Jump to content
FAS Goran
III FIAT

Fiat 500L - prokišnjava na prednjim vratima

Recommended Posts

Zdravo 500 L ovci, prvo želim da vam se zahvalim na svi savetima i informacijama koje sam od vas dobio za ove dve godine koliko pratim ovaj forum, razlog zbog kog sam se registrovao je jer nisam našao takvu temu pa sam je evo ja otvorio.

 

500L mi prokišnjava na prednjim vratima i to i na vozačevim i suvozačevim. Voda ulazi tačno u gornjem prednjem uglu vrata, a onda se sliva niz onaj crni deo koji stoji u donjem prednjem uglu vrata pa pravo preko malog zvučnika pa preko velikog zvučnika u unutrašnju pregradu od vrata, odakle je skupljam. Po mom mišljenju crkle su one gume koje dihtuju na gornjoj ivici vrata, jer kad sam njih malo razvrnuo na suprotnu stranu posle prve kiše bilo je suvo.

 

500 L je 2013 godište. Pri pranju kola bilo u perionici, bilo po pritiskom ili voznji po najvećoj kiši sve je u redu, siguran sam da je u pitanju prokišnjavanje.

Jel je imao neko od vas sličan problem, zna li neko koliko košta zamena ovih guma u servisu, ima li neko uradi sam rešenje?

Bilo kakav savet ili informacija na ovu temu veoma bi mi značila pa vam se unapred zahvaljujem. Pozdrav

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bi trebalo da su stradale gume jer mnogo stariji automobili nemaju problem sa tim, pokušaj u nekom servisu ili sam ako umeš sa štelovanjem vrata, to nije ništa čudno, normalna je stvar da popuste šrafovi. Meni se na Lanciji desilo da su popustili šrafovi na onoj metalnoj kuki gde hvata brava, primetio sam po zveckanju vrata u vožnji i malo izbaćenoj liniji kad se zatvore spolja, jednostavno dotego šrafove ali iz više puta štelovanja jer i ona odredjuje koliko će vrata biti uvučena unutra.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav. Identičan problem sam imao na mom 500l koji je 2014. Pošto je bio u garanciji, svašta su radili da bi otkrili kvar (podešavanje prozora, gume na ivicama vrata itd) i konačno su našli problem - gumica ili nešto što stoji na retrovizoru, između retrovizora i vrata. To su promijenili i više nije bilo vode. Barem su mi tako rekli. Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, jevtic_ognjen said:

jer mnogo stariji automobili nemaju problem sa tim,

sto nas dovodi do kvaliteta gume a ne starosti iste :rtfm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isti problem sam imao pre 3 godine (auto 2013), zamenjena oba kedera na prednjim prozorima u garanciji. Na vozačevoj strani sam morao sam da umetnem parčence gume u "v" izraz gume u samom gornjem prednjem ćošku vrata, pošto stručnjaci nisu umeli da nameste. I tada je prestalo da curi...

Ima negde na forumu, pisao sam o tome...

 

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako mogu da se „zapljunem“ na ovoj temi. Meni se ovo „prokišnjavanje“ (levih vrata) prvi i jedini put desilo letos, za vreme jednog pljuska. Bio sam u čudu, neverici, jer mi je tokom vožnje povremeno kapalo po levoj nozi. Kapalo je samo na jednom mestu i delovalo mi je da dolazi kroz keder vrata u zoni krova. Gledao sam posle (keder i lim) i ništa nisam uočio. A prestalo je da kaplje pri kiši ... Fiat ... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je neko uspešno rešio ovaj problem u servisu u Beogradu ili okolini i imate li predstavu koliko rešavanje ovog problema može da košta? Svaki savet i preporuka su dobrodošli?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...