Jump to content
FAS Goran
Isko

Fiat Punto mk2 - Problem pri paljenju auta

Recommended Posts

Pozdrav...Imam problem pri paljenju auta (Fiat Punto 2-1.2 16v),kada dam kontakt sve normalno funkcioniše ali kada krenem da upalim auto čuje se samo "bzzzzzzzzzz" i tako 2-3 puta se cuje tokom paljenja i onda upali. Nije mi se to dešavalo prije pocelo je od prilike prije sedmicu dana.
Ako je neko imao taj problem nek pišee,ja se nadam da je neka sitnicaa hahahha :D Lijep pozdrav svima.

Edited by Isko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam danas imao situaciju sa paljenjem da kada sam okrenuo ključ, auto vergla normalno ali ne sastavlja. Prekinem, vratim ključ u početni položaj, sačekam par sekundi i reko ajd ponovo. Verglah normalno jedno 3-4 sekunde ali opet ništa, neće da upali. Ja u čudu, iako je kod mene nešto kratko nisam odavno imao ovakvu situaciju još iz vremena kada sam terao službeni Punto. Nešto kontam za sebe možda ga zeza onaj kod u ključu ili imobilajzer pa ga ponekada ne prepoznaje. Izvučem ključ, vratim i okrenem ponovo i auto upali posle kratkog verglanja od par okreta. Pratiću ovu situaciju dalje, zanima me da li je neko imao slične probleme i kako je rešavao?

Auto nije bio potpuno hladan, vožen je oko kilometar, do prodavnice i onda sam krenuo nazad kada nije hteo da upali. 

Inače primetio sam da mi auto naj bolje pali ujutru na hladan motor kada ubacim ključ i odmah okrenem bravu. Ako dobije kontakt i sačekam sekund dva onda malko duže vergla, što kontam možda može biti i do samog akumulatora i udarne snage?! Neka Topla od 55Ah, stara oko 3 godine.

Edited by Bojssa

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bojssa kad se dešava da vruć duže vergla a kad je hladan pali bez problema, to je uglavnom prvi simptom lošeg senzora radilice.

Sve ovo ne mora da znači, možda kod tebe i jeste problem u kontakt bravi ili akumulator popušta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, pratiću dalji razvoj. Rano jutros je po mrazu i minusu upalio bukvalno na pola okreta. Što je hladniji to bolje pali mada i ovako on pali ok, okrene naj više 2 puta. Jedino me zbunilo to jučerašnje verglanje gde je lepo vrteo ali nije sastavio iz dva pokušaja pa me podsetilo na paljenje bez učitanog koda. Mada ni tada on nije bio zagrejan, naj više do četvrtine skale.

 

Edited by Bojssa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio na dijagnostici, ipak je do imobilizatora, očitana greška. Kako mi se desilo samo tada a da sam pri tome petljao oko žica i ugradnje zvučnika, možda je to bio razlog. Kako bilo, neću rizikovati i uradiću što pre još jedan ključ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...