Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Hyundai Tucson

 

Tucson u varijanti plug-in hibrida, ali za razliku od gomile drugih brendova koji plug-in obično vezuju sa jakim i skupim paketom opreme, kod Tucsona postoji čak 5 nivoa opreme za najjači Tucson: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dama je mogla da objasni šta joj je osnov za zaključak da su se hibridi sa e-cvt do sada navodno pokazali kao nepouzdani i da je rešenje koje je primenio hibridni Tucson po tom pitanju valjda bolje ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već neko vreme razmišljam o zameni auta,a pošto je Tonale stvarno preskup (Jeep u drugom odelu), nekako sve više gledam novog Tusona.

Šta mislite o njemu, kakvi su mu ti benzinski motori od 1.6 i 150 ks, ima li neke karakteristične kvarove i sl, pouzdanost aut, kvalitet, uloženo- dobiveno i sve što mislite komentarišite ako imate volje ili saznanja.

 

20221004_164052.jpg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se dopadao na slikama kad su se tek pojavile.

Ali, onda je usledilo više slika, i sve više Tucsona uživo... i onaj prednji deo mi je sada nekako baš bezveze. Ni zadnji nije nešto, ali prednji vrišti previše, jeftino izgleda, čak i ne sijaju isto (jednako snažno) sve te LED, već se vidi koje su šminka samo a koje rade posao.

Unutra mi je baš :sick:, previše piano plastike (najjadnija moguća vrsta plastike, valja samo na slikama), onaj volan mi je nekako čudan.

Ništa drugo osim izgleda i ne mogu da komentarišem o tom autu, možda @moron zna konkretnije informacije...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, siki said:

Već neko vreme razmišljam o zameni auta,a pošto je Tonale stvarno preskup (Jeep u drugom odelu), nekako sve više gledam novog Tusona.

Šta mislite o njemu, kakvi su mu ti benzinski motori od 1.6 i 150 ks, ima li neke karakteristične kvarove i sl, pouzdanost aut, kvalitet, uloženo- dobiveno i sve što mislite komentarišite ako imate volje ili saznanja.

 

20221004_164052.jpg

Znam da na Honda forumu ima jedan bivši Hondaš ( iz Niša ) koji je pre više od godinu dana uzeo taj novi sa 1,6T od 150 ks.

Znam da se žalio da se prašina dosta vidi u enterijeru, posebno na tabletu i instrument tabli ( "Ubedljivo najgori deo ovog auta. Brisao sam ga pre par dana, prašina kao da nije taknut nedeljama." ).

Prvi servis uobičajena cena ( " Pao je i prvi servis u garanciji. Zamenjeno ulje, filter vazduha i filter ulja. Sve skupa iznelo 21,500 što me baš iznenadilo, pogotovo što je samo ulje 10,000 iznelo. " ).

Sve u svemu, deluje da je zadovoljan ( "Posle godinu dana vrlo zadovoljan. Bio na nekoliko dužih putovanja, lepo se navozao i udobno. Budući da ga vozim 90% po gradu, potrošnja od 8.4 i nije tako loša. Jedina zamerka trenutno mi je što nema lumbalne podrške i štof na sedištima, nije najbolji. Ali ko uzme veći paket opreme nema problema. I da - je*eni start stop koji gasim svaki put kad palim auto, nema opcije da se ne pali, a nije najbolje odrađen kad polazim sa semafora npr, ima taj delay pre nego što se upali motor. Taj sistem definitivno mrzim, kao neka ušteda, a ne štedi ništa i stalno pali-gasi motor " ).

 

Ako hoćeš, mogu nekako da te spojim sa njim, daj mi na PP tvoju mail adresu,pa ću da mu pošaljem na PP ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio u subotu u Nišu da obiđem sve salone i pogledam ponudu novih automobila i naravno opciju odma pare ali i auto odma(2-4 dana max).Slaba vajda,svugde se čeka ,a niko nezna koliko od 1-6 meseci-kosa ovo malo mi se digla na glavi.Ima lepih Suzukija S cros,Citroena nekih cros lep baš ali mali,Tojotu Corolu cros još treba čekati ali biće ko Alfa Tonale,(kad sam na ljutu muku odustao-ženino protivljenje-puno para,a skoro isto unutra ko što smo imali-Jeep Compas) onda otpada i ona i onda naravno ajmo u Hjundai.Naravno pada probna vožnja u Tusonu Inpresione oprema.Stvarno velik i prostran auto,mnogo nekih detalja koji mi se sviđaju,kvalitet unutrašnjosti(meni se klavir lak dopada-ne znam zašto,ali uopšte ne izgleda loše.Oduševljava me prednji deo ispred suvozača(skrivena klima u prorezu,stepenasto odvojena,centralni displej(baš me briga žena će brisati prašinu-a ostavim zaštitnu foliju i gotovo).Zadnja klupa-prostora kolko hoćeš,čaj se leđni deo može nameštati-spustati malo i uspravljati,klima posebna iza sa displejem,spustanje zadnjih naslona iz gepeka-mada će se to retko koristiti koliki je gepek velik.Sve u svemu komad auta-vožnja:od servisa do one ludare za alkose put O bodova,grbav,rupe brate pegla ne osetiš ništa,ideš 100 a misliš 50,ovaj prodavac popizdio kad sam u jednom momentu i 110 išao,ručni menjač glatko radi,bez zamerke,malo mu je dugme za modove vožnje loše postavljeno ali šta da se radi.Instrument tabla lepa 3 moda,ima sve što treba,na navigaciji meni na srpskom-štaš više.Brine me jedino kako se pokazao taj motor od 150 ks sa turbinom-mogući kvarovi,pouzdanost i sl.Moram napomenuti da je skoro pa nečujan u leru,nisam znao jel radi ili je ugašen(i paljenje na dugme je fora).Gume 18/235/55,jedino nedostaje dizanje 5 vrata na struju,a to me oduševljava-i na kraju da ne dužim juče puknem,presečem i uplatim depozit za novi Tuson Inprešn 2 opremu(dvobojna bež koža unutra)tamno plavi spolja,pa da čekam(obećano da će prva tura novih koji stižu u novembru u njoj biti i budući moj):P

i meni se nekako ne sviđa taj prednji gril između anđeoskih očiju-farova,al šta ću,čak kad bi znak H bio niklovan mnogo bi se poboljšao /po meni/će ga kupim i sam stavim-fik i gotovo.I da zadnji žmigavac O bodova,jedva se vidi u donjem delu blatobrana,ja mislio da svetli u onim kljovama,al jok.:noa nešto mora i da ti se ne svidi,to je tako,ali recimo skriven brisač zadnjeg stakla skriven gore ispod spojlera 1O bodova-super stvar

Moram da napomenem da sam pre toga u Novom Sadu vozio Tonaleta od 130 ks +20 ks elektro-šok i tuga i toliko razočarenje(kad je žena videla sa zadnje klupe moje razočarenje i lice kako mi izgleda u vožnji i nakon vožnje-a ponio pare da ga kupim u TI opremi od 160+20ks(unapred prebolio što nema šaltaljke na volanu),al šipak prodao mi ga ispred nosa(ko zna možda je i dobro ispalo)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitke na izboru. Nema tu greške. Ladja je to.
Impression oprema je načelno baš dobra ( ipak je to predzadnji nivo opreme i tu „kipi i preliva“ od opreme), ali, mada nije isto Impression uz 6MT i DCT. Ima dosta stvari ( po pitanju sistema aktivne bezbednosti) koje kod Hyundai i KIA idu samo uz DCT verziju (pa i kada su u pitanju Tucson i Sportage). I zato i jeste kod Tucsona razlika cene čak 4.000 evra izmedju MT i AT verzije.
Moram da priznam da ne razumem tu filozofiju. Zašto, primera radi, pri vožnji na auto putu samo DCT verzija ( u najvišim paketima ) „ima pravo“ na radarski tempomat, a na to „nema pravo“ verzija sa MT. A isto nerazumevanje imam i u odnosu na ostale razlike sistema aktivne bezbednosti.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma i ja sam dugo vagao da uzmem automatik sa 180 ks,ali malo siromašniju opremu,međutim ne sviđa mi se materijal i boja siceva/ne kažem da ne valja/al kad već kupujem a uživo sam vidio impresione sa bež kožom odma sam rekao to je to.Što se tiče tih sistema za bezbedniju vožnju,malo toga će ti pomoći kod ovih naših nažalost divljaka na putu koji voze pijani,drogirani i bog zna na čemu.I mojoj ženi se svideo sa automatikom(dugmići)greben inpresivno izgleda stvarno,al ja sam stara škola volim da osetim menjač u ruci,čak sam razmišljao i o dizelu od 136 ks,sve se to uklapa u okvir od 30.0390,oo evra gore dole,ali ovako sam prelomio i to je to.

Da se vratim malo na Tonale-iznenađen sam recimo koliko je završna obrada nekih sitnih detalja površna-recimo naslon za ruku i kaseta u njemu,pa to ruke posečeš na rubovima koliko su loši(a isti i veličinom i oblikom ko kod Compasa,al Compas ipak bolje odrađen.Sicevi prednji i zadnji su izvađeni iz mog Compasa i stavljeni u Tonale,znači već viđeno,pa daj malo nešto novo.I sam trgovac je rekao da su Tonale i Compas identični po veličini unutra.Tonale ima ljepšu instrument tablu,ali onaj tablet sa strane i nije baš nešto da se oduševiš.Ona metalna lajsna što ide iza mojoj ženi se nije dopala,meni svejedno,a i to ambijentalno osvetljenje iste nisam baš vidio po suncu(mora da je lepo po noći)a Tuson ima 64 boje-nijanse a ovde samo 5-6,nebo u Tonaletu ko karton tvrdo,crno,ko lesonit i još jedna važna stvar-nema držače za ruke u krovu na zadnjoj klupi,žena je letela po klupi tamo vamo,nema zašto da se uhvati,ja mislio kad mi je to rekla da se zeza,ne stvarno,odem kod plavog u Specijale opremi ista stvar grub krov a nigde rukohvata,odem kod crvenog isto:no,gepek isti ako ne i manji nego u Compasu(a u njemu sam imao pravi rezervni točak punih dimenzija)a ovde neke pizdarije za krpanje.

Kod Tusona je rezervni točak manjih dimenzija(invalid)al je bar točak,dobio sam i 4 nove zimske gume(bez felni)kao i patosnice u ceni-kao poklon-stvarno pažljivo i kulturno od prodavca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, siki said:

Moram da napomenem da sam pre toga u Novom Sadu vozio Tonaleta od 130 ks +20 ks elektro-šok i tuga i toliko razočarenje(kad je žena videla sa zadnje klupe moje razočarenje i lice kako mi izgleda u vožnji i nakon vožnje-a ponio pare da ga kupim u TI opremi od 160+20ks(unapred prebolio što nema šaltaljke na volanu)

 

Ako bi mogao malo više oko tih utisaka u vožnji Tonalea. Baš to me interesuje ( najviše pogonski sklop, menjač, u praksi ). Jer, nisi prvi koji je rekao da je razočaran. Šta je tebi tu tačno bilo razočaravajuće ?

Daj možda ne Tonale temi, da ne bljujemo ovde :)

 

p.s. Za enterijer Tonale-a sam te shvatio.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:cry::vava:ko će izdržati još 20 dana da stigne,al zato Lancijana ovih dana ponovo se probudila iz 4 god sna(uležala se na parkingu) i ponovo jaše,i bogami i to dobro,dobro,kako na benzin tako i na plin-a motorski prostor pun paučine:horse:

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Hyundai Tucson

 

Od svog lansiranja, 2004. godine, Tucson je postao najprodavaniji SUV južnokorejskog brenda. Ovaj najnoviji model mu daje novi život sa izuzetnim dizajnom i najširom ponudom pogonskih opcija u kompaktnom SUV segmentu.
Ali, šta to Tucson radi drugačije u poređenju sa drugim porodičnim SUV-ovima, i da li vam se to isplati?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

za sad slika iz salona-a juče je stigao u prodajni salon u Kraljevu iz NS,otišao,video i uplatio odmaa-u subotu treba da ga preuzmem.

Ultimate oprema-sve sem panorama krova i automatskog menjača-njega nisam ni hteo.1.6 gdi turbobenzin 150 ks.kad ga dovezem u KŠ biće više informacija:rolleyes::D ono crno pored je gospoja Lancija-morala ga i ona viditi:lol:

IMG-ec0a63b5f1d881be85615a22b732c4e8-V.jpg

20221221_135540.jpg

20221221_135538.jpg

20221221_135557.jpg

20221221_135606.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam dosta dugo vozio iX35 sa 1.6 gdi motorom. Trošio kao tenk, nikako nije išao. Na auto-putu tempomat na 130, 8 bije kao od šale.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, siki said:

za sad slika iz salona-a juče je stigao u prodajni salon u Kraljevu iz NS,otišao,video i uplatio odmaa-u subotu treba da ga preuzmem.

Ultimate oprema-sve sem panorama krova i automatskog menjača-njega nisam ni hteo.1.6 gdi turbobenzin 150 ks.kad ga dovezem u KŠ biće više informacija:rolleyes::D ono crno pored je gospoja Lancija-morala ga i ona viditi:lol:

IMG-ec0a63b5f1d881be85615a22b732c4e8-V.jpg

20221221_135540.jpg

20221221_135538.jpg

20221221_135557.jpg

20221221_135606.jpg

 

Čestitke !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registrovan,u subotu ga dovezao i smestio u garažu.Prvi utisci-dobar nema šta,brzina se oseća,motor prede tih ima sasvim dovoljno snage,gomila informacija na instrument tabli,infotabla prekrasna-moćna,koža na sicevima predobra,sicevi se uvek automatski povlače nazad kad sedaš i sam te namesti u položaj za vožnju,gume 19 zimske ne čuju se(letnje ostavljene u hotelu za gume).Moram sad dobro da isčitam uputstvo jer što ima opcija i gađžeta to je ludilo,za sad sam:rolleyes:

20221225_100357.jpg

20221224_112945.jpg

IMG-e61807c691e7a53c3d79cc16d8246c71-V.jpg

20221225_100351.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...