Jump to content
Goran
neshtry

Fiat Punto mk2a by neshtry

Recommended Posts

Zamenio alternator,dobrim polovnim(2000rsd)

moj koji sam izvadio,ponoviću za regler i četkice,pa kada ovaj zvekne,da imam...

Ali pazite specifikacije koliko su različite na istom alternatoru iz iste godine iz istog automobila sa istom opremom(SX), ali je sa italijanskog tržišta(70A) ,a drugi(moj) sa nemačkog(75A)

IMG_3756.jpeg

IMG_3755.jpeg

Nije to nikakva razlika. To je kao da si umesto akumulatora od 70 A stavio 65 ili 75, jaka stvar.

Može da bude trenutno stanje dobavljača, može da bude da za Nemačko tržište (ipak) zbog dosta nižih zimskih temperatura ide malo jači alternator da bi malo brže dopunio akumulator posle mraza, može da bude da je i 65 A sasvim dovoljno jer uvek postoji stepen sigurnosti... 

Nije to poenta, nego da stavljaju šta stignu...treba da menjam semering poluosovine na levom točku,za moj model auta imaju pet-šest modela...pa moram da ga skinem i donesem u radnju,da bi mogao da poručim drugi...

Italijani ....

Edited by neshtry

Aj nemo si smesan. Da vidis ovaj moj, crn, kad ga zamazem. Kao da se vratio sa Dakar relija. Ili iz nekog Off road takmicenja.... ;-)

Ima tu pored ove plave štroke,jedan crni Polo SDi,tačno znam na šta misliš…

Posted (edited)

Ja jos uvek cuvam so od zime po mom... Da se navikava :D

E da je visok, nego jos zajebanije.. Nizak datum.. 

Edited by werp690

Razumem ja kad se nema ali ukalkulisi tih 200 din i skloni negde sa strane za ovakve situacije. Nije 100 dukata.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Imam,smrzla i česma i crevo

A imam i studenta koji je veći prioritet 

Posted (edited)
On 1/2/2025 at 5:37 PM, neshtry said:

Štrokav kao svinja...crevo za pranje zamrzli( kao i česma),a datum visok za perionicu...

IMG_3852~2.jpg

Meni ovakav bude kad ga operem, zamisli kakav je pre pranja :D

Žao mi što ne slikah, malopre je bio u perionici, ne može boja da mu se prepozna hihihi

6 hours ago, neshtry said:

Imam,smrzla i česma i crevo

A imam i studenta koji je veći prioritet 

Predlog, neka student opere kao prioritet :D

Edited by stex_pb

On 1/7/2025 at 12:05 PM, neshtry said:

Neko ne razume da može da se nema...

Bio danas,imao puntiša dobro društvo...

IMG_3856.jpeg

Nazalost je takva situacija.Neretko sretnem nekoga u supermarketu da 3x razmisli dal da uzme kesu od 20din?

No neka smo zivi i zdravi i svaka cast to za studenta. Za tebe mora uvek imati ,pogotovu ako je obrazovanje u pitanju.

Kao vlasnik sličnog auta, ja se ne slažem sa ovom dvojicom provokatora... ipak je vlaga i starost.. ..:rolleyes:

Nego, šta bi sa sajlom, koliki je problem otvaranje haube bez sajle, i sama zamena... baš me interesuje

Sutra pišem @shuxx,za sutra sam zakazan...curi mi ulje na spoju poluosovine i menjača i jedan zadnji abs senzor... imam delove, jedva sam dočekao da praznovanje prestane

Ne otvaram.prečesto, jednom nedeljno proverim fluide i bacim pogled dal nešto curi