knezevic76 8046 Posted May 17, 2024 S obzirom na situaciju u svetu, dimne zavese se must haveSent from my SM-A546E using Tapatalk 1 1 Reacher Gilt and werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted May 17, 2024 9 hours ago, Mijailović P. said: I Sunce mu ljubim... Sve bi ja to u APS. Kakav APS kada na tehnickom kazu da je dobar 1 Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted May 19, 2024 I te sa tehnickog u aps Quote Share this post Link to post Share on other sites
djunis82 218 Posted May 23, 2024 On 5/10/2024 at 11:47 AM, werp690 said: Sta joj je, samo pogresni odgovori? Kao krstarica Kuznjecov Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2673 Posted May 24, 2024 On 5/17/2024 at 11:31 AM, knezevic76 said: dimne zavese se must have Cloaking device. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted June 5, 2024 (edited) Spremanje za reli Edited June 5, 2024 by werp690 3 silenci, Grafit and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted June 5, 2024 Avion . 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted June 6, 2024 (edited) 4 hours ago, Ivan said: Avion . Omaz legendi Edited June 6, 2024 by werp690 2 MS PK and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted June 6, 2024 (edited) Legendarni livery. Od Lancia, automatska asocijacija mi je na Stratos (a od Fiata 131 Abarth). Oba modela WRC pobednici. Vec kasnije Lancie - 037, Delta S4, Delta Integrale, bile su zapamcene po Martini bojama. Edited June 6, 2024 by Ivan 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted June 6, 2024 Lancia Stratos sa Dinom iz Ferarija.. Meni licno u top 3 zvukova masine ikada... 2 PremieRacing and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted June 6, 2024 To su bile masine, a ne ove danasnje kosacice. Vrhunac performansi Lancie je trebala da bude Delta ECV, bukvalno monstrum na tockovima. Tj. WRC model iza Delte S4 (a ispred Delte Integrale). Koja se zbog velikog broja smrtnih slucajeva i banovanja Group B (i vec planirane Group S) nikada zvanicno nije ni pojavila na stazi. Vec je umesto toga krenula Group A, sa znatno slabijim vozilima, u kojoj je godinama iza toga dominirala Delta Integralka. Delta ECV je licno moj favorit iz tog perioda sa kraja '80-ih. Na stazi u Estorilu na testiranjima je imala vremena neznatno sporija od tadasnjih F1 bolida. Uz dodatna setovanja i zadnje felne sirine 11'' sprintala je do stotke za malo jace od 2 sekunde. A taj vrhunski spoj tada najsavremenije tehnike, Triflux motora, karoserije i felni od karbona trebao je da se pojavi takodje u Martini bojama. Samo sa crvenom podlogom, umesto klasicne bele. Bar meni izuzetno interesantna prica: 3 werp690, MiloshBg and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted June 6, 2024 Strasna tema i strasan automobil. Iskreno nisam ni znao niti cuo za ECV model, a pogotovo za triflux motor ( kakva masina ) mada nije ni cudo s'obzirom da je napravljeno samo 5 motora. Hvala za link ka temi, uzivao sam citajuci. 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted July 15, 2024 (edited) Radio sam nesto oko kompa pa ostadoh bez autodate. Ako neko je neko ima i ako ga ne mrzi da mi pogleda sile stezanja za zamenu diskova i plocica da ne stezem otprilike. Nosac kandze , ona dva srafa? Pinovi? ( verovatno oko 30Nm) I ona dva vodna za disk ( mada to bi i tako stegao otprilke na 0.5kg ili manje) Sutra se spremam da to odradim Edited July 15, 2024 by werp690 Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted July 16, 2024 Odradio danas. Nosac kandze stegao na 100nm Pinove na 30nm i ona dva vodna srafa spred na disku rukom i jos malo samo dotegao na osecaj. Podmazao bakarnom sve gde ide bakarna. Pinove silikonskom i teraj. Negde na pola radova, zaboravih da slikam kraj. Ubi vrucina u garazi, a garaza u zgradi. 