Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Bahrein 2020 - Sakhir GP

Recommended Posts

Zvanično ime: Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix 2020

Lokacija: Bahrain International Circuit – Outer Track, Sakhir, Bahrein

Datum: 04.-06. Decembar 2020.

 

Petak 04.12.2020.

Prvi trening: 14:30h – 16.00h

Drugi trening: 18:30h – 20.00h

Subota 05.12.2020.

Treći trening: 15:00h – 16.00h

Kvalifikacije: 18:00h – 19.00h

Nedelja 06.12.2020.

Trka: 18:10h

 

VN-Sakir.jpg.fac7730ec9eb1398f5c28b8fb31bcec8.jpg

 

Broj krugova:     87
Dužina staze:     3.543 km
Dužina trke:       307.995 km
Prva trka:           2020.

 

U 2020. godini, druga uzastopna trka na stazi Bahrain International Circuit. Prethodnog vikenda, za Bahrain GP koriscena je standardna konfiguracija piste. Medjutim, neuobicajeno i interesantno za gledanje, za Sakhir GP koji nas ocekuje ovog vikenda, koristice se spoljni krug od 3.5 km. To ce biti samo 200m duze nego Monaco, koji je najkraca staza u kalendaru F1.

Na izlazu iz krivine 4, piloti ce (umesto udesno kao prethodnog vikenda) skretati ulevo, zatim po obodu prolaziti kroz sikanu i ukljucivari se na dugacki pravac pre zadnje krivine. Umesto tri DRS zone, na ovoj konfiguraciji ce se koristiti dve, postavljene na identicnim mestima kao zone 1 i 3 od proslog vikenda.

Naravno, vozi se desni krug, start je pomeren za 3h, tako da sama trka pocinje u nedelju u 18:10 po nasem vremenu (tj. ponovo pod reflektorima, u 20:10 po lokalnom vremenu).

Ispod je sema spoljne konfiguracije za Sakhir GP koji cemo gledati ovog vikenda, sa brojevima krivina, prikazima DRS zona i zona detekcije:

 

image.png.94d0d537093620e25168bf129a5cee81.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Russell menja Hamiltona u Mercedesu, Aitken umesto Russella u Williamsu

 

george-russell-williams-racing.jpg.0f9f5337054f051b53db8a4b8b23145d.jpg

 

Mercedes i Willimas su jutros potvrdili zamene za svoje vozače za drugu trku u Bahreinu.


S obzirom da je Hamilton zaražen korona virusom, Mercedes je morao da požuri sa odabirom njegove zamene za iduću trku, koja je na programu već ovog vikenda. Međutim, Toto Wolff nije morao previše da traži. Sigurno je da mu je telefon bio usijan i da su svi želeli Hamiltonovo mesto.

Sada je konačno doneta i odluka. Russell će zauzeti Hamiltonovo mesto i to će mu dati priliku da se pokaže protiv Valtterija Bottasa. Takođe će imati veliku priliku i da dođe do zasluženih poena.

Sa druge strane, Jack Aitken je prošle godine prešao iz Renaulta u Williams i čini se da će već sada dobiti svoju šansu, pošto je on zvanična rezerva britanskog tima.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na ovakvoj stazi doći će do izražaja samo jak motor,krivina kao i da nema.Mislio sam da će biti 3 drs zone.Umeće vozača ovde neće doći do izražaja. Bilo bi lepo da Rasel vozi i sledeću trku. Ako je Rasel šampionski kalibar pokazaće već u prvoj trci. Ko se seća prve trke Maxa u Red Bull u zna o čemu pričam 

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi trening. Nisam gledao sad vidim vremena, izgleda da mali ima brzinu.Prvi put u bolidu

EoZwh17XYAArcnY.jpeg

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bacih pogled na kraj P2 na SK1...

Russell jos jednom najbolji, oprao je i Bottasa koji nije mogao da sastavi posten krug - i to za 6 desetih :D . Max drugi, Checo treci.

Skidam kapu za rezultate, ali sto se mene tice - toliko o sedmostrukom sampionu. Momak sa 0 bodova iz cele sezone, iz najlosije ekipe koja je skupila identicnih 0 bodova - u Mercedesu obrisa patos sa ostatkom grida na oba treninga. Prava stvar bi bila kada bi npr. imali priliku da uporedimo i ostvarenje Hamiltona u Williamsu :D .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma, Hamilton je najbolji u F1 svih vremena, šta ti je @Ivan :D 

Još ako ga puste sutra da pobedi, tj. ne limitiraju mu snagu iz Mercedesa baš da ne bi ispalo kako eto dođe klinac i odmah pol-pozicija (verujem da će biti) i posle pobeda na novoj stazi za sve...jer ako tako bude drma se Hamiltonu sav taj ''imidž'' kako se on eto muči ali nekako svojim vozačkim umećem pobeđuje...

