Milutinac 5905 Posted November 26, 2020 23 hours ago, PremieRacing said: https://insanija.wordpress.com/2013/01/27/prevara-vezana-za-zajecarsko-pivo/comment-page-2/ Dobro ovo jeste, ajd ima smisla...mada vidim da je teskt iz 2013. godine. Tada je stvarno zajecarac ovo sto kaze Deki bio nov, svez, pitak, drugaciji...ovo sada... Mozda je i tada bio zajecarac iz NS, ali mislim da tada nisu gurali kukuruz... Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8385 Posted November 26, 2020 Meni je od tih jeftinijih Lowenbrau ok, ne boli glava ujutru. Bud sam cepao ranije, ali je poceo mnogo loše da me radi te sam ga batalio. Kozel, Erdinger, to volim popit' lipa su mi. Zaječarac kad se pojavio bio je skroz dobar od tih narodnih piva. Sad je mlohav. Sent from my 3310 using Tapatalk 1 Siciliano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 4818 Posted November 26, 2020 Erdinger je dobar lepo se pije, al mi vise lezi Bud. Mozda si ga cepao dugo pa ti dosadio, ja sam poceo skoro da ga pijem i bas se lepo pije Doduse kupujem ponekad i Heineken u limenci, jes da je 100 kinti limenka, al kad sam zedan on mi prija ladan onako, pitak je skoro ko ono pedersko pivo Tuborg 1 1 skile86 and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5181 Posted November 26, 2020 21 minutes ago, Milutinac said: Ha, mozes ti biti lokal-patriota koliko hoces ali cinjenica je da TO sto oni proizvode/pune/stavljaju u promet u EU ne bi ni moglo da se zove pivo cim ima kukuruz. Valjda ga onda zovu palenta, sta li Ali eto, kod nas prolazi brlja pa samo cepaj, kada su mogli da piju Frutelu, sta ce im faliti sa malo kukuruza... Dok je Laskog i Nektara - necu ni da eksperimentisem i istrazujem da li su ga punili ili samo stavljaju u promet, na isto mi dodje - meni kao konzumentu Ps - da li zajecarska pivara puni zajecarsko pivo? Posto i na njemu isto kao sastojak stoji -kukuruzna krupica-... Poenta je opet izvrdana, nije ti Zaječarska pivara kriva za sve to nego trenutni vlasnici te i mnogih drugih pivara. Kao i zakon koji dozvoljava kukuruz. Zaječarska pivara je daaaaavnih dana dokazala koji kvalitet može da postigne ali sada je situacija "veži konja gde ti gazda kaže". A ti si napao i izvređao ime i brand koji je nastao i napravljen mnogo pre ovih stvari o kojima pišeš... ali ne vredi, ja u klin - ti u ploču. Idemo dalje: suština kvaliteta piva u ovom kutku za pivopije je - KRAFT. Industrijska piva kod nas - potpuno nestalan kvalitet. Čak i u istom trenutku različit kvalitet za različita tržišta. Diktira gazda kroz pažljivo planiran nastup na tržištu zarad maksimizacije profita. Sve što je Deki pobrojao je tačno ali i namerno tj. planski. Pa sigurno nisu dozvolili da im slučajno opadne kvalitet. Pravo da vam kažem ja i kod Premium Lava primećujem razliku poslednjih par nedelja...možda je trip a možda sam i u pravu. On 11/1/2020 at 6:49 PM, Nature said: ... Ljudi treba da shvate da je proizvodnja piva kontrola procesa, ... Lepo je objasnio kolega tehnolog... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5905 Posted November 26, 2020 (edited) 1 hour ago, PremieRacing said: Poenta je opet izvrdana, nije ti Zaječarska pivara kriva za sve to nego trenutni vlasnici te i mnogih drugih pivara. Kao i zakon koji dozvoljava kukuruz. Zaječarska pivara je daaaaavnih dana dokazala koji kvalitet može da postigne ali sada je situacija "veži konja gde ti gazda kaže". Pa jeste, slazem se, gazda je tako rekao i to je ok. Isto je ok da od TOLIKOG izbora ne moram da pijem pivo sa kukuruzom, vec za par dinara ili par desetina dinara vise biram - Lasko, Efes, Nektar, ili eto Lav Premium koga svi spominjemo, dok i on ne pocne da se kvari, ako i nije vec poceo... Nemam nista protiv same ZAJECARSKE pivare, vise protiv politike poslovanja da kazemo...isto ovog bi se drzao i da se ta neka pivara zove novosadska Edited November 26, 2020 by Milutinac 2 PremieRacing and nidza reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5181 Posted November 26, 2020 (edited) e, TO je poenta, ali pročitaj ponovo ovaj tvoj post...: On 11/24/2020 at 12:56 PM, Milutinac said: Dakle. Zajecarska pivara je kancer kvaliteta piva u SRB. ... Poslednji put da sam kupio bilo koje pivo punjeno u zajecarskoj pivari. rasplaka me pod stare dane... Edited November 26, 2020 by PremieRacing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5905 Posted November 26, 2020 Pa dobro onda sam trebao da napisem "Rukovodstvo i poslovanje zajecarske pivare je kancer kvaliteta piva u SRB." i bio bih politicki korektan. Ovo ispod sto sam napisao je tacno. Bukvalno preko njih se puni/distribuira/stavlja u promet kako god - "pivo" dosta losijeg kvaliteta nego u maticnim zemljama ili bilo gde drugde verovatno. Realno stavljaju i omogucavaju da se brlja stavlja na trziste. Da li Moretti u Italiji ima kukuruza u sebi. Nema. Da li Amstel u Holandiji ili u Nemackoj ili u...Rumuniji ima kukuruza? Nema i ne sme da ima. Ili se ne zove pivo. Eto zato me zuljaju, ne zato sto su iz Zajecara..ili bilo sta drugo. Pritome ajmo malo da bacimo lopticu na drugu stranu, sto opet ide u korist onoga sto sam rekao - da li neko (strano) pivo koje recimo Celarevo puni ima kukuruza? Carlsberg, ma da. Tuborg...Budweiser... 