Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cupra Formentor

Recommended Posts

Cupra SUV coupe bi mogao da se zove Terramar

 

cupra 11.jpg

 

Još ranije je saopšteno da će prvi samostalni Cuprin model kao zasebnog brenda biti SUV coupe, a koji bi premijeru trebalo da ima krajem sledeće godine. Sada su pojedini mediji objavili da je Seat zaštitio naziv ''Terramar'' (koji nosi i staza ''Autodromo de Sitges-Terramar'' u Kataloniji), za koji se pretpostavlja da bi mogao da bude upotrebljen upravo na novom Cupra SUV coupeu. Iz Seata međutim nisu želeli da kometarišu ove navode. Trenutno se pretpostavlja da bi Cupra Terramar trebalo da ima turbo benzinski motor sa više od 300KS, menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka, a moguće je da mogao da dobije i plug-in hybrid verziju. ''Na početku brenda morate da napredujetei u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100 posto Cupra. Takav automobil ćete videti naredne godine'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Cupra SUV Coupe concept

 

cupra-suv-concept.jpg

 

Još ranije je saopšteno da će prvi samostalni Cuprin model kao zasebnog brenda biti SUV Coupe, a sada je poznato nešto više detalja.

Španci su danas obajvili jednu teaser sliku koja pokazuje zadnji deo ovog automobila (za sada u formi koncepta), uz najavu da će više informacija biti saopšteno 22. februara. Takođe, ovaj za sada neimenovani koncept će početkom marta moći da vide i posetioci 89. sajma automobila u Ženevi. Mada još nije poznato njegovo zvanično ime, pojedini mediji su još prošle godine objavili da je Seat zaštitio naziv Terramar (koji nosi i staza Autodromo de Sitges-Terramar u Kataloniji), za koji se pretpostavlja da bi mogao da bude upotrebljen upravo na serijskom Cupra SUV Coupeu.

Trenutno se pretpostavlja da bi Cupra Terramar trebalo da ima turbo benzinski motor sa oko 300KS, menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka, a moguće je da mogao da dobije i plug-in hybrid verziju. ''Na početku brenda morate da napredujetei u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100 posto Cupra. Takav automobil ćete videti 2019. godine'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor concept

 

Cupra_Formentor 1.jpg

 

Još ranije je saopšteno da će prvi samostalni Cuprin model kao zasebnog brenda biti SUV Coupe, a sada je poznato nešto više detalja. Španci su danas objavili informacije i slike Cupra Formentor concepta koji će početkom marta moći da vide i posetioci 89. sajma automobila u Ženevi.

 

Cupra_Formentor 11111.jpg

 

''Na početku brenda morate da napredujete u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100 posto Cupra. Takav automobil ćete videti 2019. godine'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos.

 

Cupra_Formentor 11111111.jpg

 

Kako bilo, Cupra Formentor concept ima plug-in hybrid pogon, što podrazumeva benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS. Takođe, moguća je i vožnja samo na elektropogon kada vozilo može da pređe do 50 km (po novim WLTP normama).

 

Cupra_Formentor 111.jpg

 

Vozilo ima i DSG menjač sa dvostrukim kvačilom, DCC šasiju, izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, digitalnu instrument tablu, 10-inčni navigacioni sistem, Cupra volan, sportska sedišta sa zadnjim delom od ugljeničnih vlakana, kao i ''dark chrome'' i ''gloss black'' detalje.

 

Cupra_Formentor 1111.jpg Cupra_Formentor 111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg CarBuyer video: Cupra Formentor coupe SUV concept

 

Cupra Formentor concept ima plug-in hybrid pogon, što podrazumeva benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS. Takođe, moguća je i vožnja samo na elektropogon kada vozilo može da pređe do 50 km (po novim WLTP normama). Vozilo ima i DSG menjač sa dvostrukim kvačilom, DCC šasiju, izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, digitalnu instrument tablu, 10-inčni navigacioni sistem, Cupra volan, sportska sedišta sa zadnjim delom od ugljeničnih vlakana, kao i ''dark chrome'' i ''gloss black'' detalje.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor dobija produkcijsku i Seat verziju

 

cupra-formentor 1.jpg

 

Seat će sledeće godine lansirati SUV kupe Formentor u okviru svog sportskog podbrenda Cupra.

