Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Humanitarna akcija - Čep za hendikep

Recommended Posts

doblo cep.jpg

 

''Nakon 19 godina svakodnevne vožnje, i tona i tona prikupljenih čepova koje sam prevezao od tačke A do tačke B, C i D, nažalost u poslednjih par meseci sam jako često na servisu. Moja dijagnoza je starost, i iako imam volje nemam više snage da ispoštujem sve zahteve, te koristim ovu priliku da prenesem APEL celog Udruženja da nam POMOGNETE koliko ste u mogućnosti.''

 

Za obezbeđivanje polovnog pick-up vozila koje će nastaviti prevoz čepova neophodno je 600.000 dinara. Prema svojim mogućnostima možete donirati sredstva uplatom željenog iznosa na namenski račun udruženja i time doprineti da se naši napori i akcija prikupljanja ne zaustavi!

 

Namenski žiro račun - Erste Banka:
340-13003645-67
Svrha uplate: donacija za kupovinu vozila 

Primalac: Udruženje ''Čep za hendikep''
Principova 22, 23000 Zrenjanin

 

Hvala svima unapred na dobroj volji i učešću.

 

-----

 

Više o Udruženju ''Čep za hendikep'':

Udruženje predstavlja građansku inicijativu koja je nastala kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji, koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim, a ponekad i nehumanim rokovima (3-8 godina u odnosu na vrstu invaliditeta). Naša akcija koja traje od septembra 2012. godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje mi zatim prikupljamo i prodajemo kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike. Za dobijeni novac kupujemo osobama sa invaliditetom nova ili polovna ortopedska pomagala.


Na osnovu prispelih prijava, i nakon procene naše stručne komisije koju čini tim lekara specijalista, kupujemo adekvatna ortopedska pomagala. Misija udruženja je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici. Bez učešća u akciji prikupljanja čepova više od oko 650 predškolskih ustanova, oko 800 osnovnih škola, 220 srednjih škola, ministarstava, ambasada, preko 580 društveno odgovornih kompanija i preduzetnika iz cele Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ne bismo u periodu od 5 godina uspeli da kupimo 78 ortopedskih pomagala, i da recikliramo oko 120 tona čepova godišnje. Cena jednog kilograma čepove je oko 0.25€

 

Svojim aktivnostima delujemo na promenu društvene svesti i odgovornosti, kako prema životnoj sredini, tako i prema osobama sa invaliditetom. Кroz iskustva u radu, nastojimo da unapredimo usluge, kako bi osobe sa invaliditetom bile u prilici da iz upotrebu adekvatnh ortopedskih pomagala ostvare svoj pun potencijal.

 

Sajt: klik OVDE

FB: klik OVDE

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čisto da se navede i primalac radi lakšeg popunjavanja uplatnica: (preuzeto sa FB stranice)

 

ČEP ZA HENDIKEP Udruženje
Principova 22
23000 Zrenjanin
 
 
Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...