Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Da li znate koliko vozača zaboravi gde im je parkiran automobil?

Recommended Posts

206175-parking.jpg

 

Nećemo vas mučiti i odugovlačiti sa odgovorom - 52% ispitanika je u velikoj anketi sprovedenoj u Velikoj Britaniji (na 2.000 vozača) priznalo da bar jedanput godišnje ne može odmah da pronađe svoj automobil. Četvrtina vozača je priznala da ne može da pronađe svoje vozilo bar dvaput godišnje, 14% vozača ne može da locira automobil tri ili više puta godišnje. Istraživanje je sprovela Škoda. Zanimljivo, vozači od 18 do 25 godina će najčešće zaboraviti gde su parkirali. Očekivano, Britanci najčešće imaju problem sa pronalaženjem automobila u šoping centrima (58%). Muškarci u proseku traže svoje vozilo šest i po minuta, a žene pet i po minuta. Prvi sprat, drugi sprat, crvena zona, plava zona, roza zona, ljubičasta... Ako tačno ne zapamtite svoju lokaciju to zaista može da bude mučenje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan od glupih razloga zasto sam ugradio alarm u bivseg punta i sad u brava...vise istih/slicnih auta na malom prostoru i uvek zaboravim u kom se tacno redu auto nalazi

Sent from my S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahahaha

Ja sam zaboravio gde sam parkirao.

2013 mislim da je bilo, kišno leto.

Odem do ns da se nađem sa kolegama na kafi pre podne i zaglavim dobrano, u pola dva krećem kući dođem na parking nema auta, pljusak ubija, prolazi taxi zaustavim ga i kažem mu da mi nema auta, odveze me free do policijske stanice, u pola tri dolazi inspektor 10tak godina mlađi od mene, uzme informacije o autu, sedne me u Fiat Punto da obiđemo mesto parkiranja. Traži se mondeo, kaže inspektor to se ne krade, mora da je tu negde, prilazimo pored kafane kad Mondeo ispred kafane parkiran, 50 m of mesta gde sam ga tražio . Pita jel to taj . Jeste.

Posle sam se setio da sam išao po novac u auto i da me je pljusak uhvatio pa sam ga prebacio bliže kafani....kada se toga setim uvek se nasmejem.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh nije to ništa... 

Pre 25 godina upadnem u špic.  Dva raskršća  prođem dok sam se uspeo prestrojiti i izađem negde, nemam ni sad pojma gde u starom gradu...  Vozim još da nađem slobodno mesto i parkiram... Odoh sav sretan što sam izvukao živu glavu iz gužve i nikoga nisam zgazio.  Pri povratku pao mrak...... 

Pojma nemam  gde sam ostavio auto!  Tu negde u krugu od 2Km...  Nije mi palo na pamet da pogledam  ime ulice kada sam odlazio.  Sećam se samo nekog Rok kafića negde blizu na uglu...  Da zovem policiju  ili pauka šta da kažem?? 

4 sata sam tražio belu zastavu 128 u vreme  kada je 60% auta u Beogradu  bilo bele boje i Zastavine proizvodnje. 

Nakon toga parkiram samo u garažama ako sam u centru. 

I slikam auto pride da znam koji deo garaže! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj otac i Fiat Brava pre jedno 15 godina:

Otišao je nešto do Banovog Brda. Auto je imao Zeder i neki naknadno ugrađen alarm (od prethodnog vlasnika). Obavio ćale šta je imao i...nema auta tamo gde ga je parkirao. Nema, nema, i nema (tako je kasnije pričao). :D Ode u Policiju na Banovom da prijavi krađu. Tamo se policajci čudili da je neko ukrao Fiat Bravu sa Zederom, ali napravili ljudi zapisnik, sve po pravilima. Odlazeći iz stanice Policije, reši moj otac da još jednom pogleda u ulici gde je bio ubeđen da je parkirao. Kad ono, auto stoji tamo. Ustvari, ranije je samo pogrešio ulicu koju je gledao.

 

Uđe u auto, otključa Zeder i pravac kući...bez da ode u Policiju i odjavi potragu za autom.

Dođe tako do Vidikovca kad eto interventne za njim sa rotacijom i zaustavljaju ga. Traže dokumenta, on sve daje...i pitaju ga ''je l on prijavio krađu ovog auta?''. Objasni im šta se dogodilo i da je mislio fonom od kuće da nazove tog inspektora i kaže da je na pogrešnom mestu tražio auto, da je bila greška. Međutim, to naravno ne može tako, nego je morao da vozi iza njih do stanice i da lično odjavi potragu.

 

Sreća je da su njega zaustavili. Jer, da su kasnije tog dana videli mene, klinca sa malo preko 20 godina u autu koji je na potrazi jer je prijavljen da je kraden...ne bi ni stigao da kažem išta, popio bih prvo batine ko zna kakve jer sigurno me ne bi tek samo zaustavili i tražili dokumenta (kao što su njega kad su videli da je stariji čovek u pitanju). Ako je uopšte mislio da odjavi fonom potragu, ili je to samo njima rekao kad su ga zaustavili... :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vama to u tradiciji da imate posla sa interventnom ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo sa inspektorima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...