Jump to content
FAS Goran
UrosKostic

Lancia Kappa - collegamento elettrico difettoso / avaria impianto controllo di motore

Recommended Posts

Pozdrav, sinoc mi je kompjuter prijavio neku elektricnu gresku, collegamento elettrico difettoso/faulty electrical connection i drugu poruku avaria impianto controllo di motore/engine control system failure... obe greske se povremeno ukljuce pa iskljuce, a niti znam sta moze da bude. Od sinoc, mi se desila jedna stvar, kad upalim svetlo na poziciju, odjednom slika na displeju i instrument tabala "utihnu" pa se vrate, kao da je bio trenutni prekid napajanja. svetla svetle normalno, nigde ne vidim da je izgoreo osigurac. da li neko zna sta ove dve greske mogu da budu? 

 

p.s. motor radi normalno, i ide normalno bez problema

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sam sada napravio fotke. Na unimeru je izmeren napon 14,2V prilikom ukljucenja SVIH potrosaca dok motor radi na ler. kratko+dugacko+prednje maglenke+zadnje maglenke+sva cetiri migavca+klima na grejanje.   Voltaza 13,49V je struja izmerena na akumulatoru posle gasenja motora. Pre paljenja motora struja na akumulatoru je bila 13,2V . ne znam koliko je to normalna jacina struje uzevsi u obzir da sam citao da struja akumulatora treba a bude 12,6-12,7V u stanju mirovanja. ovo je akumulator 12v75Ah. Rad motora na ler bez potrosaca je 14,7V na unimeru

 

IMG_20210311_105929.jpg IMG_20210311_105931.jpg

IMG_20210311_110125.jpg IMG_20210311_110044.jpg IMG_20210311_110145.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasao sam u cemu je problem. Kad se pali na benzin hladan ne prijavljuje gresku, i posle prebaci na plin radi bez problema. Kad ja upalim na benzin i posle ukljucim plin, opet ne prijavljuje. Gresku prijavi iskljucivo kad upali odmah na plin.  Citao sam Italijanske forume i bukvalno su to svi napisali koji su na Kappu ugradjivali plin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andreja.micovic said:

Super. Meni na prvu je osetljivost elektronike na pad napona

ali vidi sad drugo nesto. kad upalim poziciju, displej za obavestenja na kokpitu i instrument tabla na sekundu izgube napon pa se vrate. to se prvi put desilo juce, i tad je prvi put izasla ta poruka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda prekontrolisati i mase na autu. Negde verovatno spojilo. Ispitaj fasunge sijalica za poziciju, konektore i sl. Krenuo bih odatle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd da dodam malo na ovu temu-Radi se o Lanciji Kapi coupe 2.0 16 ventila turbo benzin-

Naime neki dan mi se u vožnji odjednom pojavi greška na monitoru i zacrveni lampica-kontrol sistem engine faulire-prvi put u životu(pali on grešku ako nisi zatvorio vrata,gepek i sl,al napiše što je,ali ovaj put panika me vata ozbiljno-motor varira(obrtaji na leru gore dole,čak na plin kad radi oće i da se ugasi)naravno uvek se desi neki problem u najvećij gužvi u gradu,kad žena zvoca,oće po radnjama i td-ja van sebe.

Krenem dalje auto ide i što se više zagreva sve nekako bolje ali greška stoji i lampica gori:rant:.Odvezem ja ženu gde treba,ti gledaj po radnjama a ja odo u garažu da vidim što je-i tako bi,dođem kući,gledaj pod haubu,al već noć nevidiš ništa,a motor ko u inat smirio se -fercera samo tako ko Doxa.

