shuxx 429 Posted March 1 Ti ako se toliko maješ po gradu, i ako ti je tako visoka potrošnja, možeš da razmisliš o TNG instalaciji. Brzo se isplaćuje ...sa tim tvojim tempom 20k km.... 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 8736 Posted March 1 8 hours ago, stex_pb said: Koliko je pametno staviti klasični akumulator ako ne koristiš SS? Vidim da to mahom ljudi rade. Slobodno. U teoriji jedino može kraće da traje od adekvatnog. U praksi može da se desi i da ga nadživi. Nije isključeno ni da ti proradi S/S posle stavljanja novog običnog aku. 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 11 Posted March 1 (edited) @shuxxNe majem se mnogo po gradu nego mi sada takav period, to su sve kratke relacije na hladan motor. A iskreno, ne bih se više zezao sa plinom, pogotovu na ovaj malo složeniji motor. Treba neko život da mi zagorča @tottiČitao sam dosta o tome, mišljenja su podeljena ali nema nekih konkretnih dokaza. Navodno na nekim autima su različiti alternatori i regleri na autima sa S/S zbog bržeg punjenja. Ne znam kakav je slučaj konkretno sa Fiatom. Edited March 1 by stex_pb Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 8736 Posted March 1 Ja imam (multi) iskustvo i praksu sa tim, pa zato i pišem Kažem, u najgorem slučaju će običan akumulator nešto kraće trajati nego što bi trajao na vozilu za koje je prvenstveno namenjen, ali ima i mnogo slučajeva gde i skupi AGM akumulatori vrisnu mesec dana po isteku garancije. I šta onda? 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 11 Posted March 1 Vidim ja da ce sutra da me obraduje jedan klasik Varta recimo ,a za razliku u ceni cu da se napijem Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 429 Posted March 1 Ja sam imao Banner, odlican akumulator. Vidi samo cene... Sent from my POT-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
radomir.g 169 Posted March 1 Danas sam kupovao akumualtor za Punta 1.4 mutiair 2012. Na placu mi je stavljem obican Magnum 55Ah D+. Auto radio normalno, palio normalno, sve ok nedelju dana koliko je vozen sa njima ali nije radio Start&Stop sistem. Danas sam u TAB-u pazario Topla EFB 60Ah 9300 din. Ne treba da se radi validacija na Fiatu, vec sa skinutom klemnom treba da stoji 20 min bez napona i pri montazi novog akumulator uparivanje se odradi automatski. Isto tako nakon ovog procesa Start&Stop sistem je proradio. AGM je nepotreban što se Fiata tiče... Uglavnom ide na ove skuplje Audije, Mercedese itd sa sistemom regerativnog kočenja odnosno punjenja. 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites