Jump to content
FAS Goran
janoš

Problem sa upravljačem

Recommended Posts

Tražim savet da mi neko odgovori o mogućnosti greške.Naime desilo mi se da mi zablokira volan i ne mogu da ga ispravim, pri tome prikazuje greške sa slike.Kada ga ugasim i potom ponovo upalim, upravljač(volan) ponovo normalno radi neko vreme, pa opet blokira.Otišao sam do majstora,majstor je pogledao i kaže da mogu da ga vozim dalje, da to samo maloteže ide upravljač i da mogu sa dve ruke da ga kontrolišem.Međutim kada sam krenuo od njega na nekih 100m ponovo mi se blokirao volan, srećom vozio sam  oprezno.Ugasio motor i ponovo pokrenuo , pri čemu sam do daljnjeg stigao kući i parkirao ga.Međutim ne usuđujem se više da ga vozim dok se kvar ne otkloni, Pa bi mi trebalo neko stručno mišljenje, da li se radi o samom senzoru,ili letvi volana, ili oba .

Hvala unapred.

greška na displeju.jpg

greška2.jpg

Share this post


Link to post

Kod mene na Pandi kada mi se palila ovakva lampica, problem je bio u senzoru pozicije volana. Tako su mi rekli u servisu, jer je valjda grška ostala zabeležena, pa su pomoću dijagnostike videli. Inače meni se ta lampica upalila možda dva tri puta za nekoliko godina, tako da senzor nisam promenio. Već duže od godinu dana nijednom se nije upalila. Ako se već tako često pali, onda bi to definitivno trebalo videti i popraviti.

Share this post


Link to post

  

1 hour ago, neshaoct said:

Koji auto?

Novopeceni Alfisti u vidu Nese - Cuore Sportivo, Alfa virus, istorijat i sl. :P

Meni deluje da je u pitanju MiTo i verovatno turbo-benzina.

Prvi savet - promeni majstora, da te tako pusti na osnovu gledanja u pasulj, a ostajes bez serva - meni neshvatljivo. Treba prvo iscitati koja je tacno prijavljena greska u pitanju.

Nazalost, ne tako redak problem na MiTo modelu, moze da bude sve sto si nabrojao, pogotovo zna da im ode senzor ugla volana... Ali bar sto sam vise puta video, moze da bude i banalno. Tj. problem sa losijim akumulatorom/punjenjem, pogotovo kada krene losije vreme. I pogotovo ako auto ima Stop&Start, a desava se da se zaje*u pa stave obican accu.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post

Vidim i ja cajgere od Alfe :P jer koji to Fiat ovim fontom ide do 260 :D ali treba da znaju ljudi da moraju da napišu koji je auto u pitanju.

Mnogo je da em omaši gde pita, em ne napiše koji auto, a hoće odgovor. Još što je najbolje, odmah iznad ovog dela gde je otvorio temu piše ''ako ne znate gde da otvorite svoju temu...'' i opet ne pita tu nego ovde. :)  

 

Pa, pomozi nam @janoš da ti neko odgovori. 

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
27 minutes ago, neshaoct said:

 jer koji to Fiat ovim fontom ide do 260 :D

Videh da ima nesto slicno, na ovom mom Fiatu bez motora. Jbm li ga, u drugom tunelu ima i neka osmica :D :

 

 151220196942.thumb.jpg.9cf77bbd7be27c1a6ed417734d4f3cf9.jpg  151220196911.thumb.jpg.f530de34d226d181817c82fdac0beafe.jpg

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...