov naboj putem TV emisije Wolf Power Stage uživo zaradio mu je pet bonus bodova za najbrže vreme. Craig Breen bio je drugi u i20 s četiri boda, dok je Neuville uzeo tri na trećem mestu. Evans je ubacio dva poena u četvrtom, a Ott Tänak osigurao je konačni bod u petom na i20. 

 

BREAKING NEWS: Evans grabs dramatic Croatia Rally win (wrc.com)

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa barem ometanje OSL-a u vršenju dužnosti, mada ovde ustvari ima sprečavanja OSL u vršenju dužnosti i napada na isto?

 

Da su država uhapsili bi ga pola sata kasnije u boksu i držali u zatvoru koliko mogu (čini mi se dva dana), pa onda nek' ide da vozi reli sa 48 sati zaostatka za ostalima. Nijedan građanin nijedne države na svetu ne bi prošao sa kaznom 500 evra i bez prava da vozi na godinu dana, kad krene autom na policajca...a u Americi bi ga verovatno i izrešetali dok pokušava tako da beži.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po njega se moralo posle otići u boks Toyote, oboriti na zemlju da lupi licem o patos i sve to pred kamerama, staviti mu lisice i odvesti u zatvor na 48 sati (ili koliko već u Hrvatskoj može pre odluke Suda).

Tako rade normalne države kad joj pokušaš pregaziti policajca.

One koje nisu normalne...e, tu ako si poznat i/ili ti je tata nekome važan, onda slobodno gazi - svejedno da li policajca, ili devojku na pešačkom - uvek će napisati nekakav izgovor/opravdanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

covek im objašnjavao na engleskom jeziku,a policajci ga nisu razumeli nista:D,sigurno se iznervirao,kako ga je onaj debila sa bemvejom raspalio,dal WRC auti imaju migavce,iako svi ti auti moraju biti registrovani,zato je i pobegao sa mesta nesreće,samo da bi pobedio na svetskom reli šampionatu.Al dobio je to sto je zasluzio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svadja i prepirka jos nekako, al ono kako je krenuo dok je policajac bio ispred auta, to je stvarno bezobrazno maksimalno... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mladići iz Hrvatske će prvi WRC pamtiti po suveniru - felni Ford Fieste

 

wrc tocak03.jpg

 

Proteklog vikenda je u Hrvatskoj održan prvi WRC u istoriji ove zemlje, a grupa mladića će ga pamtiti zahvaljujući suveniru. Mladići Leo Herceg, Ivan i Teo Novaković, Kristijan Tumpak, Filip i Vilim Pokasem, posmatrali su reli iz šume, pa su se nadali da će doći do nekog suvenira, komada karoserije i slično, ali dobili su i više nego što su mogli sanjati. Pred sam kraj relija stazom je prolazila pretposlednja posada u Ford Fiesti, kojoj je otpao točak.

 

wrc tocak02.jpg

 

Mladići su to uočili i odmah krenuli po svoj suvenir, koji je kako kažu, bio još uvek vruć pa su ga nosili pomoću štapa.

 

wrc tocak01.jpg

 

U razgovoru za lokalne medije su otrkili da su već imali ponudu za felnu u iznosu od 6.000 evra, ali su jasno poručili da to ne nameravaju učiniti jer ovakav ''trofej'' nema cenu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...