Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Mađarska 2020

Recommended Posts

Fetelu kišni drugi trening, bez Hamiltona na stazi

 

vet_mađarska 2020.jpg

 

Sebastijan Fetel bio je najbrži na drugom treningu za Veliku nagradu Mađarske koji je obeležila jaka kiša,

Posle prvog treninga u kojem su dominirali članovi Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas, Nemac je na drugom ostvario najbrži krug sa 1:40.464. Iza četvorostrukog šampiona ostao je Botas sa 0.272 zaostatka, dok je Karlos Sains iz Meklarena bio treći sa +1.320. Četvrtu i petu poziciju zauzeli su vozači Racing Pointa Lens Strol i Serhio Peres, dok je šesti bio Pjer Gasli. Do desetog mesta našli su se Maks Ferstapen, Roman Grožan, Kimi Raikonen i Šarl Lekler.

Aktuelni šampion Luis Hamilton nije izlazio na stazu.

 

FIA potvrdila: Dvoje zaraženih u Formuli 1

 

U petak je u Mađarskoj slobodnim treninzima počeo treći ovosezonski trkački vikend u Formuli 1, a Svetska automobilska federacija oglasila se sa rezultatima novih testiranja na koronavirus. Za razliku od dva prethodna testiranja kada nije bilo zaraženih, ovoga puta dva testa bila su pozitivna. mU periodu od 10. do 16. jula testirano je ukupno 4.997 ljudi - testirani su vozači i članovi timova, a dvoje je pozitivni. Imena zaraženih, kao ni timovi iz kojih su nisu objavljeni. FIA je samo navela da te dve osobe nisu bile u Austriji na prethodne dve trke. Zaraženi i oni koji su sa njima bili u bliskom kontaktu su u izolaciji. U petak su na Hungaroringu voženi prvi slobodni treninzi, u subotu su na programu treći trening i kvalifikacije.

 

Celokupna akcija očekuje vas na Sport Klubu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treći trening. Rejsing Point baš brz. ne znam dali je neko gledao Formulu 2,od ove sezone imaju nove točkove od 18 inča. Super izgleda 

 

EdNC8lzX0AACDbS.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ide Ferrari na podijum sutra verovatno kao treci, imace dobar race pace sigurno, kvalifikacije su njima najveci problem od onog otvaranja motora...

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton po sedmi put na pol-poziciji u Mađarskoj

 

hamilton madjarska2020.jpg

 

Britanac je rekordom staze još jednom potvrdio koliko mu odgovara staza pokraj Budimpešte.
Kiša je i pored svih prognoza zaobišla Hungaroring između trećeg treninga i kvalifikacija, ali je verovatnoća za padavine i dalje bila velika. Zato su svi odmah na početku Q1 krenuli na stazu da postave vremena po suvom kako bi izbegli eventualne padavine u finišu sesije. Na kraju Q1 najbolja vremena su imali vozači Racing Pointa. Perez je sa 1:14.681 bio najbrži ispred Pereza i Hamiltona. U finišu sesije je bilo dosta promena u plasmanu pošto su svi ponovo krenuli na stazu, a sjajan rezultat je ostvario Williams koji je sa oba vozača prošao u Q2. Nakon prvih 18 minuta, učešće na kvalifikacijama su završili Magnussen, Kvyat, Grosjean, Giovinazzi i Raikkonen.

 

Hamilton je već nakon prvih pokušaja u Q2 oborio rekord staze krugom 1:14.261s i to na srednje-tvrdim gumama, i to vreme je ostalo najbolje do kraja. Bottas je ostao dve desetinke iza njega, dok je Verstappen na trećem mestu imao čak sedamdesetinki zaostatka. Najveće razočarenje drugog dela je bilo ispadanje Albona koji se timu požalio da su ga poslali na stazu u sred gužve. On je bio tek trinaesti iza Ricciarda i Russella, dok su iza Tajlanđanina ostali Ocon i Latifi.

