Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes T-Klasa

Recommended Posts

Najavljen Mercedes T-Klase

 

mercedes t klase.jpg

 

Mercedes Vans isporučuju vozila u malom, srednjem i velikom segmentu kombi i dostavnih vozila, ispunjavajući sve zahteve kupca u vidu prostranosti. Sada, platforma za segment malih kombija vozila će se koristiti za kreiranje novog vozila, prilagođenog potrebama porodica, dok će istovremeno biti pogodno i za ljubitelje aktivnog odmora. Poput V-Klase, koja je uspešno pozicionirana u segmentu kombija srednje veličine, Mercedes Vans će ponuditi novo vozilo u segmentu malih kombi vozila od prve polovina 2022. godine. Novi model će nositi oznaku T-Klasa.

 

''Sa potpuno novom Mercedes T-Klasom želimo da ponudimo vozilo koje omogućava porodicama i onima koji upražnjavaju aktivne odmore, da zakorače u svet Mercedes vozila. Ovi kupci traže atraktivna i praktična kompaktna vozila - a upravo te zahteve ispunjava nova T-Klasa'', kaže Marcus Breitschwerdt, rukovodilac Mercedes Vans. ''Sa novim izgledom i dizajnom T-Klase, postižemo spoj funkcionalnosti i primamljivosti'', kaže Gorden Wagener šef dizajn tima Daimler Grupe. ''Svojom jedinstvenom filozofijom dizajna Sensual Purity, stvaramo atraktivnog porodičnog pratioca. T-Klasa će inspirisati svojim dizajnom, proporcijama i primenjenim vrednostima.''

 

Punopravni član Mercedes porodice

Kao potpuno novi projekat, T-Klasa će se na prvi pogled jasno prikazivati svoju pripadnost kao član Mercedes porodice i kao takvu, odlikovaće je nepogrešivo tipične karakteristike marke sa trokrakom zvezdom. Posebno u pogledu dizajna, vrednosti, sigurnosti i povezanosti, ovo novo vozilo će nositi Mercedes DNK u sebi.

 

Nova klasa, novi koncept

U fokusu novo razvijene Mercedes T-Klase je tržište privatnih kupaca. T-Klasa će zadovoljiti potrebe porodica i ljudi orjentisanih ka slobodnom vremenu, a po atraktivnom odnosu cene i kvaliteta. Slovo T označava efikasne koncepte prostora i stoga je savršeno pogodno kao oznaka modela za kompaktne porodične kombije koje krasi trokraka zvezda. Nova Mercedes T-Klasa nudi dosta prostora i pogodna je za različite namene, uključujući prevoz putnika kao referenca u okviru deljenja usluga - i sve to ne ugrožavajući komfor. Klizna vrata širokog otvaranja, sa leve i desne strane vozila, kao primer, omogućavaju lak i udoban pristup unutrašnjosti. Pored konvencionalnih pogonskih sistema, postojaće i potpuno električna verzija.

 

Mercedes Vans u segmentu malih kombi vozila

U segmentu malih kombi vozila, Mercedes Vans je predstavljen kroz komercijalno postavljeni model Citan od 2012. godine. U avgustu prošle godine, divizija lakih komercijalnih vozila najavila je naslednika kompaktnog gradskog dostavnog vozila, zajedno sa električnom varijantnom. Na osnovu ove platforme za male kombije, biće stvorena dva vozila: Mercedes Citan - beskompromisno vozilo prilagođeno potrebama komercijalnih kupaca, Mercedes T-Klasa - vozilo fokusirano na privatna lica. T-Klasa i Citan biće kreirani u saradnji sa Renault-Nissan-Mitsubishi grupacijom.

 

PR Saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Mercedes Citan

 

216549-mercedes citan.jpg

 

Mercedes će tokom ovog meseca i zvanično prikazati novu generaciju modela Citan. To je najavljeno novom slikom, uz koju ide iinformacija da će zvanična promocija ovog lakog komercijalng vozila biti održana 25. avgusta.