 

Na ovako kratkom krugu par desetinki je velika prednost.

 

 

Edited by neshaoct
izmena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pocelo brisanje patosa sa Botasom.

Nema sta, mali Rasel kida, jeste u najjacem bolidu ali je prvi put seo u taj isti bolid koji je pritom prilagodjen Luisu.

 

Nadam se da ce sve biti cisto i da Rasel nece imati neki "slucajni" peh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, neshaoct said:

Ma, Hamilton je najbolji u F1 svih vremena, šta ti je @Ivan :D 

U najvecoj meri dominantni bolidi svih ovih sezona, neosporna vozacka vestina, a desavalo se i poprilicna doza srece... Prvo sto mi pada na pamet je iz ove sezone, a ima toga: pucanje gume u zadnjem krugu i opet prvo mesto u Silverstonu, pa onih par situacija sa SC, pa trajanje zute zastave nekako bas samo tih 30 sec dok bi on zamenio gume, itd...

Na sve to i kada bi se desavalo da se iole zakuva, protivnici nisu bili na visini zadatka, opet se setimo sezone u kojoj je Vettel vodio - i od onog njegovog izletanja u Nemackoj sopstvenom greskom sve je krenulo nizbrdo... Voleo bih da vidim kako bi kao pravi sampion funkcionisao pod pritiskom borbe za titulu do zadnje trke.

Na sve to, u sopstvenoj, dominantnoj ekipi vec godinama nema konkurenciju, vec vodonosu koji godinama "preti" napadom na titulu, a u stvari je samo potrcko koji je tu da skuplja bodove za ekipu i brani tudju poziciju. Primera je gomila, setimo se samo kako je ove sezone svim pravim ljubiteljima F1 i auto sporta, Bottas u samoj trci bukvalno us*ao prelepi ceo vikend na Imoli, tj. Emilia Romagna GP. Na sve one emocije, GP na legendarnoj stazi posle deceniju i po (ne secam se kada sam kao dete bio zalepljen za ekran i odgledao treninge), puno dinamike, neizvesnosti u trci, kultna i prava old-school pista... Ma milina za gledanje, kao nekada... I onda onakav potez i cela atmosfera do kraja trke kao izduvan balon... Radio je i ranije to X puta, ali od Imole mi se Bottas i definitivno bukvalno zgadio :) . I posle se cude sto takmicenje konstantno gubi publiku, jednostavno ni blizu interesantno kao nekada.

Postujem Hama kao vozaca sa toliko rekorda, neosporno dobar, najbitnije konstantan, ali i jednostavno su mu se kockice neverovatno poslozile. Za mene licno, kao nekoga ko je usao vec u 4. deceniju pracenja F1, bice naravno najtrofejniji vozac svih vremena. Najbolji - daleko od toga.

Ovo njegovo izuzece sa jedne trke posle dugo vremena i ovo sto se desava sa Russellom, puno toga govori. Zato mi je i bila zelja da upravo Russell i kao mladi lav, ali i iz najlosijeg tima, utrci kao zamena. Ne bih bas u teorije zavere :) , ali me uopste ne bi zacudilo da posle ovakvih rezultata tokom P1 i P2, upravo zato mali bude "miniran" sutra u kvalifikacijama ili na trci.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekoh ja da necu da ulazim u teorije zavere, ali da tako nesto i ocekujem. Ovako bi momak srusio jedan mit i to za jedan vikend :lol: . Doduse, Russell je najbolje vreme imao na P1, a i Max je brzi 8 desetih u odnosu na juce.

Od 18h su kvalifikacije, pa cemo videti.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Ivan said:

Voleo bih da vidim kako bi kao pravi sampion funkcionisao pod pritiskom borbe za titulu do zadnje trke.

Na sve to, u sopstvenoj, dominantnoj ekipi vec godinama nema konkurenciju, vec vodonosu koji godinama "preti" napadom na titulu, a u stvari je samo potrcko koji je tu da skuplja bodove za ekipu i brani tudju poziciju.

Imao je ''dašak'' konkurencije kad je Rozberg vozio u Mercedesu.

Al' odmah prve sezone po dolasku Hamiltona u tim usledilo je i prvo klupsko naređenje da ga Rozberg propusti na jednoj trci.

Onda jedne godine kad je odlučivala poslednja trka za titulu šampiona Rozbergu se pokvario KERS, Hamilton bez tih problema i ode mu titula.