Cupra Formentor je predstavljen kao koncept na sajmu u Ženevi u martu, a sledeće godine će dobiti produkcijsku verziju. Ubrzo za njom će stići i ''običnija'' varijanta pod Seat brendom, sa manje snage pod haubom. Formentor bi trebalo da bude nezavisan model i pre svega promotivni automobil za brend Cupra. On je u suštini kupe verzija krosovera Ateca, ali uz određena stilska rešenja sa Seatovom SUV perjanicom Terraco.

 

cupra-formentor 11.jpg

 

Razlike između Terraca i Atece uključuju agresivniji prednji branik, naglašena prednja krila, niži klirens, oštrija linija krova, veće zadnje krilo...

Formentor koncept pokreće hibridni sistem sa 242 KS uparen sa DSG automatikom sa dvostrukim kvačilom. Očekuje se da produkcijska verzija raspolaže sa istim hibridnim sistemom koji je ''sestrinska'' firma Škoda predstavila u Vision RS konceptu u Parizu prošle jeseni. Cupra tvrdi da Formentor može da pređe 50 kilometara samo na električni pogon, prema novim WLTP standardima. Iako ne zvuči tako, Formentor nastavlja tradiciju imena Seat i Cupra modela prema demografskim odrednicama u Španiji. U pitanju je rt na severo-istočnom delu balearskog ostrva Maljorka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Cupra Formentor

 

199262-cupra-formentor.jpg

 

Predstavljen u formi Formentor koncepta ranije ove godine, prvi samostalan model iz Cupre ušao je u fazu testiranja, a sada je uočen od strane špijunskih fotografa. Krijući se ispod mnoštva kamuflaže, ovaj automobil veoma je nalik na koncept, sa izmenjenim zadnjim delom. Kabina je ostala skrivena od objektiva, a očekuje se da će biti slična konceptnoj sa samostalnim zabavno-informacionim sistemom sa 10-inčnim displejem i digitalnom instrument tablom. Formentor osnovne postavke ispod kože deli sa Seat Ateca modelom, iako je od njega širi i duži. Oba su zasnovana na MQB platformi, a najverovatnije će deliti i 2.0-litarski turbopunjeni četvorocilindarski motor sa 300 KS. Očekuje se da će imati i hibridnu verziju, kao što je imao koncept.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijski Cupra Formentor na sajmu u Ženevi

 

cupra-formentor 1.jpg

 

Prvi samostalni Cuprin model će biti serijska verzija Formentora koji je prošle godine predstavljan u koncept izdanju. To je i zvanično potvrđeno tokom nedavne promocije Cuprinog Leona, a najavljeno je da će taj serijski Formentor premijeru imati već 3. marta na sajmu automobila u Ženevi.

 

cupra-formentor 11.jpg

 

''Na početku brenda morate da napredujete u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100 posto Cupra'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos. Formentor će se u gami smestiti iznad modela Ateca, pri čemu će se Formentor bazirati na istoj platformi ali će biti duži, širi i niži. Kako se očekuje, serijski model se neće mnogo razlikovati od koncepta (na slikama), što će se odnositi i na njegovu unutrašnjost (trokraki volan, sportska sedišta, veliki ekran infotainment sistema, detalji od ugljeničnih vlakana, akcenti u boji bakra...). Ostaje da se vidi gama motora, pa ovde još podsećanje da je koncept imao plug-in hybrid pogon (turbo benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS). Konceptini Formentor je imao i DSG menjač sa dvostrukim kvačilom, DCC šasiju, izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, digitalnu instrument tablu... Cupra najavljuje da će narudžbine za serijski Formentor početi da prima u drugoj polovini godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Cupra Formentor

 

cupra formentor.jpg

 

Prvi samostalni Cuprin model će biti serijska verzija Formentora koji je prošle godine predstavljan u koncept izdanju. To je i zvanično potvrđeno tokom nedavne promocije Cuprinog Leona, a najavljeno je da će serijski Formentor premijeru imati već 3. marta na sajmu automobila u Ženevi. Sada stižu i jedna ''teaser'' (najavna) slika kao i par novih detalja.

