Jump to content
FAS Goran
Sedla

AR 159/ Dobar posao, ili zajeb godine?/ Ljubimica vol.2

Recommended Posts

Hahah...remap... :D

Pa ne znam,mooožda nekad. Ne razmišljam o tome još uvek,ima tu prečih stvari. Trebaju novi diskovi i pločice napred,treba osvežiti trap,kompletirati sve da bude "pravi" Ti,prednji branik sa prskalicama za farove pošto su stavljeni xenoni,itd itd....da,i crveni pojasevi,na primer... :whistle:

30 minutes ago, werp690 said:

Napravi Sedla od potencijalnog zajeba godine TI 159 ku :whistle:

Sreća je što sam ubo dobar primerak,pa se već godinu ipo dana vozim bez kvarova i neplaniranih ulaganja,sem ovog udesa,jelte... (Pu,pu,pu,da je ne ureknem) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Feluga je poznata kao Prodrive zbog limitirane serije Brera S u Prodrive kitu gde je išla samo u varijanti 19". Kolki je limit bio ne pamtim, zato je i retka ta 19-ka. Ali sam takođe čitao svojevremeno po stranim forumima da je proizvođač radio taj model i u 18" veličini koja se nalazi lakše. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isto je konfuzija kako se zovu te felne na Giulietti. U katalozima se nalazilo i kao “8c”, “classsico”, a englezi koriste “telephone dials” odnosno telefonke. Ja mislim da je Prodrive samo ta sa Brere S u 19” velicini a WSP Italy pravi kopije, i imaju odredjene felne u nestandardnim dimenzijama. Npr. imaju “Ti” u 18” velicini iako to ne postoji fabricki…
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne može da sastavi dve godine bez kvara pa to ti je. :laughing: Juče procurela letva volana. I to baš baš,nije da curka po malo nego lije.

 

IMG20220430135610.jpg

 

Sreća u nesreći je što imam drugu letvu volana,stoji u garaži od prošle godine,kada sam menjao crevo serva. Nesreća je što je uhvatio prvomajski praznik,i što nemam novog servo ulja,pa moram da čekam utorak i zbog majstora i dizalice,i zbog poručivanja ulja iz Beograda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, to je spreman čovek... sve već unapred ima. :D :thumbsup: 

 

Zlonamerni (Axic :whistle:) bi možda rekli kako je Sedla prototip vlasnika Alfe jer mu svaki deo već stoji spreman čim se pokvari isti takav na autu. :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, neshaoct said:

E, to je spreman čovek... sve već unapred ima. :D :thumbsup: 

 

Zlonamerni (Axic :whistle:) bi možda rekli kako je Sedla prototip vlasnika Alfe jer mu svaki deo već stoji spreman čim se pokvari isti takav na autu. :D:D 

Ja kad sam kupovao auto,prvo sam se raspitao koje su mu mane i problemi koji se često javljaju,pa unapred spremio delove. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova moja ljubimica je izgleda rešila da počne da me *ebe,i to ozbiljno. <_<

U ponedeljak zamenili letvu volana. Nikad lakše i brže zamenjena letva,mesta ispod koliko hoćeš. Bukvalno smo samo skinuli točkove i izvadili letvu napolje. Ništa rasturanje trapa,skidanje mosta,itd...baš lagan posao. Auto ostao kod Bureta,samo uzguran napolje iz garaže,čekalo se servo ulje. Stiglo juče,(utorak) i pošto nismo našli Tutelu GI/R nigde a da može da stigne za dan, majstor- Bure mi našao zamensko ulje. Ispunjava sve standarde i šifre kao i Tutela, (po tome je i radjena pretraga) samo što košta 30-40% jeftinije. 

IMG20220503180602.jpg

Medjutim....isteravam kola sa dizalice sinoć,nisam još ni izašao iz garaže,upalio mi grešku za Air-bag. Dijagnostika kaže "B1001 - Control unit failure". I ne može da se obriše. :cry:

E sad,ono što je interesantno je što dijagnostika čita sve podatke i parametre vezano za svaki Air-bag u autu,i dečko koji mi je radio dijagnostiku kaže da to ne bi moglo da radi da je centrala stvarno crkla kao što kaže dijagnostika. I kaže da možemo da probamo da resetujemo centralu za Air-bag, ili da je "flešujemo" kako neki kažu, kao što se inače radi posle udesa,valjda,da bi ta ista centrala ponovo radila sa zamenjenim jastucima. Ako to ne uspe,onda će morati da se zameni centrala.

Došao sam do zaključka da čim se auto ne "osvešta" neko duže vreme, odmah počne da pravi probleme. <_< 

:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greska za Air Bag ti je problem!?

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konačno namontiran i zadnji senzor za auto-nivelaciju farova. Iskoristio danas lep dan da i to kompletiram. 

IMG20220515120941.jpg

IMG20220515120951.jpg

Morao sam da zamenim džek koji ide na senzor,jer ovaj fabrički na kolima je propao. Stajao nezaštićen ispod korube i vremenski uslovi su učinili svoje. 

IMG20220515121006.jpgIMG20220515124148.jpg

Connected. :thumbup:

IMG20220515124148.jpg

Medjutim,javlja mi se sledeći problem: 

Pokušao da uradim kalibraciju farova i senzora preko dijagnostike,neuspešno. 

