Nennad 3 Posted November 27, 2020 Trazih temu sa elektricnim i aku udarnim odvijacima ali nisam uspeo da nadjem. Ima li neko iskustva da preporuci neki odvijac po mogucstvu da ne bude na baterije, vec da bude sa kablom, koji moze odviti vecinu srafova na automobilima? Da mogu da odvijem sraf na radilici i tako neke malo jace stegnute srafove. U sustini svoj auto odrzavam sam vecinom, ali me zakoci tako ponekad sto nemam udarni odvijac. Gledao sam recimo ovaj konkretno: https://www.superalati.rs/user/udarni-odvijaci-i-zavrtaci/einhell-udarni-odvijac-cc-iw-950/66_3924_211691_1_0_0/item.jsp Gledao sam i snimke po yt. Ima snimaka gde odvrce i centralni sraf na tocku, kljuc 32, ne znam koji je navoj bese, ali bih voleo ako neko ima neki slican pa da podeli iskustvo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drasko bgd 149 Posted November 27, 2020 Imao(imam i sad al crko kondenzator) Makita električni odvrtač/zavrtač,odlično je obavljao posao.Kupio sam u Ludilu Parkside 400N/m aku odvrtač/zavrtač 20V4A,sve živo odvrćem s njim, kompresor više ne palim osim za pumpanje guma i produvavanje.Mnogo korisna sprava,nema ono,kratak kabl daj produžni,zamrsi se,zapinje,uzmeš napravu i cepaj,sav elektro ću da zamenim za aku alat.Preporučujem ovaj iz Lidla,3god.garancija a i cena mu je bila 65e,ima i boljih al mnogo skupljih.Za DYS odličan! 1 500x reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nennad 3 Posted November 28, 2020 Aku alati su gospodska stvar, tu nema sta, ali ja za moje potrebe bih vise sa kablom iz razloga sto se desava da neko vreme ne koristim aku alat i onda baterija vremenom slabi, a prilicno su skupe baterije. Ipak oni trebaju da se koriste redovnije i da se redovno pune. 1 Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted November 29, 2020 Moj kum dobio skoro neki Einhel-ov odvijac na baterije a ima i kabal koji se ubode u upaljac u kolima ali nije crven kao ovaj sa tvog linka nego neke tamne plave boje. Nismo ga isprobali valjano ali probali smo da odvijemo sraf na tocku i osvija bez problema samo , normalno, vidi se da nema snage da ga pokida Ne razumem se u te alate ali znam , sto verovatno i ti znas da Milwukee ima najbolje alate te vrste a i verujem da im je cena u skladu sa kvalitetom Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nennad 3 Posted November 29, 2020 Eee, za Milvoki mora da se da jedan solidan Punto Ne znas koliko Nm ima taj plavi Einhell? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted November 29, 2020 Zaboravio sam, napisacu kad se setim Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted January 11, 2021 (edited) Ponovih se pre neki dan Cuo sam da im je OK alat (Lidl), i reko` za moje kucne potrebe i tako malo oko kola ako se nesto petlja - bice dobar. Ima tezinu, i jako lepo radi, dugmici nisu labavi, baterija kazu da traje sat vremena i ima indikator na sebi koliko je puna Sama baterija moze da se kombinuje sa drugim njihovim alatom... I tako, za 5000, mislim da je sasvim ok... Edited January 11, 2021 by Milutinac 3 Woodoo, igor0511 and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted January 11, 2021 Odlična je i ona kopija makite sa KP, 18,4 I 24V. Baterija dugo drži, ima dve, jaka bušilica odvrtač. Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6231 Posted January 11, 2021 @Milutinac I ja se lomim da odem da kupim istu ili sacekam kad opet bude onaj udarni odvijac u prodaji pa da imam i za odvrtanje felni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted January 11, 2021 (edited) 1 hour ago, bit said: Odlična je i ona kopija makite sa KP, 18,4 I 24V. Baterija dugo drži, ima dve, jaka bušilica odvrtač. Cale moj uzeo tu 24V pre mesec dana bukvalno. Mnogo bolje, cvrsce i teze ova Lidl deluje spram nje...cak i sam zvuk kada radi nekako ozbiljniji. A i vidi se na "makiti" nekako da je kopija, oseti se, nema pojma... Nudio mi calac da mi me je uzme, reko necu, hocu da probam Lidlovacu... Edited January 11, 2021 by Milutinac 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted January 12, 2021 Nisam upoređivao te dve, samo napisah da su dobre. Mene ta kopija služi već godinu dana. Baterija dugo traje a jaka je sila na glavi bušilice, lagana i mala. Ranije sam imao sa nimh baterijama loše baterije su bile, pa sam im kabel pravio kacio na odslužen akumulator, tako su mi radile na vikendici.. Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted January 12, 2021 Ja jesam. Zato i kazem. Deluje mi da je Lidlovaca bolja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted January 12, 2021 Nisu u istom cenovnom rangu. Komšija moler je prešao kompletno sa svim alatima na parkside, a ima baš dosta alata. Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted January 12, 2021 Pa ako 600 dinara pravi razliku - onda nisu. Parkside - 5000 "Makita" - 4400 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted January 12, 2021 Ja sam je uzeo za 2500prošle godinePa u skladu sa tim sam i napisao4400 ide sa alatomPoslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted January 12, 2021 Preporučujem i jedan od ovih mini setova, kompaktni a poslužePoslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 559 Posted January 12, 2021 Skroz im je ok alat. Ja sam uzeo slicnu aku busilicu kao Milutinac, i bas fino radi za moje potrebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted January 12, 2021 3 hours ago, bit said: Preporučujem i jedan od ovih mini setova, kompaktni a posluže Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka Ovo uzimam cim se pojavi. A jedno 80% tih nastavaka imam ali na 5 razlicitih mesta...ovako lepo kutijica i zdravo 1 skile86 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jesha 9 Posted January 12, 2021 https://www.lidl.rs/sr/p/budi-profesionalac-u-svojoj-radionici/set-bitova-pbs-2-a2/p27260 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6231 Posted March 24, 2021 Ajd da preporucim Skroz sam zadovoljan. Sklopio krevet, ormar, par polica, fiokar... i drzi baterija. Za kucnu upoitrebu skroz zadovoljavajuce. Lepo lezi u ruci i lako za rukovanje. Sad skinem branik na Delti za 5 minuta sa ovim 1 1 Ivan and bit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted July 20, 2021 On 11/27/2020 at 9:19 PM, Nennad said: Trazih temu sa elektricnim i aku udarnim odvijacima ali nisam uspeo da nadjem. Ima li neko iskustva da preporuci neki odvijac po mogucstvu da ne bude na baterije, vec da bude sa kablom, koji moze odviti vecinu srafova na automobilima? Da mogu da odvijem sraf na radilici i tako neke malo jace stegnute srafove. U sustini svoj auto odrzavam sam vecinom, ali me zakoci tako ponekad sto nemam udarni odvijac. Gledao sam recimo ovaj konkretno: https://www.superalati.rs/user/udarni-odvijaci-i-zavrtaci/einhell-udarni-odvijac-cc-iw-950/66_3924_211691_1_0_0/item.jsp Gledao sam i snimke po yt. Ima snimaka gde odvrce i centralni sraf na tocku, kljuc 32, ne znam koji je navoj bese, ali bih voleo ako neko ima neki slican pa da podeli iskustvo. Možda kasno, ali u subotu dobio Milwauke na 3/4 18v onekey varijanta. 2100nm na odvijanji i mislim 1800nm na zavijanju. Podešavanje preko aplikacije, luda mašina. Danas probao prvi put 10 brezona 22.5mm kao od šale odvio. Nisam jos ukapirao podešavanja Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted July 20, 2021 Imam nameru još da kupim na 1/2 cola odvrtač nešto manje snage sa istom kompatibilnom baterijom M18 i to je, ipak je 3/4 malo nezgrapniji Quote Share this post Link to post Share on other sites
pedjabj 16 Posted August 3, 2021 On 7/20/2021 at 10:09 PM, siera said: Možda kasno, ali u subotu dobio Milwauke na 3/4 18v onekey varijanta. 2100nm na odvijanji i mislim 1800nm na zavijanju. Podešavanje preko aplikacije, luda mašina. Danas probao prvi put 10 brezona 22.5mm kao od šale odvio. Nisam jos ukapirao podešavanja Tesko da su 1800 i 2100...Mozda u oba slucaja bez ovih poslednjih nula. Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted August 4, 2021 (edited) Misliš 180 i 210nm? Edited August 4, 2021 by siera Quote Share this post Link to post Share on other sites