 

''Na početku brenda morate da napredujete u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100% Cupra'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos. Kako se očekuje, serijski model se neće mnogo razlikovati od koncepta, što će se odnositi i na njegovu unutrašnjost. I Cupra Formentor će imati Volkswagenovu MQB platformu, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, novi infotainment sistem od 10 inča, digitalnu instrument tablu od 10.25 inča, kao i glasovne komande, Android Auto i Apple CarPlay. Sve to uz atraktivniji izgled, što podrazumeva saćastu prednju masku sa Cupra logom, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...

 

Pored toga, u paketu će se naći i sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem, jači kočioni sistem, alu točkovi sa detaljima u boji bronze, kao i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, detalji od ugljeničnih vlakana, akcenti u boji bronze...). Ostaje da se vidi gama motora, ali se očekuje da jedna verzija ima plug-in hybrid pogon (1.4 turbo benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS i 400 Nm), a trebalo bi da se nudi i 2.0 TSI turbo benzinac u nekoliko varijanti. Cupra najavljuje da će narudžbine za serijski Formentor početi da prima u drugoj polovini godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor zvanično

 

cupra formentor 04.jpg

 

Prvi samostalni Cuprin model je ova serijska verzija Formentora koji je prošle godine inače najavljen koncept vozilom. ''Na početku brenda morate da napredujete u fazama. Kada smo odlučili da osnujemo Cupru, morali smo da čekamo da stigne automobil koji će biti 100% Cupra'', izjavio je još ranije šef dizajna Alejandro Mesonero-Tomanos.

 

cupra formentor 03.jpg

 

Kao što se i pretpostavljalo na osnovu tesr primeraka, serijski model se ne razlikuje mnogo od koncepta. Što se dimenzija tiče, automobil je dugačak 4450 mm, širok 1839 mm, visok 1511 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2680 mm, dok je prtljažnik zapremine 450 litara.

 

cupra formentor 02.jpg

 

I Cupra Formentor ima Volkswagenovu MQB platformu, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, novi infotainment sistem od 12 inča, digitalnu instrument tablu, kontrolu gestovima, kao i Android Auto i Apple CarPlay.

 

cupra formentor 01.jpg

 

Sve to uz atraktivniji izgled, što podrazumeva saćastu prednju masku sa Cupra logom, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler. Osim toga, u paketu su i Dynamic Chassis Control (DCC), izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, jači kočioni sistem, alu točkovi od 19 inča sa detaljima u boji bronze, kao i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, LED ambijentalno osvetljenje, detalji od ugljeničnih vlakana, akcenti u boji bronze...). U paleti su sledeće boje: Silver, Midnight Black, Magnetic Tech i Candy White, Graphene Grey, Dark Camouflage i Desire Red, kao i mat boje Petrol Blue i Magnetic Tech.

U gami su verzija koja ima plug-in hybrid pogon (1.4 turbo benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS i 400 Nm, uz baterije od 13 kWh i autonomiju od 50 km u elektro modu), kao i klasična verzija koja ima 2.0 TSI turbo benzinac sa 310KS i 400 Nm (uz 4x4 pogon i 7-stepeni DSG automatski menjač). Cupra najavljuje da će narudžbine za serijski Formentor početi da prima u poslednjem kvartalu ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Cupra Formentor

 

Do sada su standardni Seat modeli bili osnova za njihove Cupra varijante. Ali, Cupra je sada poseban brend (žele u VW grupacije od njega da naprave premium sportski brend).

