Jump to content
FAS Goran
milkobgd

2020. Fiat 500L CROSS

Recommended Posts

Hvala.

Radi. Po spajanju telefona automatski mi otvara Waze. Google Maps isto radi bez greške, ostale opcije nisam probao. Google Assistant je svakako beskoristan kada nema podrsku za Srpski jezik.

Značilo bi da ima podršku za wireless ali nisam uspeo da pronadjem (sumnjam da ima). Drugar je na novom Kodiaqu je uspeo (isto u Srbiji). Verovatno je do multimedije.

 

(Zaboravih u prvom postu da dodam da CROSS ima i "kožni" volan sa mutifunkcionalnim tasterima. Sedišta u sredini imaju prelepu "camo" šaru ali skaj po obodima mi ne uliva nadu u dugotrajnost, sada ima i stop start sistem)

 

7e9d86f1bd329c17c31f984e326a7821.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno nisam bio ljubitelj prvobitnog 500L, dok mi za razliku od njega facelift verzije vrlo lepo izgledaju. Doterali su sve ono sto mi se ranije nije svidjalo u enterijeru - daleko ozbiljnije izgledaju i sedista, cajgeri, volan, multimedija... U eksterijeru su to sitnije promene i dodaci, delovi na braniku, usis za vazduh, alu felne, malo povisen klirens itd. - ali sve to u kompletu deluju da auto bolje i atraktivnije izgleda.

Da, detekcija pritiska ide preko ABS senzora, sto je zgodno kod menjaze setova. Grejac retrovizora se standardno ukljucuje zajedno sa grejacem zadnjeg stakla. Sa kojim brendom i modelom guma ga sada isporucuju, zivo me zanima?

Sa srecom, puno bezbednih kilometara sa Fickom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima.

 

On 2/27/2021 at 4:24 PM, Ivan said:
Iskreno nisam bio ljubitelj prvobitnog 500L, dok mi za razliku od njega facelift verzije vrlo lepo izgledaju. Doterali su sve ono sto mi se ranije nije svidjalo u enterijeru - daleko ozbiljnije izgledaju i sedista, cajgeri, volan, multimedija... U eksterijeru su to sitnije promene i dodaci, delovi na braniku, usis za vazduh, alu felne, malo povisen klirens itd. - ali sve to u kompletu deluju da auto bolje i atraktivnije izgleda. Da, detekcija pritiska ide preko ABS senzora, sto je zgodno kod menjaze setova. Grejac retrovizora se standardno ukljucuje zajedno sa grejacem zadnjeg stakla. Sa kojim brendom i modelom guma ga sada isporucuju, zivo me zanima?

Sa srecom, puno bezbednih kilometara sa Fickom.

Eto, nikad mi ne bi palo na pamet da se aktivira sa grejačem zadnje šajbne (mada je logično rešenje). Gume su Continental 16" 205 širina, nisam obratio pažnju na model.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/27/2021 at 7:00 PM, dach@ said:
Čestitke,da se lepo navozaš.Jel sada ova boja gratis

Hvala.

Ne znam. Pretpostavljam da im je sa lagera. U ponudi su im bile dve boje, ova plava jeans i metalik zelena (600e veća cena).

I dok mi nisu to rekli ova boja mi se svidela sa izloženog modela.

On 2/27/2021 at 9:03 PM, neshtry said:

Conti eco contact,čini mi se? 

Ta je

 

28ee052523f3c3a5805405a33b99e078.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitke na kupovini :)

 

Znači nisam jedini. Sve više gledam cross-a i razmišljam kako bih mog "običnog" da menjam za koju godinu. Pošto mi auto jako leži, ne bih da menjam šta (meni) valja. Kod krosa mi deluje da su ispeglali sve nedostatke.

 

Kad stigneš, napiši malo utiske, vozne karakteristike, uporedi sa prethodnim. Kažu da je 40% delova novo, a niko nigde ne kaže šta :) ( sem kontrolne table i prednje maske ). Meni su kod stare generacije mane sedišta ( zapravo nisu loša, ali može bolje) i ponekad vešanje. Par puta sam išao sa njim offroad i ono je strašno, od tako udobnog i nešto mekše trimovanog auta sam očekivao da lakše guta rupe i neravnine, a ono je katastrofa koliko jako i kruto odskače, prilično neprijatan osećaj. Nadam se da noviji, a pogotovo cross, to malo bolje rade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cestitke i sa srecom @milkobgd

Ja sam isto gledao da zamenim ali sam sad na nekom stand-by-u...

