Jump to content
Goran
neshtry

Fiat Punto mk2a by neshtry

Recommended Posts

Sve u redu sada, koliko sam mogao da vidim, vulkanizer skinuo gumu, malko grejao felnu i ispravio....na mašini pokazuje da je ok redovni tegovi, ništa vanredno...

Meni ne naplaćuje puno,jer mu treba moja gospodža,koja je medicinska sestra,a žena mu nije zdrava...500 mi uzeo

Šta mislite o ovome:

Marka: MONBAT

Napon: 12 V

Kapacitet: 55 Ah

Start-Stop funkcija: Nema

Struja hladnog starta: 480 A

Proizvodna linija: Extra

Garancija: 2 godine

Dužina: 242 mm

Širina: 175 mm

Visina: 175 mm

Screenshot_20250306_103338_Facebook.jpg

Pa šta da mislim?! Akumulator kupuješ sa dužom garancijom jer crkne mesec nakon isteka u 80% slučaja. Sve preko garancije je gratis

Pa se ti preračunaj

Ne računajući prvu ugradnju koja može i 15 god da traje

Ja imam Fiam, italijanski akumulator na italijanskom automobilu...

Exide na burazovom prso posle 3 godine,meni nova Vesna prsla posle 3 nedelje jedva je zamenio za ovaj Fiam,a toplu teško možeš da vidiš u mom kraju 

14 hours ago, danijel55 said:

Exide vec 8god

Zato i sljaka :D , stare serije njihovih baterija. Kroz ruke su mi u kuci prosla 3 njihova modela, bez ikakvih primedbi (tada).

Jos ako nema puno kreni-stani voznje ili teskog lokala, trajali su i duze.

Od pre par godina prvo su krenuli da "baguju" sa jeftinijem Excel serijama, a kasnije i sa Premium (pa Premium Carbon Boost).

Da,eno mrtva Alfa... imao je seriju verziju i bio dokon kao @shuxx i kupio novi Exide i sada mu auto stoji,ostao bez posla i nema novca za drugi...

Posted (edited)
1 hour ago, neshtry said:

Da,eno mrtva Alfa... imao je seriju verziju i bio dokon kao @shuxx i kupio novi Exide i sada mu auto stoji,ostao bez posla i nema novca za drugi...

Nemo ti meni "DOKON", ili ima da ispadnemo svi dokoni što blejimo po forumima. Volim, hoću, i sve što znam, sam ću uraditi. Ostalo će majstori, treba i oni za lebac da zarade :whistle:

Edited by shuxx

A kako se to "bleji po internetima" kad si zauzet

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Posted (edited)

Ima vremena za rad, a ima i za relaksaciju, odmor, nešto što te ispunjava. Meni, a cenim i mnogim vama, je ovaj forum, i autoindustirijam ta relaksacija. To ne znači da smo dokoni, već da radimo ono što volimo. U slobodno vreme.

Edited by shuxx

Posted (edited)
On 3/6/2025 at 10:34 AM, neshtry said:

Marka: MONBAT

Otac ima u Merivi (1.6 benzin) ovu marku od 08.2020. god.

Pre nedelju dana je počeo aku. da pokazuje znakove istrošenosti i pred zimu mora na zamenu (ako ranije ne crkne).

Rekao mu je majstor pri prošlonedeljnoj kontroli da ne uzima više ovu marku, ali otac nije pitao zašto.

Edited by IDzO

Kod sestre na Puntu 1.3 multijet Topla je izgurala 7 godina. Potrajao bi taj jos malo da nije alternator poceo da zeza i prazni akumulator. 

Odrađen remont alternatora i kupljen opet Topla, pojacana Top serija sa jacom udarnom snagom pa cemo videti koliko ce ovaj izgurati. Za sad su u oba Puntića akumulatori Topla.