Ovaj auto je prvi razvijen i napravljen posebno za Cupru kao poseban brend. Drugim rečima, nema istog ovakvog Seata sa manje snage ili drugačijim branicima. Naravno, to nikako ne znači da je ovo potpuno samostalni proizvod unutar grupacije jer je osnova ustvari ista platforma na kojoj se prave Golf 8, Audi A3, Škoda Octavia i Seat Leon:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor je novi službeni auto FC Barcelona

 

cupra barcelona.jpg

 

Audi je godinama bio sponzor slavnog kluba, a njegovi fudbaleri su redovno koristili usluge bolida iz Ingolstadta. Sada je situacija promenjena. Ovo je prvi slučaj da je neki fudbalski klub dobio službeni auto. Verovali ili ne, Cupra je službeni auto FC Barcelone. Za one slabije upućene recimo da Cupra već neko vreme nije sportska verzija Seatovih modela već ima status zasebne marke. Radi se o svojevrsnoj ekskluzivi čiji su automobili bazirani na Seatovim modelima. A budući da je Seat deo VW grupe, kakva-takva veza sa Audijem je prisutna.

 

Vratimo se temi i recimo da je titulu službenog auta zaslužio Cupra Formentor, SUV model i prvi samostalni model Cupre. Dobra vest za fudbalere je da će taj auto biti korišćen u promotivne svrhe, a fudbaleri će moći da odluče da li žele svoj primerak. Prvi koji je zaželeo da vozi Cupru je golman Marc-Andre ter Stegen, inače Cuprin globalni ambasador. Kad kažemo da se Formentor od danas nalazi u prodaji, stvari postaju jasnije - ovo je odličan marketinški potez kako bi se privukli kupci.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor ušla u serijsku proizvodnju

 

207389-Cupra-Formentor 2022 05.jpg

 

Prvi samostalni Cuprin model je ova serijska verzija Formentora koji je prošle godine inače najavljen koncept vozilom. Serijski model se ne razlikuje mnogo od koncepta, a njegova proizvodnja je sada i zvanično startovala u Martorell fabrici u Španiji (za sada u 160 primeraka dnevno).

 

207388-Cupra-Formentor 2022 04.jpg

 

Što se dimenzija tiče, automobil je dugačak 4.450 mm, širok 1.839 mm, visok 1.511 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.680 mm, dok je prtljažnik zapremine 450 litara. I Cupra Formentor ima Volkswagenovu MQB platformu, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, novi infotainment sistem od 12 inča, digitalnu instrument tablu, kontrolu gestovima, kao i Android Auto i Apple CarPlay.

 

cupra formentor 04.jpg

 

Sve to uz atraktivniji izgled, što podrazumeva saćastu prednju masku sa Cupra logom, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler... Osim toga, u paketu su i Dynamic Chassis Control (DCC), izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, jači kočioni sistem, alu točkovi od 19 inča sa detaljima u boji bronze, kao i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, LED ambijentalno osvetljenje, detalji od ugljeničnih vlakana, akcenti u boji bronze...).

 

cupra formentor 2022 02.jpg

 

U paleti su sledeće boje: Silver, Midnight Black, Magnetic Tech i Candy White, Graphene Grey, Dark Camouflage i Desire Red, kao i mat boje Petrol Blue i Magnetic Tech.

 

cupra formentor 01.jpg

 

Na početku će evropskim kupcima biti dostupna verzija koja ima 2.0 TSI turbo benzinac sa 310KS i 400 Nm, uz 4x4 pogon i 7-stepeni DSG automatski menjač. U gami će se kasnije naći i druge varijante, uključujući i onu koja ima plug-in hybrid pogon (1.4 litarski turbo benzinac i elektromotor sa ukupno 245KS i 400 Nm, uz baterije od 13 kWh i autonomiju od 50 km u elektro modu). Cupra Formentor ''Launch Edition'' je na raspolaganju u ekskluzivnoj Petrol Blue mat boji, a u Španiji ima cenu od 43.953 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor dobija 2.0 TDI i 1.5 TSI motore

 

cupra formentor 04.jpg

 

Cupra Formentor je prvi samostalni model marke Cupra, a kada je predstavljen u digitalnom obliku u prvoj polovini godine pominjali su se samo snažni plug-in hibrid od 245KS i benzinac od 310KS. Ipak, sada kada je počela proizvodnja poznati su i novi podaci, a upravo to je zainteresovalo brojne potencijalne kupce koji možda na početku godine nisu razmišljali o ovom modelu.

