Jump to content
FAS Goran
Zvezdo

Sveta Krava B8 1.6 TDI

Recommended Posts

Potpuno se slažem sa tobom ali ja nemam vremena da čekam da Alfi đulijeti  padne cena  na prihvatljivu za toliko star model. Đulka je preskupa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve sve ali da je B8 ruzan...ne bih mogao to nikako da prihvatim :) Opterecujes se glupostima, kola su nebitna. Vozis ako mozes sta ti se svidja u momentu, ako nisi u mogucnosti onda ono sto mozes i guras dalje. Eto, ja sam se u zadnje vreme nalozio na Golf VI Gti pa sta da radim. Verovatno ce razum presuditi jer ipak sam i devica u horoskopu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledajući kroz cenu sa bilo koje strane  Alfa jednostavno nema na žalost šta da traži u poređenju sa pasatom.  

Ako Đulki ikada padne cena na normalnu rado ću doplatiti i kupiti auto koji zaista želim i volim.  Sa ekonomske strane Pasat je Best buy. Za nepune  3 godine je sa 40ak hiljada  spao na  12-15000 e. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kažem problem  mi je u glavi. Tolike godine kada nešto mrziš ali baš onako iz dna duše opravdano ili ne treba vremena da se prihvati.  

vw I audi mrzim samo zbog neopravdano visoke cene kao polovnjaka i što ih svi hvale da su nešto posebno. 

Sada se je cena polovnjaka kod nas promenila i velik razlog mržnje je nestao. Jednostavno dobio sam mnogo za svoj novac.   mnooogo više nego što bih dobio da sam kupio za iste pare Alfu. Jednostavno preko tvde plastike na vratima   iz Grande Punta na  Alfi nisam mogao da pređem iako sam pre  9godina  za nju nudio Punta nešto keša i bubreg!  

Lepa je, odlično se vozi ali jednostavno za toliko star model ne vredi toliko. 

Grande Punta sam imao 11godina i još uvek mi je lep. U poređenju sa Alfom Lanciom i nekim Fiatima  jednostavno svaki vagen je ružan. To je činjenica. 

Ako će se porediti sa ostalim autima onda se nikako ne može reći da je ružan nego da je tu negde 

Ukusi su različiti. Recimo meni je Delta prelepa a drugaru najružniji auto koji je video.  Thesis mi je pojam lepote i luksuza  a mnogima je ružan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neee... Nisi u pravu! 

Ja sam rođen kao Alfista. Prvi sportski auto  koji sam mogao opipati je bila Alfa.,u doba stojadina.,fića I tristaća. Kada sam prvi put seo u 75icu  mislio sam da nema lepšeg i boljeg auta od nje. Imao sam dve 33 jednu 164 i 155. Oženio se, trebalo para pa kupio Fiata punta mk1. 3meseca sa parama u džepu obilazio placeve da kupim opet Alfu,  tada 147 koju I sada volim  međutim iako su bile mlade bile su u katastrofalnom stanju. Uzeo onda Grande Punta. Do sada jedini auto na kom se baš ništa nije pokvarilo i koji je i sa 13godina bio kao nov!  Posle njega bez razmišljanja sam bio odlučio da kupim Giuliettu  ali kada sam bio financijski sposoban za nju  jednostavno ekonomista u meni je prevagnuo.... Na tamnu stranu.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Zvezdo said:

U poređenju sa Alfom Lanciom i nekim Fiatima  jednostavno svaki vagen je ružan.

Ne bih se slozio. Iako generalno nisam ljubitelj Vagena i njihovog shvatanja automobila - meni su odlicni i vrlo lepi (doduse vrlo retki) modeli koji su iskakali iz njihovog monotonog klisea - Passat CC, Scirocco, Arteon. Verovatno su zato i imali tanku prodaju kod svoje uniformisane klijentele, jer nekako sve sto mi se uvek svidjalo u auto industriji bi omanulo sa rezultatima :D .

S druge strane, Zabari su sve tanji i sa ponudom i dizajnom, odavno kaskaju u Evropi i konkurencija ih nemilosrdno gazi. Od Fiata mi je jedino mali 500 i dalje atraktivan u nekim napucanijim verzijama, Lancia ubiVena, Alfa spala na trenutno 2 aktuelna modela...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da tačno previše sam generalizovao.  Scirocco I Arteon su mi zaista lepi, CC isto može da prođe. Problem mi je kada pomislim na vw  odmah mi je u glavi slika  golfa koji je u svakoj generaciji isti kao i prethodni. 