2 1 Zvezdo, Woodoo and dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 613 Posted November 26, 2020 4 hours ago, PremieRacing said: Pravo da vam kažem ja i kod Premium Lava primećujem razliku poslednjih par nedelja...možda je trip a možda sam i u pravu. Pukao Lav Premium skroz. Imam par konzervi iz poslednje ture i ne nakanjujem se da ga otvorim uopšte, a toliko sam ga hvalio letos. Drugi ukus skroz, razblaženo, kiselo. Idioti, nisu par meseci držali kvalitet. 2 PremieRacing and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5792 Posted November 26, 2020 Skocila prodaja, ne odlezi dovoljno i onda jbg... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nature 45 Posted November 26, 2020 8 hours ago, PremieRacing said: Lepo je objasnio kolega tehnolog... Nisam tehnolog po zanimanju, već biohemičar, ali sticaj životnih okolnosti da sam se obreo u takvom labu poslednjih par godina, pa sam zbog posla morao da izučim još koje šta, mada su primarni fokus uvek zdravstvena bezbednost i toksikologija. Sa te strane, naša piva su OK, neće se niko otrovati i zadovoljavaju bar minimum kvaliteta koje ih svrstava u pivo. Možda zvuči apsurdno u 21. veku, ali postoje razvijene i bogate zemlje u kojima to nije tako, čak i EU zemlje sa pivsarskom tradicijom poput Češke. Pivara je nacionalno blago, ozbiljno, tradicija nekog alkoholnog napitka govori o tome da li je neka država ozbiljna priča. U ovom kontekstu evo jednog skroz rokerskog citata Frenka Zape: Quote You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5181 Posted November 26, 2020 Ma ja sam lupio to 'tehnolog', oprosti nisam hteo da uvredim... 1 Nature reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nature 45 Posted November 26, 2020 15 minutes ago, PremieRacing said: Ma ja sam lupio to 'tehnolog', oprosti nisam hteo da uvredim... Nemoj da se igraš sa tim stvarima Ma gde si mogao da me uvrediš takvom konstatacijom. Inače, koliko sam ja skontao tokom ovih par godina, uglavnom tehnolozi hrane sa Poljoprivrednog faksa rade po pivarama. Ranije su uvek bii tehnolozi sa Tehnološkog. Možda u tom grmu leži zec. Šta ko doživljava kao prihvatljiv tehnološki proces pivske fermentacije. Uzgred, ako se neko zanima za sam proces u malim bačevima, sasvim super pivce ispadne primenom onih kitova za homebrew kojih ima u BGu na nekoliko mesta. Jedini nedostatak, treba biti zaista strpljiv, od pripreme do piva na stolu prođe mesec dana No, vredi! Ujedno postaćete potpuno upućeni kako teče proces pivskog vrenja, zanimljiv eksperiment, ako ništa drugo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5181 Posted November 27, 2020 Svratio danas posle posla u 3bir. Ko ih spomenu, usta mu se pozlatila. Od danas zaboravljam da industrija piva postoji i pijem samo kraft. Koliko mogu da priuštim, toliko ću da pijem. Na kukuruz se više ne vraćam. Živeli 4 Woodoo, Nature, djomla and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13151 Posted November 29, 2020 U duhu današnjeg praznika (meni će zauvek ostati kao praznik ):Sent from my SM-G950F using Tapatalk 7 dekirs, bglion, horvat and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted November 29, 2020 A tu je i meze deda 2 darkman14 and totti reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13151 Posted November 29, 2020 Sent from my SM-G950F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7718 Posted February 5, 2021 Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 4 djomla, silenci, Djuk85 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted February 6, 2021 To "radi" bolje od pasulja Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7718 Posted February 6, 2021 Nisam primetio Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3396 Posted February 6, 2021 Baš me interesIRA kakav izbor piva imadu na severu... @horvat 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6451 Posted February 6, 2021 Huh, pogresna osoba, ja sam bas slab sa pivima. Vina jos tu i tamo, daleko da sam strucnjak, ali znam nabost par dobrih... 1 Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 19710 Posted February 6, 2021 (edited) 11 hours ago, Mijailović P. said: Baš me interesIRA kakav izbor piva imadu na severu... @horvat Ima nešto i sa juga još uvek dobro. Metohijsko pećko, nije kao nekad ali je pitko i legne uz ćevape u carskom Prizrenu pored Bistrice onako idealno. Edited February 6, 2021 by Axic 6 Woodoo, djomla, darkman14 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6451 Posted February 6, 2021 @Mijailović P. ali ne brini, pred skup cu se potruditi da se informisem, tj. uradim domaci zadatak 1 1 djomla and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 22609 Posted February 6, 2021 1 hour ago, Axic said: Ima nešto i sa juga još uvek dobro. Metohijsko pećko, nije kao nekad ali je pitko i legne uz ćevape u carskom Prizrenu pored Bistrice onako idealno. Kako si se sporazumevao sa njima, na našem, njihovom ili engleskom? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 19710 Posted February 6, 2021 (edited) @Woodoo uglavnom su ugostitelji u poslastičarama, pekarama, restoranima turci ili muslimani koji znaju srpski tako da nema problema za sporazumevanje. Edited February 6, 2021 by Axic Quote Share this post Link to post Share on other sites