 

Atraktivni povišeni crossover sa dužinom od 445 cm će se nuditi i sa ''običnim'' motorima. Tačnije, u ponudi će biti dobro poznati 2.0 TDI snage 150KS, ali i 1.5 TSI (benzinac) od 150KS. To znači da bi mogao da konkuriše ostalim crossoverima na tržištu, a u prilog će mu ići i izuzetno atraktivan dizajn sa neobičnim linijama i povezanim zadnjim LED svetlima. Osim toga, novi logo Cupre izgleda egzotično pa će se vlasnici sigurno sa ovakvim modelom isticati u saobraćaju.

Za one zahtevnije tu su naravno benzinac sa 245KS, plug-in hibrid sa 245KS kao i top verzija sa benzincem od 310KS koja snagu prenosi na sve točkove putem 4Drive pogona. Rezultat? Samo 4.9 sekundi do stotke i maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Naravno, da biste imali uspešan crossover neophodno je ponuditi i praktičnost - pa tako Formentor ima sasvim pristojnih 450 litara prtljažnog prostora, dok se u unutrašnjosti nude digitalni kokpit, profilisana kožna sedišta i centralni ekran dijagonale 12 inča.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor 1.5 TSI

 

208741-cupra-formentor.jpg

 

Cupra Formentor je prvi samostalni model marke Cupra, a kada je predstavljen u digitalnom obliku u prvoj polovini godine pominjali su se samo snažni plug-in hibrid od 245KS i benzinac od 310KS. Ipak, sada kada je počela proizvodnja poznati su i novi podaci, a upravo to je zainteresovalo brojne potencijalne kupce koji možda na početku godine nisu razmišljali o ovom modelu.

 

Naime, atraktivni povišeni crossover sa dužinom od 445 cm će se nuditi i sa ''običnim'' motorima. U ponudi će sada biti i 1.5 TSI benzinac od 150KS i 250 Nm obrtnog momenta. Ova verzija dolazi standardno sa 6-stepenim manuelnim menjačem (u Nemačkoj košta 30.696 evra), a za 32.451 evro se dobija i verzija sa 7-stepenim DSG automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Ubrzanje do 100 km/h traje 8.9 sekundi, najveća brzina je 204 km/h, dok prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 5.4 l/100 km. Deo opreme čine i 18-inčni alu točkovi, LED svetla, multifunkcionalni volan, ambijentalno osvetljenje, digitalna  instrument tabla i 10.25-inčni ekran multimedia sistema.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: Test 2020. Cupra Formentor

 

Agresivnog dizajna, solidne praktičnosti, i iako je napravljen od ''delova sa police'' VW grupacije nije skroz isti kao oni, ali ni kao Seat:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Cupra Formentor

 

Može li SUV biti zabavan?

Cupra Formentor je prvi Cuprin samostalni model, a na test je stigla varijanta sa 310 konja i pogonom na sve točkove, i to taman kad je pao sneg.

Pogledajmo kako se Jura proveo s njim:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Cupra Formentor

 

210640-abt cupra 03.jpg

 

Nemački ABT Sportsline se pobrinuo i za pojačanje Cuprinog Formentora sa 2.0 TSI motorom.

 

abt cupra 02.jpg

 

Umesto standardnih 310KS i 400 Nm ovaj model sada razvija 370KS i 450 Nm obrtnog momenta, dok je ubrzanje do 100 km/h smanjeno na 4.6 sekundi.

 

210639-abt cupra 01.jpg

 

U paketu i ABT sportski izduvni sistem sa izduvnim cevima od 102 mm, nove sportske opruge (auto je niži za 35 mm), kao i ABT točkovi od 20 inča.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Cupra Formentor

 

Ista kombinacija motora/menjača kao u Audiju S3/Golfu R/T-Roc R - 2.0 turbo sa 310KS/400Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena Cupra Formentor VZ5

 

Cupra će kasnije ovog meseca prikazati sportski Formentor VZ5, i to sa Audijevim 2.5 TFSI petocilindričnim motorom.

