Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Peugeot logo

Recommended Posts

Novi Peugeot logo

 

peugeot logo 2021.jpg

 

Peugeot je predstavio svoj novi logotip koji je sada grb ukrašen veličanstvenom lavljom glavom. Od 1850. godine Peugeot ima deset uzastopnih logotipa, od kojih svi imaju lavovski amblem. Danas je jedanaestu verziju, još pojednostavljenu, kvalitetniju i elegantniju, upravo kreirao PEUGEOT Design Lab, studio za globalni dizajn ove marke. Predstavljen 2010. godine, dosadašnji logotip je morao da bude promenjen da bi krunisao uzdizanje ugleda i prestiža marke.

 

Nakon što je u potpunosti obnovio ponudu svojih modela tokom poslednjih 10 godina, Peugeot je redizajnirao svoj logotip kako bi išao u korak sa svojim proizvodima. Početkom 2021. godine, uvođenjem novih modela koje će započeti novi Peugeot 308, s novim web sajtom i stvaranjem Stellantisa, zvezde su se poravnale. Peugeot je imao iskustvo svih revolucija: industrijske, tehnološke, političke, socijalne, digitalne i sada ekološke - energetska tranzicija i mobilnost bez ugljenika predstavljaju srž njegove strategije za održivu budućnost. Sve ovo čini Peugeotovu DNK. Takođe je moćan i instinktivan brend, odraz njegovog amblema: lav. To Peugeot čini bezvremenskom markom, vezom između jučerašnjeg i sutrašnjeg dana. Tokom poslednjih 10 godina, celokupna paleta proizvoda doživela je zapanjujući pomak, a marka je dobila brojne nagrade za svoje uspešne modele.

 

Novi logotip utelovljuje ono što je Peugeot značio juče, ono što Peugeot znači danas, ali i ono što Peugeot znači sutra. Ovaj novi grb, u obliku lava, oduvek je bio deo marke. Svetli u ponos vrednostima marke Peugeot, ovaj logotip je dizajniran da traje. Uz svoj novi vizuelni identitet, Peugeot se pridružuje istoriji i hipermodernosti. Ovim grbom Peugeot kreće u osvajanje novih zemalja, ubrzavanje međunarodnog rasta, izvozeći francuski stil i znanje, kao i francusku eleganciju. U ovom svetu Peugeot nudi onima koji to žele priliku da istinski uživaju u sadašnjem trenutku i iskoriste sve što on nudi. To takođe znači imati celovito kvalitetno iskustvo. Automobili, zastupništva, povezani proizvodi, web sajtovi, komunikacije, natpisi... Sve to su dodirne tačke sa markom koje su postavljene i usklađene u okviru jedinstvenog, koherentnog i višefunkcionalnog sistema.

 

Što se tiče sajta, on je sada deo iskustva ''internetskog zastupništva'', koja postaje ''domaća prodaja putem interneta''. Jednostavan, efikasan, intuitivan, uronjen, visoko vizuelni, dinamičan i poslovno orijentisan, nudi savršeno fluidno iskustvo prodaje. Funkcionalnost sajta omogućava da radite sve što biste obično radili na prodajnom mestu, ali na mreži: otkrivanje, konfiguracija, prodaja, ugovori, finansiranje, trgovina itd.

 

peugeot logo.jpg

 

Što se tiče zastupništva, to je sada mesto za još više ljudskog, još vizuelnijeg i još edukativnijeg iskustva. Cilj je iskusiti ubrzanje tranzicije energije u konkretnim terminima, otkriti nove mogućnosti mobilnosti i nove tehnologije.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo tako, bas sam hteo da dopisem. Iako sam mladji (a matori je pocetkom 80-ih vozio 305-icu sa novijim logom) - secam se bronzane lavlje glave. Doduse, ako se ne varam - i tadasnji 404, 304, 204, 104 su napred imali propetog lavica, uz brojnu oznaku modela iznad na haubi.

Ovi su to sada samo malo stilizovali, a u sustini vrte isto, kao da je u pitanju zenska moda :) . Nedavno su vratili i staru brojnu oznaku modela na haubu, cak u slicnom fontu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...