Jump to content
FAS Goran
Zvezdo

Sveta Krava B8 1.6 TDI

Recommended Posts

Zvezdo, od pocetka teme do sad mi nikako nije jasno dal se hvalis ili kudis pasata? Odnosno, dal si sarkastican, lazno nezadovoljan ili iznenadjen?

 

Ne znam odakle ti uopste ideja da je b8 los auto? Znam ljude koji ga voze, izuzetno su zadovoljni njime. 

Jeste bezlican, nedefinisan, cetvrtast, onako sav je njah, ali daleko od toga da je los auto. Lepo se vozi, ima dosta mesta, lepo vuce (doduse 2.0 tdi sam probao), pruza dosta...

Istina ne budi emociju i zelju za voznjom kao neki Italijan, prevozno je sredstvo (kao i vecina iz vw grupacije) ali za to sto je pravljen, napravljen je odlicno. 

 

Svakako, ima i svoje mane kao i svaki auto. Ali ne razumem kuknjavu na pasata. Lepota je u oku posmatraca. Osim toga, mislim da je skroz ok auto, kao celina.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andreja.micovic said:

 

 

 

Jeste bezlican, nedefinisan, cetvrtast, onako sav je njah, ali daleko od toga da je los auto. Lepo se vozi, ima dosta mesta, lepo vuce pruza dosta...

Istina ne budi emociju i zelju za voznjom kao neki Italijan, prevozno je sredstvo (kao i vecina iz vw grupacije) ali za to sto je pravljen, napravljen je odlicno. 

 

Svakako, ima i svoje mane kao i svaki auto.   Osim toga, mislim da je skroz ok auto, kao celina.

Eto odgovora!

Tko je Alfista taj će razumeti, ostalima teško mogu objasniti!

Jbg! Video mog Grandišu! Ne da je lep nego je prelep a gledao sam ga i vozio 11 godina.

 

Pasat je odličan auto ali totalno bezličan i ne budi apsolutno nikakve emocije (barem kod mene) kupio sam ga mojim teško zarađenim novcem i za te pare sam mogao birati ali izabrao sam razumom i dobio najviše za uložen novac (opet kažem po mom mišljenju) I ne kajem se.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On pored Superba/napucane Oktavije, najzahvalniji sluzbeno/direktorski auto. A bogami i najrasprostranjeniji. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celog zivota volim male automobile tj male italijanske automobile posto Italijani definitvno prave najbolje male gradske automobile
Zbog posla i porodice sam morao da povecam klasu pa kad mi je u jednom nesrecnom trenutku hitno trebao auto i ja resim da kupim nesto privremeno da se vozim sto ce da drzi cenu i lako da se proda izbor logicno padne na vw passat B6
Moj drugi vw u zivotu prvi je bio vw 1302 buba i apsolutno se zaljubim u auto toliko se zaljubim da sam ga vozio 5 godina i opet kupio vw passat samo sada B8 karavan naravano. Auto je kreiran za auto put za dugacke voznje bez umora za udobnu i sigurnu voznju, mada se lepo snalazi i po magistralnim putevima i brzim krivinama
Vrlo brzo posle passata kupujem moj omiljeni auto Fiat Pandu teretnu verziju za posao, bilo mi zao da tovarim passata sa raznim govnima
Pandu vozim svaki dan passata mozda jednom nedeljno i svaki put se odusevim pandom kako se ponasa u gradskoj voznji kako uvek ima parkinga, sta sve stane u auto i koliko malo trosi ali se zato odusevim passatom kad izadjem van grada koliko je udoban i kako dobro ide i koliko malo trosi van grada

Poenta je da Italijani prave savrsene male automobile  za gradsku voznju na kratkim relacijama
Da Nemci prave savrsene velike automobile za putovanja za dugace relacije
Svi ostali su tu negde izmedju

Da obozavam i moju Pandu i mog Passata mozda Pandu malo vise

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Zvezdo said:

Pasat je odličan auto ali totalno bezličan i ne budi apsolutno nikakve emocije

To i napisah :) 

 

Ipak sam mišljenja da Oktavija nudi bolji odnos dobijeno/uloženo. Za nekih 20% manje cene od pasata može se uzeti oktavija rs ili h&k koje su daleko bolje opremljenije od prosečnog pasata, nisu bezlične i rs zna da pobudi malo emocije :) 

E sad, razlika je u biti viđen u okti i u pasatu. Pojedini bi pre uzeli klot pasat samo da mu piše vw na haubi, da može da spusti prozor i izbaci lakat dok mulja čačkalicu po ustima a sa cda piči Baja (ne mogu da akcentujem pravilno preko tastature) - nemoj da misliš da mislim na tebe konkretno već znam pojedince i uvek se zaglavimo oko iste stvari u konverzaciji jer ne vide šire od vw a i karikiram malo. 

