StefanS 1 Posted December 6, 2020 (edited) Pozdrav, imam problema sa GP 1.4 95ks,naime pocelo je da se cuje brujanje(na 90kmh najjace, volan se trese pomalo na 120+kmh)u celoj kabini za koje sam ja mislio da je zadnji desni lezaj, ispostavilo se da to nije to, otisao sam kod majstora, rekao je da je problem u diferencijalu "da se raspao" i sleduje mu remont diferencijala. E sad mene zanima sta bi to otprilike trebalo da znaci jer sam laik za automobile i koliko se krecu cene usluge za to? Edited December 6, 2020 by neshaoct precizirao naslov teme Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7993 Posted December 6, 2020 Ili reparacija tvog menjaca ili da kupis drugi menjac. Ne znam koliko kosta menjac za Gp 1.4benz, okreni par otpada i proveri cene. Mislim da ne bi trebalo da bude skup, ja prvi put cujem da neko trazi menjac za Gp benzinca. Moj komsija je pre neke 2 nedelje radio reparaciju menjaca ali na C3 citroenu. Ruke majstora koji je skidao su bile 50e + reparacija u servisu nekih 150e. Imaj na umu da vrlo lako moze da ti se desi i da je set kvacila za zamenu. 1 StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
puntara 26 Posted December 6, 2020 Možda spadaš u srećnike kao i ja koji po drugi put imaju taj problem doduše na mk2 puntiću. Stradaju ležajevi diferencijala verovatno zbog lošeg kvaliteta. Fabrički je bio ugrađen jedan kineski i jedan poljski. Stradao je poljak.Kod mk2 punta ne mora da se skida menjač da bi se odradila zamena ležajeva. Za tvoj auto ne znam. Ono što ti je još potrebno je zamena semeringa poluosovina. 1 StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
StefanS 1 Posted December 6, 2020 (edited) Haha nadam se da imam srece kao ti jer mi menjanje menjaca ili nosenje tog sklopa na remont ne zvuci jeftino Edited December 6, 2020 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
puntara 26 Posted December 6, 2020 Dva ležaja su pedesetak evra, semerinzi desetak i ulje petnaestak. Za ruke ne znam pošto sam održavam svoj auto. Ako budem stigao taj posao ću da radim krajem ove nedelje ili početkom sledeće pa mogu da okačim slike ali nisam siguran da je isto tako i kod tebe. Potražiću sutra stare ležajevi čisto da vidiš kako to izgleda kad već nisi u tim vodama 2 MS PK and StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
StefanS 1 Posted December 6, 2020 5 minutes ago, puntara said: Dva ležaja su pedesetak evra, semerinzi desetak i ulje petnaestak. Za ruke ne znam pošto sam održavam svoj auto. Ako budem stigao taj posao ću da radim krajem ove nedelje ili početkom sledeće pa mogu da okačim slike ali nisam siguran da je isto tako i kod tebe. Potražiću sutra stare ležajevi čisto da vidiš kako to izgleda kad već nisi u tim vodama Skroz korektna cena , vazi se, hvala ti Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1697 Posted December 6, 2020 Ili reparacija tvog menjaca ili da kupis drugi menjac. Ne znam koliko kosta menjac za Gp 1.4benz, okreni par otpada i proveri cene. Mislim da ne bi trebalo da bude skup, ja prvi put cujem da neko trazi menjac za Gp benzinca. Moj komsija je pre neke 2 nedelje radio reparaciju menjaca ali na C3 citroenu. Ruke majstora koji je skidao su bile 50e + reparacija u servisu nekih 150e. Imaj na umu da vrlo lako moze da ti se desi i da je set kvacila za zamenu. To kod vas dole južno... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1799 Posted December 7, 2020 Po Beogradu tesko da ce neko da skida menjac ispod 80 - 100e. Sent from my SM-G975F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7993 Posted December 7, 2020 Jos malo nece ni da ga skidaju vise, to im je ispod casti izgleda. Vise vole da zamene jedno 5-6 senzora napamet i otklone problem, nego, nije tema Ne znam odakle je kolega, ja sam pisao koliko je coveka kostalo to sto je radio u Nis-u.Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 1 StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
StefanS 1 Posted December 7, 2020 3 hours ago, MS PK said: Jos malo nece ni da ga skidaju vise, to im je ispod casti izgleda. Vise vole da zamene jedno 5-6 senzora napamet i otklone problem, nego, nije tema Ne znam odakle je kolega, ja sam pisao koliko je coveka kostalo to sto je radio u Nis-u. Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Ako mislis na mene, ja sam iz Sida, kod nas je 50e~ skidanje menjaca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branislav 732 Posted December 7, 2020 Cela zajebancija ce te izaci oko 200e nazalost tako je, bolje da repariras tvoj menjac nego da kupis polovan... I meni je tako na bravu brujao menjac pa sam menjao lezajeve u menjacu 50e skidanje i 220e remont 6brzina m32 menjac 1 StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
StefanS 1 Posted December 7, 2020 18 minutes ago, Branislav said: Cela zajebancija ce te izaci oko 200e nazalost tako je, bolje da repariras tvoj menjac nego da kupis polovan... I meni je tako na bravu brujao menjac pa sam menjao lezajeve u menjacu 50e skidanje i 220e remont 6brzina m32 menjac Solidna para, ali bar kad se to sredi miran sam.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branislav 732 Posted December 7, 2020 3 hours ago, StefanS said: Solidna para, ali bar kad se to sredi miran sam.. Naravno, i podrazumeva se novo ulje i LiquiMoly aditiv za menjac... 1 StefanS reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
puntara 26 Posted December 7, 2020 (edited) Evo kako izgleda diferencijala sa ležajevima na malom puntiću. One stare ležajeve sam negde zaturio al naći ću ih već pa okačiti. Ne znam da li ti ovo pomaže al eto čisto da vidiš... Edited December 7, 2020 by puntara 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
StefanS 1 Posted December 8, 2020 23 hours ago, puntara said: Evo kako izgleda diferencijala sa ležajevima na malom puntiću. One stare ležajeve sam negde zaturio al naći ću ih već pa okačiti. Ne znam da li ti ovo pomaže al eto čisto da vidiš... Hvala ti, zanimalo me kako izgleda iz prve ruke, nadam se da su ti lezajevi problem :)) 1 Martin reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
puntara 26 Posted December 9, 2020 (edited) Kad otvoriš fotografije videćeš potrošenost spoljašnje košuljice konusno valjkastog ležaja. Eto jedan od razloga da bude bučan diferencijala. Edited December 9, 2020 by puntara Quote Share this post Link to post Share on other sites