Jump to content
FAS Goran
manjito

Fiat Bravo 2012 - od skora ponosni vlasnik :)

Recommended Posts

Pozdrav svim clanovima ovog fantasticnog foruma. Zovem se Marko iz Nisa sam i od skora sam postao vlasnik jednog lepotana Fiat Brava benzinca
Vec neko vreme pratim forum i stvarno mogu bas dosta stvari da se nauce i procitaju. Ovako sto se tice auta , ja sam stvarno odusevljen i prezadovoljan istim.

Auto stvarno lepo izgleda kako spolja tako i iznutra,lepo ide ,lepo vuce,stabilan ,motor se ne cuje dok radi,nije veliki potrosac, jedan stvarno bas super autic.

Imao sam jedan samo problem kada sam ga kupio, ujutru je teze palio,to jest trokirao i onda posle nekoliko puta upali. Odem ja kod majstora kaze pumpa goriva

ali mora cela da se menja, ne moze samo deo,i ja kupim pumpu 10,000,00, i ono kad opet isto. odem ja kod drugog majstora i kaze decko dizne garantovano,

operemo mi dizne 1000 kinte i posle toga pali iz prve bez greske. Ja sam zamenio svecice i jednu bombinu i mali servis normalno. to je od ulaganja koje sam imao. 

Mislim da je to OK.

 

Ali hteo sam strucno misljenje desava mi se ponekad kada ga upalim i posle jednog minuta hoce malo da trokira i posle toga stabilizuje gas i sve je super ide odlicno nema problema.

Samo sam to hteo da pitam da li je neko imao slicnih problema?

 

fiat.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se da je 1.4 Multiair turbo ispod haube :thumbup:

Napisi koji je motor da ljudi mogu da ti pomognu 

Edited by Branislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrodošao. Ako je problem sa turbo benzincem, evo ti link gde smo ćaskali dosta na tu temu, pa je obradi. Ukratko  većina nas se pomirila, jer je problem

verovatno softverske prirode. Ja sam ga rešio tako što parkiram auto u garažu gde je toplije

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MilosV7 said:

jer je problem verovatno softverske prirode

Ispeglano je na Euro5 motorima (2010+, tj. od restyle). Covek napisa da je auto 2012. godiste.

Ni sa MA na restyle nisam imao nikakav problem, na bilo kojoj temperaturi. Normalno podigne ler gas, polako ga spusti i to je to.

Jos da se dopise koja je tacno motorizacija u pitanju. Ako je turbo, na restyle od benzinaca moze da bude samo noviji Euro5 T-Jet 120 ili takodje Euro5 MA 140.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Društvo običan benzinac sa fabričkim plinom. Paljenje sam rešio pranjem Dizni i sada je sve super ,pali ko mina. Samo taj mali problemčić,on upali super,i jedno minut gas je gore i kada počne da se spušta da ga stabilizuje on tada malo trokira i namesti gas kako treba,i posle toga nema problema. Ne dešava se često ,ali ponekad hoće. Uradili smo dijagnostiku i piše da je lambda sonda problem ,i da je imao problem na tri cilindra tokom paljenja. Svećice sam menjao ,nov akumulator i jednu bombinu. Šta mislite drugari?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@manjito

 

Mislimo da je ovo tema gde auto predstavljaš, a ne pišeš o njegovim tehničkim problemima. Za takve priče imamo poseban deo Foruma, ovaj:

Tehnička pitanja

 

A, što mora tako, što ne možeš ovde da pišeš i o problemima na svom autu?

Pa, zato što nije poenta da samo ti dobiješ odgovor, nego i svi drugi koji mogu na svom Bravu 1.4 16v imati istu situaciju...i sad zamisli da oni idu redom i čitaju svako predstavljanje automobila u nadi da je neko to pomenuo onako usput dok piše koje su mu felne, ili postavlja slike auta... :) 

 

Plus, i tebi je tako lakše jer nijedno pitanje, koje realno možeš imati oko svog Brava, šanse nema da nije već neko drugi imao pre tebe. I, onda umesto da čekaš ko zna koliko da ti neko odgovori, ti odeš i pogledaš ono što je već napisano...tj. dobiješ rešenje odmah umesto da čekaš. U tom posebnom delu Foruma za tehnička pitanja imamo npr. i ovu temu:

Fiat Stilo 1.2 16v / 1.4 16v / 1.6 16v / 1.8 16v - varira ler

 

U ovom slučaju to je sve isto kao i kod tvog Brava, a koliko sam razumeo varira ti ler. Da, promeni sondu. :thumbup: 

 

 

Edited by neshaoct
tehnički edit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...