Jump to content
FAS Goran
rueno

Fiat Uno - problem sa primanjem gasa

Recommended Posts

Pozdrav, nov sam na forumu. Imam fiat una i određenih "problema" oko njega pa bih želeo da vas istaknem probleme pa ako neko zna u čemu je problem da mi da neku sugestiju.

 

Prvi problem jeste taj da dok se auto fest ne zagreje neće da prima gas kako treba i uopšte ne radi lepo, kao da ga nešto guši. Dakle upalim ga ne radi lepo, malo mu dodam gas i nakon što pustim gas kao da hoće da se ugasi, i onda ako ga ne zagrejem dovoljno bukvalno krenem i on neće da primi gas kako treba i ugasi se. Drugi problem jeste taj što se baš oseti benzin u njemu a i kad mu se otvori hauba, takođe izgleda da pumba gorivo i ulje pošto kada sam proveravao ulje prilično je razređeno. Mislim da ima neki problem oko pumpe za gorivo s obzirom da se stvarno oseti benzin u autu a i prilično troši bar sudeći po tom njegovom meraču. Takođe kada se rezerva uključi isto imam problem sa dodavanjem gasa jer bukvalno neće da primi kako treba, ne znam da li povlači previše goriva pa ga guši ili šta već...

 

Ako neko možda zna u čemu je problem cenio bih da napiše.

Hvala :)

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rueno

 

Jesi li proveravao lambda sondu?

Kad ona nije dobra potrošnja ode u nebo i auto kilavo ide sve dok ne dođe do radne... Nije samo ona mogući razlog, ali je verovatno najjeftinija za rešiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct Hvala na odgovoru, nisam proveravao. Nisam toliko stručan oko automobila.... da li bi mogao možda da mi objasniš kako da proverim tu lambda sondu, koliko je teško zameniti itd. Kada si mi je pomenuo čitao sam na netu, da vrlo je moguće da je problem do nje... ona je povezana sa tim kompjuterom/elektronikom ili čime već i reguliše protok goriva i vazduha ako ne grešim, toliko sam pohvatao koliko sam nabrzaka pročitao. Pa eto ako te ne mrzi malo više da mi objasniš o tome, kako je proveriti, promeni itd...

Hvala.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rueno

 

Treba alat za proveru njene ispravnosti, imaš više o tome npr. ovde u zavisnosti koji je tip sonde na konkretnom autu, a imaš i ovde@FLCS.

Ljudi uglavnom uzimaju univerzalne, npr. ovakve:

 

univerzalne sonde.jpg

https://tektion.rs/rezervni-delovi/senzori/lambda-sonde/bosch-f00hl00311-univerzalna-lambda-sonda-sa-jednim-vodom/

 

Vidim da se pominje i Uno u listi automobila kojima odgovara, obrati pažnju na kod motora.

Ne mogu više da ti pomognem osim što znam čemu služi i da može da bude jedan od mogućih razloga takvih problema. Ne znam odakle si, možda je najbolje da odeš kod majstora da je proveri, ili da odmah ubode drugu i proba...jer ako se ispostavi da nije do nje on uvek može da je vrati nazad prodavcu od kojeg i inače kupuje delove (može jer od tog prodavca kupuje delove svakog meseca u određenoj vrednosti, pa tako može i ''za probu'' jer prodavcu znače kupovine delova iz tog servisa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...