Na žalost Italijani bolje da nekome prodaju ta imena dok još išta vrede jer će nestati i pasti u zaborav. 

Edited by Zvezdo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon 41 dan konačno stigle LED T20 sijalice za dnevna svetla.  Na slici se ne vidi velika razlika u intenzitetu ali uživo mnooogo jače svetli. 

IMG_20210226_115437.jpg

IMG_20210226_115508.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aman prijatelju pa sta je sa Brnbom?  Ne odustaj!

Sto se rezervacije tice ne znam sta bih ti rekao?  ja inace auto menjam na svakih 10 godina (zadnja dva) a koliko ce se ovaj zadrzati ne znam. Mozda i ja pre njega otputujem u vecna lovista a zena ce ga verovatno veoma rado prodati .

Merkam Djulke ali za moju godisnju kilomertazu davati 500e za registraciju mi je suludo a i cena samog auta je visoka.  Od Djulijete, Alfe nerealno drze cenu, ne znam iz kog razloga!

Za sada sam zadovoljan , Prodao sam motor pa se auto vise vozi nego obicno.  Dosadan izvana ali iznutra me odusevljava! Naviknuo sam se na ulogu "putnika "

Neki dan sam ustanovio da auto ne dozvoljava da udarim u zid! sam je zakocio 10 cm ispred i blokirao se.  Nije doslovno zid nego masina za susenje vesa u garazi, Htio sam prici blize nego obicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sveta krava ili kralj autobanova me je vratio kući. Uskoro opširnije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hajde konačno da nešto napišem... Dakle sveta krava, Švabo ili kada sam raspoložen Nemac, je zaista kralj i gutač autoputeva! 

U proteklih par meseci se je intenzivno koristio i nekako sam se navikao na njega.  Auto radi savršeno, sve torture je bez pogovora izdržao. Jedino je dobio par ožiljaka na parkingu i nekoliko oštećenja od ptica sa probavnom smetnjama koje ne seru govna nego kiselinu!

U povratku kući auto sam vozio kao da sam ga ukrao i da me još netko juri! Posebno impresivan je bio jedan komad autoputa bez radova gde sam ga sat vremena držao na 200 kmh a i postigao rekord od 230 na dugačkoj nizbrdici!

Impresivno je ponašanje auta koje je isto  bez obzira što ide skoro max brzinom, jedina razlika je blago povećana buka od motora.

Ne znam ima li razlike u vešanjui između karavana i limuzine ali definitivno mu prija kada je nazovaren. Čvrst , stabilan i udoban je bez obzira na kvalitet podloge. 

Mislim da ne treba veća pohvala nego kada se bez imalo umora pređe 1000 km bez stajanja!  Potrošnja je rekao bih mala s obzirom na veličinu i težinu auta. Ali s obzirom na to gužve i semafore kojih nije bio puno u toj kilometražu moglo bi se reći i da je obećana po fabričkim podacima.

 

Izvana ...pa lep nije! Ali iznutra mi se jako sviđa i prija mi velika kilometraža u komadu u njemu. 

DSG radi savršeno! Kao da netko ide ispred auta i kaže mu kakvo je stanje!!! Parking senzori sprečavaju udar u prepreke odnosno automatski zakoče auto!  Bez toga bih noću  nekoliko puta udario u stubić kada izlazim sa parkinga. Auto parkiranje odlično! Iskreno ne da mi se toliko vrtiti volan!

 

IMG_20210606_181239.jpg

 

U međuvremenu se je malo poradilo na estetici dakle neki aliexpres edition kojim nisam baš prezadovoljan.

 

IMG_20210607_144504.jpg IMG_20210607_144510.jpg

IMG_20210607_144534.jpg IMG_20210607_144556.jpg IMG_20210611_182000.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sleduje usisavanje i  osveženje unutrašnjosti. Sinoć stavljene Osram Led u farove. O tome kasnije jer se nisam vozio.

Pitao za veliki servis u Holandiji u ovl servisu. Cifra je 719 eurića! Neka hvala. Možda kupim delove samo pa ovde uradim kada dođe vreme. Gledaju tamo u servisu pa ne treba... Još je rano kažu,  radi se na 210 000 km!?

Proverio sam ulje u motoru i potrošio ga je malo! Sada je na polovici, bilo je skoro na max nakon zamene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...