Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Ivan

Zaštićeni pejzaž Bijambare

Recommended Posts

8 hours ago, Milutinac said:

@Ivan - imas li ideju gde na tom potezu traziti smestaj? SArajevo? Ili ima i nešto bliže? Baš tako nešto sam tražio za proleće..

Razvijaju i oni stidljivo etno-turizam, kao sto krece i kod nas... Na par stotina metara dalje od ulaza na Bijambare, skrece se desno u etno selo sa restoranom i smestajem, ali nemam ti nikakvu preporuku iz licnog iskustva. Firma u kojoj radim vec 16 godina ima predstavnistva (citaj svoj prostor, pa nisam imao cimanje za smestaj) i u dobrom delu bivse Juge. Tako da sam za to vreme poprilicno obisao region, spojio lepo i korisno, a i upoznao dosta ljudi.

Ako planiras na vise dana, iako grad - mozda ti je za obilazak dobra baza bas Sarajevo. Odatle ti je blizu olimpijska lepotica Jahorina, Bjelasnica, Igman (takodje olimpijski kompleksi Veliko i Malo polje). Iz centra grada sada imas obnovljenu zicaru koja vodi na Trebevic, pa vodopadi Skakavac, vrelo Bosne, Nisicka visoravan i pomenute Bijambare...

Sto se prirode tamo tice - kada dodjes autom do Vlasenice - ne zna se da li je lepse za voznju i uzivanje u predelima skrenuti levo, pa odmah u serpentine ka Han Pijesku i Romaniji. Ili nizbrdo desno, pa preko Kladnja i Olova. Ovaj drugi je i put za Bijambare, a do Sarajeva od njih imas nepun satic voznje. Putevi i predeli prosto mame na dinamicnu voznju, uzbrdo, nizbrdo, krivine, preticanja... Tako da vodi racuna na ogranicenjima od 50-60 km/h ;) , ne jednom da sam se zaneo u uzivanju :D ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...