shuxx 14399 Posted January 19 Kako si je otvorio? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 19 Ne mogu,mora na lift dizalicu ,pa od dole se uhvati blizu brave i povuče da se otvori... nervozan posao.... Sutra idem kod majstora @shuxx 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 26 šta napravi sa sajlom haube Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 27 Samo se istrgla,od starosti....2h im trebalo da je otvore,jer sam ja mislio da je pukla kod brave na haubi ,pa sam ih loše naveo...da su znali da je samo razvučena, uhvatili bi je na nekom dostupnom mestu i povukli bi je za otvaranje,ovako su se mučili da otvore bravu odozdo.... To sam privremeno rešio,dok ne nabavim sajlu,ali su mi rešili curenje ulja iz menjača i sada mi radi ABS.Zahebano bez ABS po vlažnom,klizavom kolovozu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 27 ABS je stvar navike. Vozim Z10 bez ABSa i no problemo. Jel ta sajla nesto spec ili skupa pa je nisi do sad obezbedio. 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1399 Posted January 27 41 minutes ago, neshtry said: Samo se istrgla,od starosti....2h im trebalo da je otvore,jer sam ja mislio da je pukla kod brave na haubi ,pa sam ih loše naveo...da su znali da je samo razvučena, uhvatili bi je na nekom dostupnom mestu i povukli bi je za otvaranje,ovako su se mučili da otvore bravu odozdo.... To sam privremeno rešio,dok ne nabavim sajlu,ali su mi rešili curenje ulja iz menjača i sada mi radi ABS.Zahebano bez ABS po vlažnom,klizavom kolovozu... Ne može nigde da se priđe šrafcigerom da se pogura bravica. Ja sam tako otvarao Golfa godinu dana, mrzelo me da menjam sajlu 31 minutes ago, shuxx said: ABS je stvar navike. Vozim Z10 bez ABSa i no problemo. Jel ta sajla nesto spec ili skupa pa je nisi do sad obezbedio. ABS je stvar čiste bezbednosti, nikako navike 3 shuxx, Zvezdo and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 27 Nije deo koji često strada,pa ga nemaju uvek u radnji,mora da se sačeka.Moj auto ima 24 godine,načekaćeš ti dok dođeš u takvu situaciju....ne sekiraj se unapred Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 27 Da, ali po forumu...ja najcesce dizem haubu ;-) Neki godisnje, neki tek kad menjaju ulje...a ja, barem nedeljno...perem kola, dignem haubu proverim tecnosti. Idem na neki put, opet... Trosi se sajla i mehanizam ;-) Salim se, samo volim da vidim koliki je problem otvoriti haubu i zameniti sajlu. Znam da ima puno radionics kojima kad odneses sajlu prave po uzorku, i to dodje veoma jeftino. 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 27 Pa,da ima i to.... Još desetak godina i onda se sekiraj 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 27 Resim ja da plaknem Z10, i naravno po pranju da proverim tecnosti... Kao ono ne otvara se hauba. Rekoh kakav baksuz sam prizvao jutros da je to cudo. Iz kabine vidim onu polugu, a ona u otvorenom polozaju. Skinem onaj nosac, pocnem da nesto mrckam. Aj da vidim oko haube, kad ono, sajla odradila posao, ali opruga koja izdize haubu nije. Sajla cista i zdrava, sve se sija, na oba kraja... Ce potraje... Ali zaista je zeznuto otvoriti haubu u slucaju da pukne sajla... Vratim sve, i par puta razmrdam, malo naprskam sa uljem u spreju... Idemo dalje 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2673 Posted January 27 1 hour ago, shuxx said: malo naprskam sa uljem u spreju... Redovno održavanje. Čini mi se da je fabričkim uputstvom određen i vremenski interval za ovu operaciju. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 27 Prizvao si.... Od sada na "ignore" kod mene 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 27 1 hour ago, Reacher Gilt said: Redovno održavanje. Čini mi se da je fabričkim uputstvom određen i vremenski interval za ovu operaciju. imam HSS2000 Wurth, ulje u spreju, pa kad sam već dole, naprskah i zglob od letve volana, dole ispod papučica.... veruj mi prvi put sam toliko se približio, a vidim sve suvo, mada i treba da bude suvo... 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 31 movina, namestio sam silikonsku oblogu na menjač... nikakva prednost bar nije skupa Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 31 Zar ti nije to meko pod rukom. Kakav je osećaj. Gde uze, cena ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 31 (edited) Silikon ko silikon,malko bolje trenje i to je to Ovde https://a.aliexpress.com/_EwKbCRa Edited January 31 by neshtry Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted February 4 Evo zbog ove pukotine mi alternator nije radio kako treba,pa nije dovoljno dopunjavao akumulator... 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted February 4 kako to naprsnuće utiče na loš rad alternatora, nije mi jasno, oslobodili se ležajevi...ili Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted February 4 Da, nema dobar kontakt... tako mi je majstor objasnio... hteo da uzme,da ga sredi,pa video napukline i odustao...ja pitam zašto,on kaže zbog toga ih 90% na Puntu i ne radi kako treba,q skloni su pucanju Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1622 Posted February 4 Standardna boljka kod puntica. Mislim i da GP ume bolovati od istog problema. 3 Axic, neshtry and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted February 4 meni to nije jasno, kućište naprslo,a alt ne radi kako treba... baš mi nije jasno....zaštoooo 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted February 5 Neće ni da se okrene,od kada je skinut... Jedna zadnja slika 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1349 Posted February 5 14 hours ago, neshtry said: Evo zbog ove pukotine mi alternator nije radio kako treba,pa nije dovoljno dopunjavao akumulator... To je boljka za koju svi prodavci znaju još od Punta Mk1! Quote Share this post Link to post Share on other sites