Cupra Formentor VZ5 će raspolagati sa oko 400KS i 480 Nm obrtnog momenta, najverovatnije uz pogon na sva četiri točka i automatski menjač. Pored toga, u paketu će se naći i agesivniji aero body kit (uključujući zadnji difuzor), novi točkovi, jače kočnice, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika i sa četiri izduvne cevi, modifikovano oslanjanje i doterani enterijer sa sportskim volanom i sportskim sedištima. Više detalja sledi na premijeri zakazanoj za 22. februar...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor VZ e-Hybrid

 

cupra formentor y2.jpg

 

Prvi samostalni Cuprin model Formentora je dostupan i u Plug-in Hibrid verziji. Automobil kombinuje 1.4 turbo-benzinac i elektromotor sa ukupno 245KS i 400 Nm, uz baterije od 12.8 kWh i autonomiju od 58 km u E elektro modu. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7 sekundi, dok emisija CO2 iznosi 35 grama po km. Što se dimenzija tiče, automobil je dugačak 4.450 mm, širok 1.839 mm, visok 1.511 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.680 mm.

 

cupra formentor y1.jpg

 

I Cupra Formentor ima Volkswagenovu MQB platformu, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, infotainment sistem od 12 inča, digitalnu instrument tablu od 10.25 inča, kontrolu gestovima, kao i Android Auto i Apple CarPlay. Sve to uz atraktivniji izgled, što podrazumeva saćastu prednju masku sa Cupra logom, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...

 

Pored toga, u paketu su i Dynamic Chassis Control (DCC), jači kočioni sistem, alu točkovi od 19 inča sa detaljima u boji bronze, kao i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, akcenti u boji bronze...). U paleti su sledeće boje: Silver, Midnight Black, Magnetic Tech i Candy White, Graphene Grey, Dark Camouflage i Desire Red, kao i mat boje Petrol Blue i Magnetic Tech. Cupra Formentor VZ e-Hybrid u Nemačkoj košta 43.230 evra (bez tamošnjih subvencija).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Cupra Formentor 2.0 TSI

 

310KS/400Nm iz 2.0 turbo-benzinca...i ''njegovim'' zvukom iz zvučnika kabine koji više liči na V8 :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mala ispravka, nije u kabini aktuator, napolju je negde ispod suvozačkog brisača. Sve je to ceh strogih propisa o ekološkom i zvučnom zagađenju, i ugrađivanja GPF, međutim nije da se baš nikako ne čuje (kad se sve uzme u obzir):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupra Formentor VZ5 zvanično

 

cupra vz5 06.jpg

 

Cupra je i zvanično prikazala sportski model Formentor VZ5, i to sa Audijevim 2.5 TFSI petocilindričnim turbo-benzinskim motorom.

 

cupra vz5 05.jpg

 

Formentor VZ5 raspolaže sa 385KS i 480 Nm obrtnog momenta, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni DSG automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

cupra vz5 04.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.2 sekunde, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h.

 

cupra vz5 03.jpg

 

I Formentor VZ5 ima Volkswagenovu MQB platformu, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, infotainment sistem od 12 inča, digitalnu instrument tablu, kontrolu gestovima, kao i Android Auto i Apple CarPlay.

 

cupra vz5 02.jpg

 

Sve to uz atraktivni izgled, što podrazumeva mat crnu saćastu masku, novu haubu, prednji spojler, veće otvore za vazduh, set pragova, zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, zadnji krovni spojler...

 

cupra vz5 01.jpg

 

Osim toga, u paketu su i Dynamic Chassis Control (DCC), modifikovano oslanjanje (auto je niži 10 mm), Akebono kočioni sistem, kao i alu točkovi od 20 inča i doterani enterijer (Cupra volan sa zaravnjenim donjim delom, sportska sedišta i pedale, akcenti u boji bronze...). Kupci će moći da izaberu ekskluzivnu Taiga sivu boju, kao i Midnight crnu, mat Magnetic Tech i mat Petrol plavu boju. U planu je ograničena serija od 7.000 primeraka (prodaja je najavljena za četvrti kvartal ove godine), ali cena još nije saopštena.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...