Zato se 2016. posebno ''naoštrio'' Rozberg, batalio alkohol, šećer, skinuo čak i boju sa kacige kako bi uštedeo par desetina grama... :D i uspeo da osvoji titulu te godine. 

 

 

Kao što znamo posle te sezone se povlači (iako je imao aktivni ugovor sa Mercedesom) i dobismo Botasa...sa svim ''kvalitetima'' kako si ga lepo opisao. :) 

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steta. Potrcko se za zilet spasao blamaze :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rasel će sutra tokom trke verovatno biti sve brži i brži jer će imati sve više i više km sa Mercedesovim bolidom, navikavati se...

Sa druge strane Botas zna da se ''proslavi'' na startu, Max tradicionalno agresivan...tako da bi trebalo da imamo baš zanimljivu trku. B)

Najgore za Rasela bi bilo da se slupa, toga mora da se pazi više nego ikada, a naročito da ne izbaci Botasa i sebe. Opet, on tradicionalno startuje negde pri začelju, tako da ako se iko navikao da izbegava incidente pri startu to su takvi vozači.

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, dekirs said:

Toliko o Botasu i Hamiltonu :D

Kazem, steta, ali i ovo je bilo poucno, da ne kazem dovoljno :lol: .

Max ima cistu stranu staze, moze sutra svasta da bude. Prosle nedelje je sa P3 protiv Hamiltona i Bottasa izvukao "samo" drugo mesto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fuckin' 26 hiljaditih... Jao, *** bi dao da sam Bottasu video facu da je ovaj deckic parkirao Merca iza P1 table :D .

Samo da je uspeo da za ovako kratko vreme malo bolje "prostudira" tu prvu krivinu, to je jedina zvrcka u tom sektoru i tu je konsantno kalirao sa vremenom. Ne zaboravite da je pre 5 dana tu prolazio sa neuporedivim Williamsom, mislim da je i sam Russell jedino na to imao zamerku.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, dekirs said:
Ma ko stvarno veruje da je Hamilton najbolji vozac svih vremena taj treba ceo zivot autobusom da se vozi

Isti koji kažu i da je Nole najbolji teniser svih vremena
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti

 

Nije baš tako. :) 

Nole jeste najveći iz istog razloga zbog kojeg Hamilton to nije - konkurencija.

Novak je svaku svoju GS titulu osvojio u eri u kojoj su tu već bili i harali teniskim terenima i Nadal i Federer, tj. u najjačoj mogućoj konkurenciji.

Sa druge strane, izbroj Federerove GS titule pre nego se pojavio Nadal, i naročito koliko ih je Federer osvojio nakon što su mu tu bili i Nadal i Đoković kao rivali.

 

U poslednjih 10 godina imali smo 40 GS turnira:

  • Federer je osvojio 5 od tih 40.
  • Nadal je osvojio 13 od 40.
  • Novak je osvojio 16 od 40.

Kad ih osvoji i u ukupnom broju najviše, Novak će biti i formalno najveći svih vremena. Za sada je na dobrom putu...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne slažem se uopšte

Kao što npr Pirlo nije veći fudbaler od Maradone (iako ima ukupno daleko više titula na svim nivoima) i kao što Hamiltona nikada nećete priznati za GOAT-a (neću ni ja) bez obzira na rekorde, tako isto važi i za Noleta. Bez obzira što je naš, ali u svetu tenisa nikad neće biti najveći, pa makar osvojio i još 20 GS

Veoma su subjektivne procene kad pričamo o kvalitetu konkurencije. Ako ćemo da budemo realni, ne možemo gledati stvari sa navijačke strane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inace, slusao sam neki intervju Rasela, jos za prvi trening je rekao da je Botas bio brzi od njega, samo je prekoracio limit staze, pa mu je vreme bilo obrisano. Osim toga, Russel je samo na crvenim gumama bio brzi na treninzima, a na ostalim je bio sporiji cak i od Maxa, koliko sam propratio. 

 

Da ne budem pogresno shvacen, izuzetno gotivim tog klinca jos od samih pocetaka, ali one tabele sa prvih treninga su pomalo navele na pogresan zakljucak, i sad kao 'ustinuli mu auto'. U sustini je realno ispalo sve... 

 

Sto se tice Luisa kao najveceg svih vremena, to je izuzetno tesko reci, ali definitivno mu 'mrlju na karijeru' stavlja cinjenica da nije osvojao titule sa slabim timom, sto Schumaher jeste :) 

 

Tenis ne pratim, pa ne mogu koment, a Nolo nek plati porez :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...