Moja jeftina kineska Delphi dijagnostika prijavljuje ovo:

 

IMG20220515150207.jpg

A na MultiEcuScan kaže sledeće:

 

IMG20220515152431.jpg

Vidim da postoji odstupanje u voltaži izmedju prednjeg i zadnjeg senzora,i pretpostavljam da zato neće da odradi kalibraciju. Ali ne znam da li je problem u samom senzoru,ili u zameni džeka,ili sam možda samo loše namontirao senzor, postavljen u neodgovarajući položaj? 

Kontam da je sam senzor samo najobičniji potenciometar,i ako sam ga namestio u pogrešan položaj,zato i daje pogrešnu vrednost? 

Edited by Sedla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sedlicu, pretpostavljam da su ti tokom pokusaja kalibracije bila ukljucena oborena svetla? Koliko se secam, uslov za kalibraciju je to, zatim da je brzina ispod 5 km/h (a pozeljno u mestu) i da je vozilo na ravnom.

Ne secam se da li u podesavanjima za Body Comp postoji nesto vezano za ukljucenje/iskljucenje xenona i sistema nivelacije, pogledaj i to npr.

Ili mu trkni jedan Proxy Alignment cisto da pretrese konfiguraciju, 'leba ne jede.

Idealno bi bilo kada bi nasao nekoga sa Alfom, pa da ti proveri ocitavanja naponskog nivoa senzora kod sebe. Znam da Milutin i Mijailovic imaju fabricke ksendze ali na Nuova Bravu, pa ako budu bili nekad dokoni mozda da ih zamolis da ti provere. Za restyle (Mile) sam 100% siguran da ima senzore i na prednjoj i na zadnjoj osovini, verovatno je isti sistem i pre restyle (Mijailovic). Rado bih pomogao, ali imam aftermaket "CN Light" ksenone :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuzda naterala :stuart: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo nekih dešavanja... Alfa pali,radi,ide...ne kvari se?!? :blink:

Pa....skoro... :lol:

Zamenio sam ležaj točka,zadnji desni. Počeo je da se čuje još zimus,ali ja to nisam odmah skontao,mislio sam da "bruje" zimske gume. :lol: Dok nisam stavio letnje i shvatio da se isti zvuk i dalje čuje. Onda sam proverio sva 4 točka,i našao izvor brujanja. Interesantno je da se u kabini uopšte nije čulo toliko jako,koliko je bilo katastrofalno kad sam zavrteo točak i čuo zvuk. Kao da je ležaj ostao suv još negde tamo 2013.godine. :lol:

 

 

 

IMG20220616165333.jpgIMG20220616165342.jpg

IMG20220616171155.jpg

Uzeo sam polovnu originalnu glavčinu,nekako mi sigurnije nego da uzimam novu, slušao sam svakakve priče da su lošeg kvaliteta,brzo stradaju,itd...

Ujedno rešen i problem lampice za Air-bag. Ipak je bio problem u samom modulu. 

 

IMG20220616181619.jpg

Ovo je moj modul,kompjuter,kako god da se zove. I gde god da sam zvao i pitao,treba mi za to-i-to godište,taj-i-taj broj,traže mi po 30€ za deo. Polovan. 

 

IMG20220507184149.jpg

Neka,hvala....pretragom po internetu sam našao drugi referentni broj koji takodje paše za moj auto. Drugo godište,čak i mislim da je sa restajlinga skinut, 2010-2011 godište. Kod brata Strahinje, naravno. Cena - prava sitnica. 1000din.

Edited by Sedla

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMG-46119ee84cfdc5982bea7e96e32cf6b8-V.jpg

Ovo je modul koji sam uzeo,i radi. Čisto ako nekom bude trebalo, ne daj Bože,ima brojeve koje može da uporedi.

Rešen je i problem zadnje klupe. Pisao sam već,kada sam uzeo "ti" enterijer,uzeo sam od restajlinga,sa auta koji je bio 2011 godište,medjutim postoje razlike u kačenju naslona zadnjeg sedišta,itd... Nadjem lika koji je napravio sličnu grešku,njegova 159ka je restajling,a uzeo "ti" enterijer od starijeg modela,i isti problem ima. :lol:

Dogovorili se da se nadjemo i zamenimo zadnja sedišta,i obojica rešimo problem. 

 

IMG20220604160612.jpg

On 5/4/2022 at 11:04 PM, MS PK said:

Greska za Air Bag ti je problem!? emoji3.png

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 

 

On 5/4/2022 at 11:07 PM, Sedla said:

Naravno da mi je problem. Nikad ni na jednom autu nisam imao ni jednu grešku,pogotovo ne za Air-bag. Neće je biti ni na ovom.

Sad se setih...Rekoh li ja da ću rešiti problem lampice i greške za Air-bag... :D

Neće meni sijati greške po tabli. :lol:

I za kraj,kao šlag na torti...pronadjen još neki deo "ti" slagalice. :thumbsup:

IMG20220616152106.jpgIMG20220616152203.jpg

IMG20220616152211.jpg

Alu papučice i kožna ručica ručne kočnice prošivena crvenim koncem. :wub:

Sve je očišćeno,odmašćeno,sredjeno i spremno za montiranje. Ugradnja kreće sutra,pa će biti i još slika... ;)

 

Edited by Sedla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...