 

Jeste da je pasat druga platforma i da je oktavija produženi golf, ali nekako mi je pasat u nekoj blue emotion opremi (kakvih je većina kod nas na ulicama) lošiji izbor od oktavije rs (kojih retko ima).

1 hour ago, clockwork_orange said:

Italijani definitvno prave najbolje male gradske automobile

Zato su panda i 500 u vrhu prodaje u svojoj klasi. Mislim da je i Lancia Y tu negde u vrhu ali u Italiji. 
Stvarno su dobri i simpatični ti mali automobili. Mislim  da većina kada ih vidi da bi ih makar provozala neko vreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Velika je razlika oktavija - passat, cak i izmedju superba i passata ima solidne razlike iako su ista klasa. Superb je poceo zivot kao produzeni passat sa drugim znakom, a vremenom su razlike bile sve brojnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam pričao o ovom

Volkswagen Passat (B8) 2.0 TDI (150 Hp) DSG vs Skoda Octavia III (facelift 2017) RS 2.0 TDI (184 Hp) DSG
https://www.auto-data.net/en/compare?carId1=20498&carId2=27713&carId3=

 

jer su vlasnici nekih ozbiljnijih verzija pasata retki isto kao i rs oktavija. 

 

I odnosu dobijeno/uloženo tj da za cenu prosečnog passata (i manje) može kupiti rs verzija oktavije (ili h&k koja je napucana opremom) koja pruža više. 

Ja, kao prosečan vozač, gledam šta dobijem za svoje pare a u oba slučaja dobijem identično mesta u kabini/gepeku, u oktaviji rs dobijem bolju opremu, dobijem identičan motor sa više ks/Nm, automatski dsg menjač koji je valjda identičan (koliko znam ne prave različite), očekujem da imam bolje kočnice u oktaviji jer je rs i jbg tvrđe vešanje (koje je opet tu negde slično) a i okta je dopadljivija. 

Opet, očekivano je da je pasat ušuškaniji, bolje odrađen, veća kontrola, viša klasa sve u svemu. A opet deli tipa 80% stvari sa škodom, ako izuzmemo karoseriju. Isto tako i sa Audijem. 

 

Eto, isto tako ispade da su Delta i Bravo nebo i zemlja a nisu. Skini karoseriju i ispod je to slično. Nije Delta nešto preterano kvalitetnije odrađena od brava. Ima više mesta, više tih nekih sitnih detalja na koje se obraćala pažnja jer je to premium fiat. Mehanički, razlika između mog i Milutinovog auta je u prednjim diskovima. Fabrički su mu 284mm, kod mene 305mm. Sve ostalo identično. 

 

Živimo u okruženju gde većini da ponudiš prosečan pasat i vrhunsku škodu odabrali bi pasat, isto tako da ponudiš prosecan oooo a6 i vrhunski pasat uzeli bi a6 jer je bitno šta je na haubi i volanu.

A opet svi ti auti postanu dosadni posle 2 godine jer ih uzimamo već dovoljno stare i proizvode munjevitom brzinom i uvek ima nešto novije. 

I naravno da vw neće da napravi bolju škodu od pasata, ili boljeg pasata od audija, nisu ludi da skaču sebi u stomak. Ali neke verzije jednih su lošiji izbor od top verzije ovih drugih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada sam kupovao auto par parametara su bili kljucni u izboru
Dizel do 2000 kubika, preko 180ks, automatski menjac, karavan i pogon na sve tockove

Audi A4 mi je bio mali dok A6 je predugacak i tesko se nalazi ispod 2000ccm isto je i sa BMW 3 i 5
Skoda mi se ne svidja u karavan verziji zbog zaobljenih 5. vrata i zbog odvratne nalepnice na rucici menjaca na kojoj pise DSG
VW pravi neke cudne pakete opreme tako da na mom nema zadnje i prednje kamere koje imaju neki sa slabijom opremom

Zna passat ba bude veoma zabavan u voznji sa 240ks, sa ogibljenjem i menjacem u sport modu.....