Parkiram ja to u garažu i skinem klemu,računam,će se preko noći nešto desi pa će se greška sama ispisati:P.Dođem ujutro,vratim klemu ,upalim auto,isteram iz garaže(nema lampice:oda gori,ja sretan,kad ono:wacko:upali se ponovo-kurva jedna i ista poruka:rtfm:na bordu.Što sad??ulja ima,goriva ima,antifriza ima,do juče radilo sve OK,a sad ovo,nigde fleke ispod auta da nešto curi-ja u:dizzy:.Ajd do majstora-odem kod prvog najbližeg peške-imate li dijagnostiku za taj i taj auto-nema-idi do tog i tog(namerno ne navodim imena majstora i radionica da sutra ne ispadne neki problem ovde u Kš)kaže radnik,ja sam samo radnik,radim što gazda kaže-ajd daj gazdu na telefon,objašnjavam,kaže žao mu bacio stare dijagnostike(da napomenem kod mene je sa 3 pina nije OBD),niko to više nema i ne čuva,mrka kapa-ali auto ti je super i ja bi ga volio imati i bla bla(gleda kroz prozor a ne izlazi)jel znate ko ima dijagnostiku-nezna-hvala doviđenja:(ja već gubim strpljenje.Idemo dalje-dođem do drugog,još nisu ni otvorili taman otvaraju(ono već 10 sati),dobar dan molim Vas jel imate dijagnostiku za ovaj auto-IMAMO:),ajd vidite što je sa ovim i objasnim što se desilo-izvadi majstor aparat,spoji sve-al šipak Lancije Kappe nema-kako nema sunce ti kalaisano,sve ima i starije modele a ovaj nemaš-malo ga ja zamolim da pogledam ekran šta nudi dijagnostika i vidim da ima Lanciju K,ajd ovde i nađemo je i uvati on konekciju-Greška "senzor PRITISKA vazduha(ne protoka da ne bude zabune),a koji je to senzor,aj obriši grešku-nemože obrisati grešku,utom dođe i glavni majstor i ja pitam dajte pokažite koji je to senzor da ga kupim,naručim-pa neznaju sigurno-ali je PROTOKOMER,ajd neka je,ja na licu mesta izvadim đžek sa njega i motor se ugasi-vratim upalim on radi-nije PROTOKOMER-to i ja znam(hvala forumu:rolleyes:),e znaš moraš se najaviti,vidiš gužva,ostavi jedno 7 dana auto da bi se utvrdio i otklonio kvar i bla bla-malo i ton(glas)nije bio po meri i ja zahvalim onom što je isčitao grešku-jesam li dužan nešto-ne,hvala doviđenja.

Pri povratku vidim još jednog auto mehaničara električara-stanem-imate li dijagnostiku-imam-ajd da vidimo što je(da napomenem motor radi ne gubi snagu,ide brate i na plin i na benzin,ja ne osećam ništa osim toga blagog variranja ler gasa na plinu i malo čudnog zvuka na benzinu):blink:ali šipak ,ne može konektovati(Lap top mu ne prepoznaje moj ECU.Hvala do viđenja.Što sad sunce ti ljubim(a novi auto ko za inat mi ne stiže-osta ja bez auta,ovi samo produžuju rok isporuke).

Odem ja kući,uzmem butelju belog vinca-neka tamjanika-lepa,pitka:wine:i malo gustiram da skinem stres.Ujutro Motor se u međuvremenu oladio-opet sam skinuo klemu-preko noći da idem u potragu za novim majstorima.Upalih ja motor,sve mrak,ne svetli,krenem ja ne svetli sav srećan:yes,izgleda sam obrisao grešku/ko one Alfe/,kad kod SUP-a u Kš ono opet:police::blushing:,ja poludeo.Ajd nazad u garažu(motor vuče bez problema,al gužva u gradu svi ti smetaju,a ja bi što pre nazad)dođem pred garažu,dignem haubu i zapalim cigaru i gledam,gledam,skidaj protokomer,skidam filter,al sve u zalud-SVETLI LAMPICA.Ma što sam to radio oko motora da sam nešto zeznuo-i gle ČUDA-JEDNO MALO PLASTIČNO CREVCE-govance-ISPALO IZ USISNOG PLENUMA-GRANE-ja vratim sve na mesto-nestade greške,lampica se ugasi,ler gas 750/800 obrtaja,sve OK,čekaj majku ti tvoju,ja izvadi ono isto crevce-kad greška opet-e tu si sunce ti poljubim,SVE VRATIM,SUNEM MALO GEL SUPER LEPAK I SVE 5:guitar:

Malo sam odužio,ali možda nekom pomogne 

 

20221203_101237.jpg 20221203_101248.jpg 20221203_101307.jpg

20221203_101317.jpg 20221203_101558.jpg 20221203_123307.jpg

20221203_112159.jpg Inked20221203_101237.jpg Inked20221203_101255.jpg

Inked20221203_101307.jpg InkedInked20221203_101255.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, PremieRacing said:

Kol'ko je sad ceniš kad je počela da zajebava...   :lol:   :harhar:

 

Šalim se, čuvaj to zlato   :wub:

ma čuvam ja nju,ali bi je ipak prodao-dok čekam Tucsona,sve sam više na odluci da ipak odustanem(ko zna koliko još treba da se čeka-neki koji ga imaju kažu da su čekali i 8 meseci,a to nikako ne želim) i dodam još para i kupim Tonale-ima ih još dva (crveni i plavi) i isporuka odma.tras pare tras auto-da je prodam odma bi to uradio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...