 

Q3 je protekao u znaku Hamiltona. On je u prvom pokušaju ponovo oborio rekord staze pa onda još jednom na kraju, pa novo najbolje vreme na stazi Hungaroring iznosi 1:13.447s. Bottas je zaostao desetinku, dok je Stroll bio bolji od dva Racing Pointa sa zaostatkom od devet desetinki. Perez startuje kao četvrti, dok su Vettel i Leclerc nakon loših pokušaja na početku Q3 uspeli da se domognu petog i šestog mesta. Verstappen je bio sedmi, a imao je i tehnički problem u Q3 pa nije popravio vreme, dok su prvih deset kompletirali Norris, Sainz i Gasly, koji zbog tehničkog problema nije ni izlazio na stazu.

 

Autor: Žarko Samardžija

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferari i svi koji troše njihove motore nemože gore. Red Bull isto očajan. Rejsing Point odličan u kvalifikacijama još samo da vidimo tempo u trci,za to treba bar 3-4 trke 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton ubedljivo trijumfovao na Velikoj nagradi Mađarske

 

hamilton madjarska 2020 pobeda.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton ubedljivo je trijumfovao na Velikoj nagradi Mađarske, trećoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Britanac je po osmi put u karijeri slavio na Hungaroringu, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera po broju pobeda na jednoj stazi. Legendarni Nemac se osam puta našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na ''Manji Kuru'' u Francuskoj. Šestostruki svetski šampion je takođe došao do druge pobede ove godine, a 86. u karijeri, pa sada ima samo 5 manje od Šumaherovog rekorda po broju trijumfa svih vremena. Drugo mesto zauzeo je Maks Ferstapen iz Red Bula, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Mercedesa Valteri Botas.

 

Hamilton je u Mađarskoj prikazao još jedno dominantno izdanje pošto je vodio sve vreme, uz izuzetak prvog odlaska u boks kada je nakratko prvu poziciju preuzeo Maks Ferstapen. Pobeda aktuelnog šampiona nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a samo četvorica vozača su trku završila u istom krugu sa njim, dok je borba za drugo mesto bila relativno neizvesna. Razlog za to je izletanje mladog Holanđanina prilikom izlaska na stazu, dvadesetak minuta pre starta, a uprkos tome on se našao na startu i odvozao herojsku trku.

 

Ferstapen je tokom većeg dela trke bio drugoplasiran, da bi ga u samom finišu trke sustigao Botas, a u poslednjem krugu i počeo da ga izaziva. Finac je imao izuzetno loš start, pao je u poretku, ali je uspeo brzo da se trgne kako se staza prosušila, a u drugoj polovini trke je bio ubedljivo najbrži na stazi što mu je i omogućilo da sustigne vozača Red Bula. Iako mu se u poslednjem krugu potpuno primakao, ponestalo mu je vremena za pravi napad, a takođe mu je i Hamilton oteo bod za najbrži krug trke. Najbolji među ostalima bio je vozač Racing Pointa Lens Strol, ispred Aleksandera Albona iz Red Bula koji se sjajno probio posle loših kvalifikacija, i četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela. Serhio Perez iz Racing Pointa je bio sedmi, ispred Danijela Rikarda u Renou i vozača Hasa Kevina Magnusena, koji je u prvom delu trke bio pri samom vrhu, a svom timu je doneo prve bodove ove sezone. Poslednji bod pripao je Karlosu Sainsu u Meklarenu koji je u direktnom duelu bio bolji od vozača Ferarija Šarla Leklera.

 

Posle tri trke Hamilton na čelu generalnog plasmana ima 63 boda, 5 više od Botasa, a prati ih Ferstapen sa 33.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vec iz par puta pokusavam da odgledam bar po neki deo trka ove sezone - dzaba... Jos tuznije po mene :), bilo je vec dogovoreno da krajem jula porodicno budemo u Budimpesti, a da muski deo ekipe skokne do Mogyoroda, da od 31.7. do 2.8. uzivo isprati F1 na poslednjem vikendu pred letnju pauzu u sampionatu.

