Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

marekdrives.jpg MarekDrives: BMW i4 M50

 

Coupe koji je praktičniji u svakodnevnoj upotrebi - to BMW zove Gran Coupe.

A, kada je takav auto komplet na struju BMW ga zove i4:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazinerozeyoutube.jpg CarMagazine: BMW i4

 

Prva decenija električnih automobila je pripala kompaniji Tesla. Nesumnjivo. Ali, sada se i odavno etablirani proizvođači automobila aktivno uključuju u taj svet...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

harry.jpg Harry'sGarage: BMW i4 M50

 

Prvi potpuno električni auto koji ima M značku - i to mu je faktički najvažnije obeležje jer teško da će biti masovno prodavan pošto za pare koje traže za njega može da se kupi i M4:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

wheelsaustraliayoutube.jpg Wheels: 2022. BMW i4 M50

 

Pre par godina ste imali veoma ograničen izbor ako ste hteli da kupite potpuno električni auto, i suštinski tu nije bilo BMW-a sa odgovarajućom ponudom. Danas su tu Fiat, Peugeot, Kia, Hyundai, BMW, Mercedes, Audi, Porsche... plus gomila novih brendova sa sve Teslom.

Međutim, da ste pre 10 godina hteli da kupite potpuno električni auto, BMW je bio jedan od retkih koji je takav auto tada prodavao - i3. Sada nam dolazi i4:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: 2022. BMW i4

 

Više se ne govori šta je pod haubom, već šta je na patosu ovog električnog automobila - baterija od 81 kWh, pogon na zadnjim točkovima sa 335KS/430Nm, domet do 485 kilometara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: BMW i4 M50

 

Ovaj potpuno električni auto premošćuje jaz između BMW-ovog iX SUV modela (najnovija tehnologija), i starijih modela (sa motorima SUS). Iako potpuno električan, napravljen je na istoj platformi kao i klasična Serija 4 Gran Coupe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

parkers.jpg Parkers: BMW i4

 

Ako uspete da ''svarite'' ogromne bubrege, saznaćete da iz njih ima dosta stvari koje vam se mogu dopasti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviewyoutubelogonew.jpg  RedlineReviews: 2022. BMW i4 M50

 

Novi BMW i4 počinje život kao Serija 4 Gran Coupe, ali iumesto klasinog motora ima bateriju od 81.5 kWh sa jednim ili dva elektromotora.

i4 M50 je prvo električno vozilo kojim se bavilo i ''M'' odeljenje, zato nudi 536 konja i do 435 kilometara dometa. Faktički, ovo je trenutno najbliže električnom M3 koji možete kupiti: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

km77youtubelogo.jpg km77.com: BMW i4

 

Na testu ''severnog jelena'', sa ENG prevodom (nakon klika na CC):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW i4 eDrive35

 

bm wi4 3.jpg

 

BMW je prikazo novu baznu verziju svog električnog modela i4. U pitanju je BMW i4 eDrive35 koji donosi pristupačniju cenu zahvaljujući manjoj bateriji i dometu. Ukratko, i4 eDrive35 ima zadnji pogon, 286KS i 400 Nm obrtnog momenta, bateriju od 70.2 kWh (66 kWh neto) i domet od 418 km.

 

226951-bmw i4 2.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 5.8 sekundi, dok punjenje do 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču traje 32 minuta.

 

bmw i4 1.jpg

 

Što se cene tiče, eDrive35 u SAD-u košta 52.395 dolara (51.040 evra), a njegove prve isporuke se očekuju početkom sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

AC Schnitzer paket za električni BMW i4

 

ac schnitzer i4 03.jpg

 

AC Schnitzer se pobrinuo i za doterivanje električnog BMW-a i4, pre svega što se tiče stajlinga i vešanja.

 

ac schnitzer i4 02.jpg

 

Automobil je sada niži za 20 mm napred odnosno 25 mm pozadi, a tu su i novi prednji spojler, zadnji krovni spojler, spojler na prtljažniku od ugljeničnih vlakana i krila koja se pričvršćuju za zadnje uglove.

