Jump to content
FAS Goran
bratsaja

Fiat Multipla 1.6 Natural Power - prenosni odnosi pete brzine

Recommended Posts

Pozdrav.Kupio sam multiplu 16 natural power sa nekom budzevinom od menjaca. Prethodno sam vozio multiplu na kojoj je ubacena 5.brzina od maree dizel, to je ona varinanta sa "usporenom"petom gde se motor vrti nesto sporije i tiše ali se zarad toga izgubi malo snage i to je jako lepo funkcionisalo.

Na ovom autu je peta jos vise usporena i snage bas nema dovoljno,i najmanja uzbrdica i mora u cetvrtu.Jos sam primetio da u 5. I rikverc ne ulazi dovoljno i ponekad hoce da ispadne.Da li neko ima ideju sta je tu radjeno?Negde sam procitao da je moguce da je ubacen menjac od brave,ne znam koje da li 1.6 ili 2.0.Voleo bih da znam jel to uopste moguce?

Imam menjac sa stare multiple koji nije bas u najboljem stanju,ovaj je dosta noviji pa bih voleo da ga zadrzim ako saznam od kog je auta i sta je na njemu jos potrebno prepraviti.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jesi kralj...

 

I ja bi voleo iskreno da ti pomognem ali bez gledanja u pasulj ili kristalnu kuglu ti niko ne može reći preko tastature koji je menjač u tvom autu. 

 

Probaj da nađeš neki broj, neku oznaku na samom menjaču pa preko toga da saznaš šta te interesuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nisam znao za to ranije, ali videh da je cesta praksa da se zameni samo zupcanik odredjene brzine cim se dobija to sto kazes.

 

Ako je to uradjeno, verovatno ce morati menjac dole da se vidi sta mu je, a mozda se ni tad ne ustanovi ko je bio donor, eventualno potencijalni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavi se peta od maree dizel i to ide odlicno,malo izgubis na snazi ali se motor daleko manje dere i manje vrti,recimo za nekih 500 obrtaja.

E cini mi se da je na ovom autu ta peta brzina skroz drugacija od ove o kojoj sam gore pisao,uopste nema snage jer se vrti jos sporije,pa me interesovalo od cega je ta peta brzina.U svakom slucaju ovih dana ce menjc ici dole pa cemo da brojimo zube.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bratsaja

 

Ja sam radio remont menjaca u Sapcu pa sam ujedno trazio da mi zameni taj zupcanik mada mi je covek rekao da je na mojoj multipli koja je 2008 vec fabricki ide "duza" brzina u odnosu na starije Multiple. Svejedno sam dobio oko 500 obrtaja manje na autoputu. Naravno gubi se snaga na uzbrdici ali ionako je motor slabasan za ovu karoseriju tako da je neminovno saltanje u 4u u pre ili kasnije. Za voznju po ravnici i autoputu odlicna stvar.

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...