Sam Hungaroring je takav kakav jeste (jos od prve trke '86. nosi epitet "Monako bez ograda"). Ali da i na takvoj konfiguraciji, uz samo jedno jedino odustajanje, samo pet vozaca bude u istom krugu (a malo je falilo da to budu i cetiri) - dovoljno govori koliko je sampionat ove godine interesantan. Za F1 svakako, a mislim da ni samom Mercu nije u interesu da po par puta za po ceo krug obilazi do skoro najvece konkurente. Ono sto jedino ostaje interesantno je jurcanje Hamiltona za rekordima koji su mu se ovakvim stanjem dodatno otvorili, eventualno neko kiksiranje favorita u trci i borbu ostalih za "oglotke" :D , kao i da pratimo borbe za srednji dom na tabeli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verstappen: Osećam se kao da sam pobedio

 

max madjarska 2020.jpg

 

Holanđanin je priznao da je mislio da neće ni startovati trku nakon incidenta pre trke koji je imao u krugu prema gridu.

''Nije bilo kako treba na početku. Udario sam u zaštitni zid, ali su mehaničari obavili neverovatan posao i popravili bolid. Ne znam kako su to uradili. Eve je radilo kako treba na trci. Vozio sam svojim tempom i video sam da se Bottas približava. Ovde je dosta teško pratiti ljude ispred, tako da mu je svakako bilo sve teže kako mi se približavao. Bilo je problema sa gužvom na stazi i to mi svakako nije pomoglo. Na početku sam mislio da neću ni startovati trku, ali drugo mesto je sada kao pobeda'', izjavio je Verstappen.

 

Autor: Žarko Samardžija

 

preuzeto sa - pole-position.rs

 

Vettel zadovoljan učinkom

 

vettel madjarska 2020.jpg

 

Vozač Ferrarija nosi pozitivne utiske sa Hungaroringa. Prve dve trke za Sebastiana Vettela bile su dramatične ali VN Mađarske je bilo puno bolja za Nemca koji je kroz cilj prošao na šestom mestu. ''Ovo je normalna stvar za nas. Prva trka u Austriji bila je izuzetak, druga se nije ni desila i sada ova treća. Mislim da bi realno trebali da završimo na petom ili šestom mestu, ali svakako ne više od toga'', kazao je Vettel. On je dodao da ga Hamiltonov tempo nije iznenadio: ''Hamiltonove performanse me ne izneanđuju. Jasno je bilo još pre trke da će nas obići za krug.''

 

Autor: Nikola Nedeljković

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton i Bottas u različitom raspoloženju nakon trke

 

mercedes hun 2020.jpg

 

Mercedes je možda trku u Mažarskoj završio sa oba bolide na podijumu, ali na kraju nisu oba vozača bila zadovoljna rezultatima.

''Iskreno, ovo je bila jedna od mojih omiljenih trka. Jesam bio usamljen na vrhu, ali sam imao drugačije izazove. Imali smo odličan tempo i to ne bi bilo moguće bez svih u fabrici. Na prvoj trci sam doživeo neke udarce za koje možda nisam bio spreman, ali su prethodne dve trke bila fantastične. Tokom celog vikenda sam bio u formi i tako treba da nastavimo'', izjavio je Hamilton.

''Moja trka je bila prilično loša. Startovao sam kao drug ii jasno je da je cilj bio da se pobedi. Međutim, već na startu sam izgubio šansu da napravin nešto više. Reagovao sam na svetla koja su mi se upalila na volanu i ne znam šta je to bilo. Izgubio sam mnogo pozicija i to mi je otežalo trku'', rekao je Bottas.

 

Autor: Žarko Samardžija

 

preuzeto sa - pole-position.rs

 

Vozači Haas tima kažnjeni sa po 10 sekundi

 

haas 2020 hun.jpg

 

Magnussen zbog ove kazne pada na deseto mesto, a Sainz nasleđuje devetu poziciju. Oba vozača su nakon trke morala kod sudija zbog korišćenja vozačkih pomoći elektronike tokom kruga za zagrevanje. Oni su optuženi da su prekršili pravilo 27.1 sportskog pravilnika koje kaže da vozači moraju sami upravljati bolidima bez pomoći. Zbog toga su oboje dobili kazne od po 10 sekundi. Magnussen se zbog toga u finalnom poretku rotirao sa Sainzom pa je završio kao deseti, dok je Grosjean pao sa 15. na 16. mesto.

 

Autor: Žarko Samardžija

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...