Jump to content
Goran
neshtry

Fiat Punto mk2a by neshtry

Recommended Posts

Ne mogu,mora na lift dizalicu ,pa od dole se uhvati blizu brave i povuče da se otvori... nervozan posao....

Sutra idem kod majstora @shuxx

Samo se istrgla,od starosti....2h im trebalo da je otvore,jer sam ja mislio da je pukla kod brave na haubi ,pa sam ih loše naveo...da su znali da je samo razvučena, uhvatili bi je na nekom dostupnom mestu i povukli bi je za otvaranje,ovako su se mučili da otvore bravu odozdo....

To sam privremeno rešio,dok ne nabavim sajlu,ali su mi rešili curenje ulja iz menjača i sada mi radi ABS.Zahebano bez ABS po vlažnom,klizavom kolovozu...

41 minutes ago, neshtry said:

Samo se istrgla,od starosti....2h im trebalo da je otvore,jer sam ja mislio da je pukla kod brave na haubi ,pa sam ih loše naveo...da su znali da je samo razvučena, uhvatili bi je na nekom dostupnom mestu i povukli bi je za otvaranje,ovako su se mučili da otvore bravu odozdo....

To sam privremeno rešio,dok ne nabavim sajlu,ali su mi rešili curenje ulja iz menjača i sada mi radi ABS.Zahebano bez ABS po vlažnom,klizavom kolovozu...

Ne može nigde da se priđe šrafcigerom da se pogura bravica. Ja sam tako otvarao Golfa godinu dana, mrzelo me da menjam sajlu :D

31 minutes ago, shuxx said:

ABS je stvar navike. Vozim Z10 bez ABSa i no problemo.

Jel ta sajla nesto spec ili skupa pa je nisi do sad obezbedio.

ABS je stvar čiste bezbednosti, nikako navike

Nije deo koji često strada,pa ga nemaju uvek u radnji,mora da se sačeka.Moj auto ima 24 godine,načekaćeš ti dok dođeš u takvu situaciju....ne sekiraj se unapred 

Da, ali po forumu...ja najcesce dizem haubu ;-)

Neki godisnje, neki tek kad menjaju ulje...a ja, barem nedeljno...perem kola, dignem haubu proverim tecnosti. Idem na neki put, opet...

Trosi se sajla i mehanizam ;-)

Salim se, samo volim da vidim koliki je problem otvoriti haubu i zameniti sajlu. Znam da ima puno radionics kojima kad odneses sajlu prave po uzorku, i to dodje veoma jeftino.

Resim ja da plaknem Z10, i naravno po pranju da proverim tecnosti... Kao ono ne otvara se hauba. Rekoh kakav baksuz sam prizvao jutros da je to cudo.

Iz kabine vidim onu polugu, a ona u otvorenom polozaju. Skinem onaj nosac, pocnem da nesto mrckam. Aj da vidim oko haube, kad ono, sajla odradila posao, ali opruga koja izdize haubu nije. 

Sajla cista i zdrava, sve se sija, na oba kraja... Ce potraje...

Ali zaista je zeznuto otvoriti haubu u slucaju da pukne sajla...

Vratim sve, i par puta razmrdam, malo naprskam sa uljem u spreju...

Idemo dalje

IMG_20250127_135108.jpg

IMG_20250127_134415.jpg

1 hour ago, shuxx said:

malo naprskam sa uljem u spreju...

Redovno održavanje. Čini mi se da je fabričkim uputstvom određen i vremenski interval za ovu operaciju. ;)

1 hour ago, Reacher Gilt said:

Redovno održavanje. Čini mi se da je fabričkim uputstvom određen i vremenski interval za ovu operaciju. ;)

imam HSS2000 Wurth, ulje u spreju, pa kad sam već dole, naprskah i zglob od letve volana, dole ispod papučica.... veruj mi prvi put sam toliko se približio, a vidim sve suvo, mada i treba da bude suvo...

movina,

namestio sam silikonsku oblogu na menjač... nikakva prednost :rofl:

bar nije skupa

IMG_3901.jpeg

IMG_3900.jpeg

Evo zbog ove pukotine mi alternator nije radio kako treba,pa nije dovoljno dopunjavao akumulator...

IMG_3904~2.jpg

Da, nema dobar kontakt... tako mi je majstor objasnio... hteo da uzme,da ga sredi,pa video napukline i odustao...ja pitam zašto,on kaže zbog toga ih 90% na Puntu i ne radi kako treba,q skloni su pucanju

14 hours ago, neshtry said:

Evo zbog ove pukotine mi alternator nije radio kako treba,pa nije dovoljno dopunjavao akumulator...

IMG_3904~2.jpg

To je boljka za koju svi prodavci znaju još od Punta Mk1!