 

Novi Citan će biti dostupan u standardnim verzijama sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i u potpuno električnoij varijanti. Bez obzira na verziju, Nemci obećavaju kompaktne spojašnje dimenzije, velikodušni tovarni prostor, kao i široka bočna klizna vrata na obe strane. Takođe, u gami će se naći i putnička verzija pod nazivom Citan Tourer, uz najavu da će nuditi visoku funkcionalnost i varijabilnost. Slično onome što je Renault uradio sa modelima Kangoo i Express, i Mercedes će odvojiti svoj manji LKV u seriju dva modela. To znači da će Citan biti pristupačniji model namenjen biznis klijentima i manjiim firmama, dok će T klasa biti lukuznija verzija, prilagođena potrebama porodica. Prvo dakle stiže novi Citan, i to verovatno zajedno sa električnom verzijom eCitan.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes T klase

 

mercedes t 9.jpg

 

Iz Mercedesa su stigle prve zvanične slike i detalji o novoj T klasi, opisanoj kao kompaktni porodični kombi.

 

mercedes t 8.jpg

 

Po fabričkom saopštenju, novi model će ponuditi kombinaciju prostranog enterijera sa kompaktnom veličinom.

 

mercedes t 7.jpg

 

Mercedes ističe da novi kombi ima sportski i emocionalni dizajn, prostranu i varijabilnu unutrašnjost, praktična klizna vrata, kao i ''udobnost, povezanost, visoki kvalitet i bezbednost tipičnu za Mercedes.''

 

mercedes t 6.jpg

 

Nova T klasa je razvijena u partnerstvu sa alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi, a u osnovi je premium verzija Mercedes Citana.

 

mercedes t 5.jpg

 

Što se dimenzija tiče, T klasa je dugačka 4.498 mm, široka 1.859 mm, visoka 1811 mm i ima međuosovimsko rastojanje od 2.716 mm. Ovde i podatak da su točkovi od 16 inča, opciono i od 17 inča.

 

mercedes t 4.jpg

 

Mercedes je takođe najavio da će kasnije biti dostupna i T klasa sa dužim međuosovinskim rastojanjem i sedam sedišta. Treba napomenuti da deo standardne opreme između ostalog čine i 7.0-inčni ekran infotainment sistema, Apple CarPlay & Android Auto, najmanje sedam vazdušnih jastuka, hill start, sistem nadgledanja pritiska u gumama, nadgledanje mrtvog ugla...

 

mercedes t 3.jpg

 

U gami motora su dizelaši i benzinci, a kasnije stiže i potpuno električna verzija EQT. Dakle, za sada su u ponudi 1,5 litarski dizelaš sa 95KS i 230 Nm u verziji T160d odnosno 116KS i 260 Nm za verziju T180d, kao i 1.3 benzinac sa 102KS i 200 Nm u varijanti T160, odnosno 131KS i 240 Nm za verziju T180.

 

mercedes t 2.jpg

 

Standardno se nudi šestostepeni manuelni menjač, a opciono i 7-stepeni DCT automatik (opciono kod dizelaša i jačeg benzinca). Kod svih verzija je pogon samo na prednje točkove.

 

mercedes t 1.jpg

 

U zavisnosti od verzije, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11.6 do 15.3 sekunde, najveća brzina je od 164 do 184 km/h, a emisija CO2 iznosi od 138 do 165 grama po km.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg Vrele Gume: Mercedes T Class

 

Luksuzniji rođak Citana, i Idealno vozilo za porodice aktivnog životnog stila, ''šatlove'', taksiste:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Mercedes T-Class 180 d

 

Ako se za Citan može reći da je pravi mali Vito, nova T-Class se bez ustručavanja može nazvati malom V-Class. Ona nije samo putnička verzija Citana, već je napravila i korak dalje pre svega po pitanju luksuza, kvaliteta materijala i završne obrade i sistema pomoći u vožnji...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...