4 darkman14, PremieRacing, MS PK and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8122 Posted July 17, 2024 Znas li da ja u zivotu svom nisam video da neki majstor steze srafove po specifikaciji? Ako nije glava motora u pitanju Svaka cast.Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted July 17, 2024 @MS PK A dosadno mi jbga Taman sam usput video i da je gumica kocionog klipa napukla na jednoj strani i da mi ne gine zamena.. Sreca pa je sada toplo, nema kise, pa se to moze i malo odloziti. Samo sto cu to prepustiti nekome ko se bavi time.. Nemam zivce, a ni ruke za te pipave stvari. Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted October 30, 2024 Nego @Sedla ( Naravno i ostali ako su menjali, a imaju neki hint neka pisu. Njega sam tagovao jer kapiram da je Lybru bar 3x rastavljao i sastavljao ) daj tip za zamenu turbine, Da se upustam sam u posao ili da placam majstora? Traze od 70 do 100e .Mislim nije mi problem da je zamenim, postupak jasan i nije da sam bez iskustva ( Rekreativne mehanike ) ali potencijalne mine me brinu. Tipa zapekli srafovi ( najvise, kao i brezoni )itd jer nemam cime da ih grejem, da li ce biti dovoljan wd....Daj neki "hint" ako si radio to sam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted November 2, 2024 Ako bude vremena, sledece nedelje se "bacam" na zamenu, pa ako uspem slikama da ispratim ( masne ruke) za neki mini tutorijal. 2 silenci and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8122 Posted November 2, 2024 Ajde Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted November 2, 2024 (edited) 2 hours ago, MS PK said: Ajde Sent from my SM-A346B using Tapatalk Bice valjda sledeci vikend.... Brine me sta cu zateci kada dodjem do brezona i da neki nije zalomljen. Ono sto me tesi je sto je neko vec menjao turbo kada je auto bio u ITA ( posto vidim da nije garrett ) pa se tesim da je podmazano i stegnuto po specifikacijama. U tom slucaju ne bi trebalo da bude nekih problema, Razmisljam da negde odnesem izduvnu da je poravnam ( reda radi ) ,mada verovatno ce i samo dihtung raditi posao bez problema. Edited November 2, 2024 by werp690 Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2618 Posted November 3, 2024 Svaka čast i sa srecom,cekamo rezultate.Za ovaj auto vredi da se ulaze u mehaniku,isplati se 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 376 Posted November 4, 2024 procitah temu od pocetka do kraja.. nikad ne postavi krstene slike. Sad je bijela.. enterijer samo slike temp 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted November 4, 2024 @Zan Batist Lybra kao Lybra pa jos taksi... Nikada nije cista unutra ali potrudicu se da zakacim neke slike, kada bude bila cista 5 kaskabgd, MS PK, MiloshBg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 705 Posted November 6, 2024 (edited) @ISV_01 Tacno si mi izmalerisao termostat.. Pocela povremeno da mi blinka zuta lampica za temperaturu rashladne tecnosti ( senzor na termostatu) Blicne na sekund, dva, pa se ugasi pa nista 20 - 30min pa opet.. Antifriza ima, ventilator pali.. Malo oprao brejk klinerom jer direkt na njega kaplje sa klapne ulje (standard za jtd) pa cu videti... Za sada ignorisem sa nadom da ce se samo popraviti A sada aj bez sale, s'obzirom da ima antifriza i da uredno pali ventilator sta bi moglo da bude? Senzor pri kraju? Za slucaj da rikne, ecu bi trebalo da sam upali drugu brzinu ako se ne varam ili senzor moze da ga zavara? Edited November 6, 2024 by werp690 1 ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8046 Posted November 6, 2024 Kako bre pali ventilator na ovim temperaturama, pogotovo na dizelu?Ja to na dizlu se ne sećam da sam doživeo, sem ako stojim u mestu satima.Da , trebao bi komp da pali drugu brzinu.Послато са SM-S926B помоћу Тапатока 1 werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites