Jump to content
FAS Goran
Nikola JTD

P: 2010. Punto Evo 1.3 MJet 85, bela perla

Recommended Posts

Prodajem licno svoj automobil. Auto je uvezen iz Holandije pre 2godine, i posedujem dokumentaciju od prvog dana do danas. Prvi put je registrovan u Septembru 2010god.

 

Prosto je glupo pisati da je nesto iz 2010 god NOVO, ali moram da navedem da je automobil toliko dobro sacuvan, i toliko utegnut da ko bude dosao da pogleda-kupice ga. Malo sam ga oprao, usisao, slike sve govore. Namerno nisam hteo da lickam, mazem kreme i pravim od njega cirkus jer zaista nema potrebe.

 

Opreme ima jako puno: Digitalna klima, USB muzika, komande na volanu, ambijentalno osvetljenje, dnevna svetla, crni abarth kacketic, corner lights, maglenke, tempomat, naslon itd.

 

Ima 2 vrste zastie. Izmesten OBD + Skriveni prekidac za struju do pumpe goriva. 2 kljuca.

 

Na autu je u prethodnih godinu dana zamenjeno:

 

Akumulator - stavljen jaci zbog start-stop sistema

Diskovi i plocice.

Ugasen je egr, i dpf uklonjen iznutra, telo je ostalo na autu.

Zamenjen glavni nosac motora, a i onaj ispod kod menjaca.

Veliki i mali servis uradjeni kod Gorana pre 7.000km, tad je zamenjena i remenica alternatora. Garancija kod Gorana 80.000 na lanac ako kod njega nastavite raditi male servise.

Sve zastite ispod motora su tu, nista nije skidano i budzeno.

Kvacilo mekano, majstori kazu bez zamajca. Svakako nema ni najmanjih potresa ni u kojoj varijanti.

 

Automobil ide kao metak, sami cete se uveriti. Ne trosi ni 1gr niti jedne tecnosti, sem one za stakla :)

 

KM proverena i prava, jos malo pa 230.000km.

 

Auto je registrovan do Juna, na mom je imenu. Na njemu su i vise nego odlicne letnje gume na alu tockovima, uz njega dajem i set zimskih celicnih felnica sa takodje bas odlicnim gumama.

 

Mane: Sirena je prestala da radi, imam 2kod kuce, ali nikako da ih zamenim, buducem vlasniku poklanjam obe. Relej i osigurac rade, tako da il je neka zicica pregorela ili sirena.

I mana sa kojom dosta nas ovde muci muku, a niko nema resenje je da auto kad se upali hladan prvih ( u mom slucaju 3-5 sec ) malo neravnomerno radi, skakucu obrtaji po 200rpm gore dole. Gorana sam konsultovao za to, i rekao mi je covek da Evo puntici kojima se ukloni dpf i egr imaju obicaj da prave taj siptom. To naravno nista ne remeti rad auta, vec je nus pojava, ali svakako manja glavobolja od maltretiranja sa dpf i egr koji se ovde moraju iskljuciti i software-ski.

 

Cena je na forumu, i za forum 4.500e , moze i bez zimskog seta, ili bez letnjeg kako god se dogovorimo tako cemo korigovati cenu. Molim Vas zainteresovane da ako Vam se svidja auto i opis ne ocekujete spustanje cene jer mi nije moranje da ga prodam, treba nam veci auto ali nije hitno, i ne prodajem kantu vec ozbiljno ocuvan auto.

 

065-655-91-90

 

IMG_1498.thumb.jpeg.e00575c84f4af7f6705485ffbbc01730.jpeg IMG_1489.jpeg IMG_1490.jpeg

IMG_1491.jpeg IMG_1492.jpeg IMG_1493.jpeg

IMG_1494.jpeg IMG_1495.jpeg IMG_1496.jpeg IMG_1501.jpeg

IMG_1497.jpeg IMG_1499.jpeg IMG_1500.jpeg

IMG_1503.jpeg IMG_1504.jpeg IMG_1505.jpeg IMG_1506.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

E jest lep i ocuvan, nadam se da ce brzo naci vlasnika koji ce mu isto toliko paznje pruziti. U zdravlje i da ga ti prodas i buduci vlasnik vozi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja se nadam. Zato ce za pocetak biti oglasen samo ovde. Greota je ovakav primerak da uzme neko ko ce da ga skrsi u 2 meseca. Pikirao sam auto od naseg clana, pa ako neko hoce dobar Evo neka pozuri :)

 

Zaboravio sam da navedem da uz auto dajem i dizalicu, plastiku, kljuceve, i plastiku za NON dizalica set, pa ko hoce reparacioni moze u to. Ja sam kupio alat jer ne volim te reparacione.

 

Takodje, na autu ne postoji korozija apsolutno nigde. Ni na karoseriji, ni na gvozdjuriji na podvozju. Sve je cisto kao suza.

Edited by Nikola JTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam stekao neki zaključak  da danas na prodaju najviše utiče cena.  

Neki profil ljudi  koji sada kupuju Grande Punto je uglavnom da su pre njega vozili bicikl ili u boljem slučaju nekog golfa prve ili eventualno  druge generacije. Pošto sada živimo u "zlatnom dobu"  napaćeni  kupac je uspeo da skupi hiljadu evropskih  a ostatak od neke pozajmice ili banke.  Kada netko sedne iz npr.  Golfa  keca od, 38 vlasnika nakon 10generalnih i, 4 kroviranja  u klot Grande ima osećaj premiuma. 

Razlika između  klot auta i dobro opremljenog je nebo i zemlja a cena je veoma mala.  Potraga za autom se uglavnom  svodi na stanje novčanika i prema tome stanju se gleda da se uzme što noviji auto.  Nažalost to su auti stari 10-15 godina i gde očuvanost, način korišćenja i samim time stanje nema puno veze sa godištom auta.  

Primer.  Lik kupio Grandea Klot.  Pre zadovoljan jer je pre njega verovatno  vozio samo traktor ili konjsku  zapregu  i gleda moga jer su iste boje...  Pita za šta su te tipke  na volanu?!?  Prethodno Sam mu pokazao da se vanjski retrovizori  ne nameštaju rukom nego tasterima na vratima koje on nije smeo da dira u strahu da nešto ne pokvari! 

Za dobru robu se uvek nađe kupac koji će je ceniti ali danas većina ne razmišlja  o trošku nakon kupovine i popravkama  koje su neophodne da bi se najeftiniji  primerci sa "majke mi" , 185000km doveli u minimalno vozino stanje! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I to je jedan od razloga zasto ga nisam stavio na PA. Kad se sabere sve sto je skoro ulozeno u auto dodje se na zaista smesnu cifru nekog krsa s placa. I ono sto recimo meni mnogo znaci kad se uzima ovakav auto je sto za svaku uradjenu stavku ti ne moras da ostavis auto 1 dan negde, i da taj dan budes bez auta, vec samo sipas gorivo i vozis se. Svako od nas kad uzme auto provodi prvo lepo vreme s majstorima dok se sve dovede u 0 , a to iziskuje vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar deo forumskih vozila (bar ljudi koje i licno poznajem) je u daleko boljem stanju, sa bogatijom opremom i jacim motorizacijama od proseka. Valjda se to i podrazumeva na "mestu" gde se okupljaju entuzijasti, suvisno je da uopste diskutujemo o tome i da poredimo sa vozilima koja su kupljena iskljucivo za od A do B (ili da banalizujemo sa kupcima koji nisu u materiji).

S druge strane, upravo ti ostali, jeftini primerci dobrim delom diktiraju cene, a prilicnom procentu ljudi ne znaci puno nase nabrajanje ulozenog - sa takvim pukim sabiranjem bilo ko moze slobodno da se pozdravi u startu. Sve to ce neznatno dici cenu i samo pomoci da se auto izdvoji iz mase i brze proda, nista vise. Jedino ako neko ne zuri, pa ima fore da drzi neku visu cenu i ceka da naleti upravo neki entuzijasta ili bar neko ko ce to umeti delimicno da ceni. Nazalost, tako nam je svima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svako od nas je potpuno svestan da kada kupuje auto na placevima, iz uvoza a i dobar deo domaćih, MORA da odvoji bar 500 eur., što za veliki servis, što za zimski komplet guma, set kvačila i sl.
Uvek bih se pre odlučio za malo skuplji primerak, na kojem je sve u top stanju, održavano u renomiranom servisu, što se može proveriti. Neodržavan, havarisan, farban ili samo zamazan auto će zahtevati mnogo više novca vremena i živaca da se dovede u optimalno stanje.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daleko je to vise od 500, samo akumulator je cini mi se bio oko 20.000 :) no nema veze, ti koji to ne cene, ne treba ni da voze dobar auto. Seci usi krpi dupe je u Srbiji standard, ali hvala Bogu ne za svakoga. Meni licno mnogo znaci kad odem da vidim auto, pa vlasnik dodje i kaze sedi prijatelju, evo ti bukvar od 0km - danas, a ne svescica gde je sam pisao s masni prsti na majke mi uradio sam ... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za auto je trenutno pauzirana prodaja jer je auto koji sam zeleo kupiti prodat u medjuvremenu. Trebalo bi stici nesto meni interesantno za 2 nedelje.

Ako je neko bas ozbiljan i trazi dobar auto neka me zove jer sam ja u potrazi za vecim autom zbog porodice ali ne mogu ostati bez kola na duze. Nadam se da me razumete :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...