I passat i panda traze 100-200 kg u gepeku da bi se ponasali kako treba 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bas prosle godine gledao i pasata i oktaviju i a4... oktavija mi je ostavila utisak predosadnog auta (da, dosadnijeg od pasata), pogotovo u enterijeru. Sve je nekako sivo, dosadno, bezlicno. Izuzetak su VRS verzije, ali kad sam gledao na oglasima su bile mozda dve, tri, nijedna u blizini NS, pa sam od toga odustao. One fore sa razlicitim plastikama na prednjim i zadnjim tapacirunzima mi se ne svidjaju. Ako su na tako ociglednim stvarima stedeli, sta je onda sa onim sto ne moze da se primeti na prvu

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, rkoma1986 said:

Sve je nekako sivo, dosadno, bezlicno. Izuzetak su VRS verzije

Bas ovo. Vozio sam se u 4 Oktavije i jednom Passatu. Svaka je imala oko 50k na satu znaci maltene nova kola, a Passat je od naseg kolege Bucala, mislim da ima oko 150k. Razlika je nebo i zemlja, u Oktaviju kad sednes kao da si seo u neki socijalni auto, plastike, boja plastike, sama unutrasnjost je... ne daj boze nikome. U Passatu je to sve mnooogo luksuznije uradjeno, samo zatvaranje vrata, izolacija, plastike na vratima, plastike oko navigacije, volan, cajgeri, sedista... Ne znam za VRS modele Oktavije, ali Passat i Oktavija sa normalnom opremom - nebo i zemlja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, dekirs said:

Passat i Oktavija sa normalnom opremom - nebo i zemlja. 

Ma oko ovog se svi slazemo, obicna oktavija i obican pasat jesu nebo i zemlja. Stvarno unutrasnjost prosecne oktavije je malo vise njah od pasata. 

 

Govorim o rs oktaviji i obicnom pasatu. Neretko je rs oktavija jeftinija od obicnog pasata a pruza vise, eto makar zbog tog rs. 

I sve vreme pricam o poredjenju 2 automobila slicne cene istog proizvodjaca (i slozicemo se svi razlicite klase automobila).

 

RS oktavija nije nikako dosadan auto, cak je i zanimljiv. 


Slicno poredjenje moze da se povede izmedju Seata Leona FR i Golfa 2.0TDI emotion slicnih godista slicne cene. 

Vecina bi uzela Golfa jer je Golf, dok FR pruza vise, al je Seat. A opet identicni automobili, skini sasiju i to je to. 

 

Celu pricu sam krenuo od ulozeno/dobijeno.

Za tu negde iste pare moze se kupiti prosecan VW ili neka sportska verzija (ili bolje opremljeniji) nepopularnog posinka ili pocerke koja deli dosta toga zajednickom sa maticom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma normalno, pa svakako je FR i VRS zanimljiviji auto a kao sto kazes za manje para. Vise sam se osvrnuo na kvalitet Passata i Oktavije :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kakva je situacija sada ali kada sam ja kupovao ponuda oktavija, golfova i leona karavana je bila nikakva! nisam imao sta da gledam a i cenom su bili tu negde. Jednu Oktaviju sam pogledao ali 500 e je pasat bio skuplji. Superb je skuplji od pasata ali redovno bolje opremljen. Istini za volju ovaj moj ima sollidnu opremu, jedino sto mu fali po mpm misljenju su full LED farovi ali to su masne doplate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sacekas par godina da pocnu da se kupusaju i uzmes matrix farove upola cene...

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stara kartica za navigaciju od 16 giga je premala za novi update. Nabavljena nova od 32 giga i stavljene nove mape.

IMG_20210702_112156.jpg

IMG_20210702_112524.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sveta krava ili kralj autobahnova je  ponovo bez  štucanja prešla 1800 Km sa jednim kraćim odmotom! 

Pre puta na nepunih 15000 km zamenjeno ulje i filter ulja. Ovoga puta jeftini Manol OEM 505/507 za VAG grupu. Samo 2570 din za 5 litara.

 

Autoput se u Njemačkoj ne plaća ali zbog toga šišaju i deru kožu na pumpama! U Austriji i Mađarskoj se kupuje vinjeta ali je situacija identična!

 

IMG_20210725_082537.jpg IMG_20210724_184124.jpg

 

U Holandiji van autoputa je dizel 1.41 a benzin skoro 2e.

Srbija se je izjednačila sa cenama hrane u skupoj Holandiji!

 

Edited by Ivan
Sredjene slike i format

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je iz Austrije.  Mislio sam da je u Njemačkoj malo jeftinije međutim dizel je 1.7. prošli put je bio 1.65.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...