Jump to content
Goran
Woodoo

Kvalitet piva - Kutak za pivopije

Recommended Posts

6 hours ago, alfini0507 said:

Znaci onaj paket Mitos-a sto mi je sinoc stigao da bacim? emoji16.png

Mogu da pošaljem adresu na koju ćeš baciti :D ja ću se već nekako posle snaći

gde si nasao kod nas da kupis?
bilo ga je pre nekoliko godina u bolje opremljenim ideama, ali ga skoro nisam video

BiH i Makedonija nisu prodali  (ili poklonili) svoje pivare  pa zato nema kukuruza.

1 minute ago, Zvezdo said:

BiH i Makedonija nisu prodali  (ili poklonili) svoje pivare  pa zato nema kukuruza.

Moguće da je do pravilnika. Mi smo prehrambeni otpad Evrope, zato može i kuruz i cijanid ako treba

20 hours ago, Woodoo said:

jedno od najboljih piva koje sam probao, blaga doza gorcine a generalno mnogo vise volim piva koja nisu gorka. Nema kukuruznu krupicu.

Ima naravno dosta i do vode, koja je tamo odlicna.

4 hours ago, Woodoo said:

nisam ni znao da imaju svoju pivaru a bio sam pre neku godinu 100 metara od nje u Sarajevu

Osnovana jos 1864., a odmah pored je i pivnica i muzej pivarstva. Tamo sam video i njihovo "valjano" pivo, tj. nefiltrirano svetlo pivo.

Koje je zbog toga potrebno poloziti na sto i okrenuti (valjati) par puta pre konzumacije. Navodno ima bas povoljan uticaj na zdravlje zbog gomile minerala, uz standarno kompleks B vitamina.

Untitled.thumb.png.389bd54ef3c1ea44a1f5485f8d368e3b.png

Kratak off ako neko bude obilazio znamenitosti pivnice :D , koja takodje ima interesantan istorijat... Na celih 200 m od pivare/pivnice/muzeja, pre neku godinu otvorena je (tacnije obnovljena) polazna stanica zicare/gondole na Bistriku. Koja iz centra grada vodi na Trebevic, gore je takodje obnovljeno nesto od sadrzaja. Uz naravno prelep pogled na grad.

Za vodu si apsolutno u pravu... Secam se da mi je matori pricao kako su ga jednom kolege sa posla dok je bio na ispomoci u Peci vodili na izvor odakle uzimaju vodu za cuveno Pecko pivo... Kaze izvor negde u brdima a voda da ne mozes da je se napijes... Ima do vode definitivno...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Meni je tehnolog pričao da danas vodu mogu da dovedu tehnološki na bilo koje stanje, i na bilo kakav ukus. Gde god je točilo, to kupac ne oseća.

Edited by stex_pb

U bivšoj SFRJ najbolja piva su bila Nikšićko i Karlovačkog verovatno još po neko ali tada nisam pio pivo nego znam po pričama starijih.  Naravno da je to vode. 

Sećam se 90ih i privatnih sokara. Kupim sirup i razređujem česmovačom. Jednom prilikom donesem vode iz nekog manastira curi iz kamena, odlična i pitka voda. Napravim sok sa tom vodom..... Apsolutno drugačiji ukus nego sa česmovačom.

Nisi probao Hobgoblin-a kida pivo i po jacini i ukusu ... taman je kako treba, a verujem da ima i drugih a to kod nas sto prodaju je obican muljarak. Mozda zbog te famozne vode? iz kamena? ili cesme? to niko nezna. Nije da hejtujem domace, ali impliciram na to da moraju da se potrude i to bas dosta. Ali ako sipaju misomor i sl. to ne pali. Znaci pijem crvenkasto pivo sa odlicnom aromom i bez ikakve gorcine, i deluje pravo. U prevodu, nije samo voda tu faktor vec i baza.

Edited by nemanja84bg

E pa nema to kod nas, Njuu end imported :wub: dobro je moram ti priznati, 0.568 odnosno jedna pinta, dolazi iz engleske ;) Kazu mi da tamo piju jace od nemaca bukvalno kad zavrse smenu nastave u pab i teraju punim gasom ;) Da im je klima bolja i plaze onako uredne ne bih razmisljao da se preselim :lol:

Edited by nemanja84bg

Sedim tako sa drugom pre nekog vremena, popili koje, pricamo o pivu, ja pokazujem drugu moju kolekciju piva iz telefona, kaze on pa ti nemas nijedno albansko pivo...

Ja reko` pa nemam odakle mi...

Kaze on, gle sad...

I zove nekog druga koji je tad bio u Albaniji, i ja reko donece ovaj pivo - dva

Kad :D ...

20241021_202313.thumb.jpg.2b2af7aa05c4f72fa51b8e3bf3049d80.jpg

Iskreno, ostala mi ova dva makedonska da probam, ova albanska ne valjaju nista... Pećko boze me sacuvaj - kao da je neko u 5dl piva dodao 1dl vode...uzas

Nijedno nije ni blizu...

20241019_143904.thumb.jpg.cb631402b2379d8b1ea08730de84411f.jpg

Slika iz edicije - Put it in the Louvre...