Jesi dao tvoj L ili si ga prvo prodao? Ako si ga dao koliko su ti ga racunali i koliko onda izadje ovaj "novi" L?

On 2/27/2021 at 3:31 PM, milkobgd said:

policu i pregradu u gepeku,

jel ovo pricas o onoj pregradi gepeka ili o polici gornjoj da nema?? malo je glupo da nema ni gornju?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitao sam u autokući za zamenu, da li još uvek rade Fiat restart... nisam siguran šta sam na kraju radio, meni to nije ličilo na klasično staro za novo (zamena uz doplatu).
Prodao sam im stari auto (sestrinskoj ili ćerka firmi) pa kupio od autokuće nov. Ne bih stavio glavu na panj da li je to regularna cena (11.990e) ili umanjena u akciji!?
Svakako, dobio sam 4.200 za stari (klot Nationale, nije bio baš sjajan spolja - gradsko paralelno parkiranje) ali je prešao samo 60ak hiljada.
Procedura i nije baš kratka, prvenstveno zbog čekanja potvrde za porez na prenos vlasništva (za stari auto). Pa onda dostava novog, pa termin za nulti servis i ugradnju alarma, pa neki gremlini u Kragujevcu... produžilo se na mesec dana.

U vezi police, nema gornje police i one "Toblerone" pregrade u gepeku. To mi je istovarilo još 50e (polovno) i upravo danas ugradih šuspleh da predupredim neke neprijatnosti sa avlijanerima koje sam na žalost doživeo (razvalili su 3 auta ispred zgrade jureći mačke, NBGD, ja sam još najbolje prošao, sa iskidanim crevima hladnjaka i masom) + sad ne vidim asvalt kad otvorim haubu :) . Tu je otišla još stotka, stavio sam nov deo zbog garancije.
Što se tiče testiranja i razlika u vožnji, gospođa ga tera, mene će da zapadne za more i puteve (ako uopšte i ove godine) i ovako, za servis, pranje i sipanje goriva :) pa nisam nesto ni primetio osim što sam pod subjektivnim osećajem, kad sednem u nešto novo i modernizovano, kao da sam seo u dve klase bolje :) (zato naglašavam, subjektivan osećaj)

 

e985cc640e4bf7795b72be2e643000b8.jpg e0ae3bbade5e4ed342baa3af72ec083f.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio slike na FLCS Forum

Share this post


Link to post
Share on other sites

u zdravlju vozio i za bolji promenio,ja stvarno mislim da je 500 l facelift a pogotovu cross odlicna kupovina.Nerviraju me supci sto nude samo 1.4 obican i 1.3 mjet.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja upravo čekam odobrenje kredita u Credit Agricole banci baš za CROSS-a, pa se nadam do kraja marta da ću to realizovati.

Već sada mi smeta što ne postoji mogućnost bilo kakve izmene odnosno doplate već samo "uzmi ili ostavi", jer sam bio raspoložen za doplatu za 17" za točkove.

Borićemo se... samo da se sve realizuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ispravio sam grešku u prošlom postu, napisao slučajno 19.990 umesto 11.990.

 

Da, ja sam pitao i za 1.3mj, rekli su mi da nema u akciji već samo 1.4 94ks i to samo metalik zeleni (sa 17" koliko sam video) i ovakav jeans plavi sa 16". Razlika je bila nekih 660e čini mi se.

 

 

Edited by milkobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, milkobgd said:

"...  (sa 17" koliko sam video) i ovakav jeans plavi sa 16". Razlika je bila nekih 660e cini mi se...."

PAŽNJA!

U AK Kompresor izloženi modeli su sa 17" a kupljene modele isporučuju sa 16". Tako sam i ja bio 2 puta u salonu i kada sam sve završio ipak idu uz 16" točkove,

 

@milkobgd

Ne mogu da verujem da se prodaju novi automobili bez šuspleha!?

 

Edited by Ivan
Dodat tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...