 

ac schnitzer i4 01.jpg

 

Osim toga, AC Schnitzer u ponudi za i4 ima i nekoliko tipova novih alu točkova u srebrno-crnoj, srebrnoj ili crnoj boji, kao i nove aluminijumske detalje za unutrašnjost.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. BMW i4

 

Potpuno je logično da bi BMW-ov prelazak na električne automobile morao da krene od najprodavanijeg modela - Serije 3.

Ovaj auto je ustvari Serija 4 Gran Coupe na struju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook: 2022. BMW i4 M50

 

536KS/795Nm na sva 4 točka, sa dometom do 440 kilometara. To je 50-tak kilometara manje dometa nego kod slabije varijante eDrive40, ali i skoro 200 konja više nego kod nje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW i Kith započinju drugu sezonu svoje uspešne saradnje - i4 M50 u fokusu

 

bmw kith 03.jpg

 

Ograničeno izdanje potpuno električnog vozila Performance BMW M sa jedinstvenim karakteristikama Kith.

Više od pukog električnog naboja: BMW i4 M50 nije samo prvi potpuno električni M automobil, već i drugo BMW M vozilo koje je njujorški dizajner Ronnie Fieg ekskluzivno dizajnirao u sklopu saradnje između svoje marke Kith i BMW M odeljenja - iznutra i spolja. Za javnost će biti proizvedeno samo sedam vozila BMW i4 M50 by Kith. Jedno od njih je jedino vozilo unutar ove saradnje koje se prodaje na aukciji. Kako bi obeležio ograničeno izdanje, Kith prodaje kolekciju od 51 komada koja se sastoji od odeće i dodataka, inspirisanih bojama Kith Vitality Green boje vozila i BMW Individual Caramel Merino kože unutar vozila, u svojim prodavnicama širom sveta i online.

 

bmw kith 02.jpg

 

U godini 50. godišnjice BMW M sektora, istorijsko vozilo premošćuje jaz između prošlosti i elektrifikovane sadašnjosti. Kao BMW entuzijasta, Ronnie Fieg je takođe transformisao BMW 1602 iz 1972. po svom ukusu. Omaž istoriji: na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu, dva BMW 1602, pretvorena u električne automobile, korišćena su na raznim takmičenjima na duge staze kao prateća vozila i kola za kameru od strane organizacijskog odbora. Ovo je bio početak pionirske, napredne evolucije elektrifikovanih vozila sa BMW oznakama.

 

bmw kith 01.jpg

 

Jedinstveni BMW 1602 Elektro iz 1972. Ronnieja Fiega će dizajneru predati BMW Grupa. On već poseduje impresivnu kolekciju BMW vozila, uključujući legendarni BMW E30 M3 by Kith koji proizlazi iz 1. sezone saradnje. Saradnja između BMW i Kith marki je započela 2020. dizajnom BMW M4 Competition Coupé Ronnieja Fiega. 150 izdanja ekskluzivnog BMW M4 Competition × Kith je rasprodato za manje od 30 minuta. Uspeh prve saradnje brenda s Kithom je doveo do ovog drugog izdanja, gde je fokus na elektromobilnosti. Kao prvi potpuno električni M model, BMW i4 M50 može da se nazove ''Brand Shaper''. Ima dobro cenjeni M DNK i kao BEV pokazuje odgovoran smer u kojem BMW ide. BMW 1602 iz 1972. priča priču o prvom elektrifikovanom BMW-u koji je došao na tržište pre 50 godina i koji je deo segmentu visokih performansi marke. Sportski stil lifestyle i streetwear etikete Kith savršeno odgovara M verzijama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carscom.jpg Cars.com: 2022. BMW i4

 

Performanse i ekonomičnost obično ne idu ruku pod ruku u automobilskom svetu, ali... kod ove potpuno električne Serije 4 M50 imate obe stvari - dva električna motora za ukupno 536 konja uz domet do 365 kilometara.

Bazna varijanta i4 koja ima samo jedan el. motor i zato pogon samo pozadi raspolaže sa 335 konja i dometom do 485 kilometara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. BMW i4

 

Lansiran u novembru 2021. BMW i4 je najnovije električno vozilo luksuznog nemačkog brenda nakon iX3. Nudi sportski osećaj i pruža odličan električni domet - veoma je privlačna opcija za službeni automobil. Ali, da li je u stanju da se takmiči sa modelima poput Tesla Model 3 ili Polestar 2?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...